'Onu böyle görmek içimi sızlatıyor'

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Manchester United'ın yeni menajeri David Moyes'u eski oyuncusu Shinji Kagawa konusunda uyardı. Klopp, sezon boyunca çok az süre alan ve genellikle kanatta kullanılan Kagawa'nın yeteneklerinin heba edildiği görüşünde.

'Onu böyle görmek içimi sızlatıyor'
'Onu böyle görmek içimi sızlatıyor'
GİRİŞ 21.05.2013 14:19 GÜNCELLEME 21.05.2013 14:19

Shinji Kagawa, sezon başında 20 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'dan ayrılarak, Manchester United'ın yolunu tutmuştu.

Ancak genç Japon oyuncu, sezon başında geçirdiği sakatlığın da etkisiyle kadroda kendisine yer bulmakta zorlandı.

Eski öğrencisinin performansını değerlendiren Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Kagawa'nın sezon boyunca yanlış kullanıldığı görüşünde.

Guardian gazetesine konuşan Klopp, ''Kagawa dünyanın en iyi oyuncularından biri ve maç başına ortalama sadece 20 dakika süre bulabiliyor. Üstelik de sol kanatta'' ifadesini kullandı.

Japon oyuncunun bu şekilde United'a yararlı olamayacağını savunan Klopp, ''Onu böyle görmek içimi sızlatıyor. Gerçekten gözlerim yaşlanıyor. Kagawa'nın yeri orta sahanın ortası. O bugüne kadar gördüğüm, golü en iyi koklayan hücuma dönük orta saha oyuncusu'' dedi.

Kagawa, Dortmund'dan ayrılırken Japon oyuncu ile birbirilerine sarılıp 20 dakika ağladıklarını söyleyen Klopp, Nuri Şahin'in de Real Madrid'e gitmek için aceleci davrandığını belirtti.

Adı Avrupa'nın birçok büyük kulübü ile anılan Klopp, gelecek 3-4 yıl daha Dortmund'dan ayrılmak gibi bir niyeti olmadığının da altını çizdi.