Yunanistan'da dev takım küme düştü!

Yunanistan'ın en başarılı kulüplerinden olan AEK Atina, 89 yıllık kulüp tarihinin en acı günlerini yaşıyor.

Yunanistan'da dev takım küme düştü!
Yunanistan'da dev takım küme düştü!
GİRİŞ 19.04.2013 13:11 GÜNCELLEME 19.04.2013 14:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan Süper Lig'de bitime 1 hafta kala AEK Atina ile Panthrakikos arasında Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 87. dakikada Mavroudis Bougaidis'in kendi kalesinde attığı golün ardından, yüzlerce taraftar sahayı basmış ve ortalığı birbirine katarak büyük olaylar çıkarmıştı.

Hakem Stavros Tritsonis, bu utanç verici olayların ardından maçı tatil etmek zorunda kalmıştı.

Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, AEK Atina'nın 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanının da silinmesine karar verildiği duyuruldu. 4.000 Euro para cezasına çarptırılan sarı siyahlı kulüp, ayrıca yeni sezona da -2 puanla başlayacak.

Bu kararının ardından son maçlar öncesinde 14. sıradaki OFI'nin 5 puan gerisinde kalan Atina temsilcisinin ligden düşmesi kesinleşti.

Sonuncusu 1993-1994 sezonunda olmak üzere toplamda 11 lig şampiyonluğu bulunan ve 14 kez de Yunanistan Kupası'nı müzesine götüren AEK Atina, böylelikle 89 yıllık kulüp tarihinde ilk kez küme düştü.

YORUMLAR 4
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    tirapzonumiz da düşsse. ortalık cehennem olir. en az takimin yarısi rehin olir. hakemi orta sahaya kömerler. ofli hoca selasını okir. şener ailesi memleketi terk edar. Hazimsiz uşaklar dayanamaz.
    Cevapla
  • m.ali tezcan 11 yıl önce Şikayet Et
    üzücü... aek yı yunanlılar bile sevmez neden mi? aek kurtuluş savaşında izmir den kaçan rumların oluşturduğu bir takımdı.hala da türk takımı olarak görürler.bu yüzden nekadar başarılı olursa olsun aek ya karşı ellerinden geleni yapacaklardır.yunanlılar için iki takım var olimpiyakos ve panatinaykos
    Cevapla
  • caferi tayyar 11 yıl önce Şikayet Et
    Sebahattin Cebi arkadasim . Oncelikle Yunanlilar katolik degildir ortodokslardir. ikincisi adalet demissin ama disardan gordugun kadariyla soyluyorsun ve hic alakasi yok. Gecen hafta oynanan maclarin hepsinde sike vardi Yunanistanda. Dusme hattinda olan iki takim maclarinda sike oldu.. AEK-pantrakikos macin da ise sahaya giren seyirciler buyuk ihtimalle olayi provoke etmeye calisan kisilerdi. Anlayacagin Bircok takim oturmuslar ve AEK'i dusurmek icin el ele vermisler. Ayrica haberde yanlislik ve eksiklik te var. Su anda son bes takimin puan durumlari soyle .. 33-32-32-30-20 Aek ;in puani 30 sondan ikinci sirada .. bu hafta son maclar oynanacak eger kazanirsa federasyonun -2 puan kesme islemi soz konusu olamaz cunku onlar elleriyle takimi kume dusurmus olacaklar .. Yani daha hersey bitmedi kucuk te olsa bir ihtimal var.. ama adalete gelirsek turkiyedeki futbol adaleti bile daha iyi diyebilirim gerisini sen anla..
    Cevapla
  • sebahattin cebi 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. adamlar katolıkde bız musluman sorsanız nasılda adeletı uyguluyolar helalolsun dıyecek baska bır sey demıyorum bızde olsa kurtarmak ıcın meclıs coktan toplanırdı
    Cevapla