Carlos Tevez Monaco yolunda!

Fransız Lequipe gazetesi, gelecek sezon yeniden 1. ligde mücadele edecek Monaco'nun, Manchester City'nin golcüsü Carlos Tevez ile bir süredir gizli görüşmeler yürüttüğünü yazdı.

Carlos Tevez Monaco yolunda!
Carlos Tevez Monaco yolunda!
GİRİŞ 15.05.2013 19:15 GÜNCELLEME 15.05.2013 19:15

Gazeteye göre Tevez, yıllık 10 milyon euro karşılığında, Monaca'ya prensipte ''evet'' dedi. Monaco yönetimi transferi resmileştirmek için, Fransa Futbol Federasyonu ile arasındaki vergi krizinin çözülmesini bekliyor.

Dolar milyarderi Rus işadamı Dimitri Ribolovlev'in satın aldığı Monaco, yeniden döndüğü Fransa Birinci Ligi'nde iddialı olmak istiyor. Rus işadamı bu amaçla kesenin ağzını sonuna kadar açmaya hazır.

Fransız Lequipe gazetesi, Atletico Madrid'e, Falcao için 60 milyon euro önerdiği söyleyen Ribolovlev'in, Manchester City'nin Arjantinli golcüsü Carlos Tevez ile yıllık 10 milyon euro karşılığında prensipte anlaştığını yazdı.

Monaco yönetimi transferi resmileştirmek için, Fransa Futbol Federasyonu ile arasındaki vergi krizinin çözülmesini bekliyor.

Zira Monaco bir prenslik olması nedeniyle, Fransa'da yürürlükte bulunan ağır vergi yükümlülüklerinden bağımsız. Bu da Monaco'nun, herhangi bir futbolcuyu, Fransa Birinci Ligi'ndeki diğer rakiplerinden çok daha ucuza mal edebileceği anlamına geliyor.

Bu durumun haksız rekabete yol açtığını savunan kulüpler, Monaco'nun da kendileri gibi vergi vermesini ya da 200 milyon euro tutarında tazminat bedeli ödemesini istiyor. Bazı kulüp başkanları, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde, Monaco ile oynayacakları maçları boykot etme tehdidinde dahi bulunuyor.

Sorunun bir an önce çözülmesi çağrısını yapan Marsilya Başkanı Vincent Labrune; ''Sportif açıdan Monaco'nun yeniden birinci lige yükselmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak kişisel olarak onlarla aynı şartlarda yarışmak isterim. Kuralların tüm takımlar için eşit şekilde uygulanmasını istiyoruz'' diye konuştu.