Mersin'in gururları Vali Çakacak'ın misafiri oldu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak dünya şampiyonu olan Şevval Ayaz ve diğer başarılı sporcuları makamında kabul etti.

Mersin'in gururları Vali Çakacak'ın misafiri oldu
Mersin'in gururları Vali Çakacak'ın misafiri oldu
GİRİŞ 23.07.2015 14:57 GÜNCELLEME 23.07.2015 15:36

Çin’in Wuhan kentinde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası ve Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Taekwando Şampiyonası’nda branşlarında şampiyon olarak, ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden genç sporcular Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından ödüllendirildi.

    Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engelli branşında dünya şampiyonu olan Şevval Ayaz, 110 metre engellide dünya şampiyonu olan Mikdat Sevler, 300 metre engellide dünya şampiyonu olan Sinan Ören ile Yıldızlar Avrupa Taekwando Şampiyonası’nda 59 kiloda Avrupa şampiyonu olan Huri Korkut yurda döndü.

     Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, uluslar arası arenada büyük bir başarıya imza atan şampiyon sporcuları makamında kabul ederek, onların mutluluklarına ortak oldu.

 “ŞAMPİYON OLAN SPORCULARIMIZ GELECEK KUŞAKLARA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Dünya ve Avrupa Şampiyonu olarak söz konusu büyük başarının haklı gururunu yaşayan sporcuları ve onların antrenörlerini tebrik eden Sayın Valimiz,  sporcuların gösterdiği başarıların son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Bunlar kolay elde edilebilen başarılar değildir. Hem Mersinimizi, hem de ülkemizi temsil ettiler, milli formayla müsabakalara çıktılar ve elde ettikleri başarılarla şanlı bayrağımızı göndere taşıyarak İstiklal Marşımızı söylettiler. Bu sporcularımızı sizlerin de önünde ödüllendireceğiz ki gelecek kuşaklara ve diğer sporculara örnek teşkil etsin” dedi.

     Sporun sadece fiziksel bir aktiviteden ibaret olmadığını belirten Sayın Valimiz, sporun aynı zamanda insanları birbirine yaklaştıran sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış ortamı oluşturan son derece önemli etkinliklerden biri olduğunu dile getirdi.

 “MERSİN, BU BAŞARILAR SAYESİNDE HEM ULUSAL HEM DE ULUSLAR ARASI ALANDA İSMİ ANILACAK BİR SPOR KENTİ OLACAKTIR”

Gençleri spor yaparken gördüklerinde mutlu olduklarını söyleyen Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, “2013 yılında ilimizde yapılan Akdeniz Oyunları dolayısıyla ilimiz son derece önemli bir spor alt yapısına kavuştu. Bu spor altyapısı da orada çalışan gençlerimizin dünya çapında başarılar elde etmesine katkı sunuyor. 2013 yılında Mersinimizde 73 milli sporcumuz vardı, 2014 yılında ise milli sporcu sayımız 120’ye çıktı.  Bu tesisler aynı zamanda Mersin’in spor kenti kimliğini öne çıkartıyor. Gençlerimizin bu başarıları ileride kentimizin hem ulusal hem de uluslar arası alanda ismi anılacak bir spor kenti olacağını da açık ve net bir şekilde gösteriyor” diye konuştu.

Kabul, şampiyon sporcuların ödüllerini Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın elinden almasıyla sona erdi.