Bolt bu tarihte emekli olacak

Dünyaca ünlü sprinter Usain Bolt, 2016'da emekli olacağını açıkladı.

Bolt bu tarihte emekli olacak
Bolt bu tarihte emekli olacak
GİRİŞ 05.09.2013 15:37 GÜNCELLEME 05.09.2013 15:37

Jamaikalı dünya rekortmeni Usain Bolt, 2016 yılında Rio'da düzenlenecek Olimpiyat oyunlarının ardından emekli olmayı planlıyor.Bu konudaki kararını, "Bence emekli olmak için uygun bir zaman. Uzun süre zirvede kaldıktan sonra, hala oradayken bırakmak istiyorum" sözleriyle açıklayan Bolt'un önünde yeni hedefler için yarışacağı üç yıl daha var.

"Zirvede yer almalıyım"

Glasgow'da düzenlenecek Commonwealth oyunlarına katılacak olan Bolt, bu organizasyondaki ilk altın madalyasını kazanma amacında. Dominasyonunu üç yıl daha sürdürdükten sonra Rio'da altınla veda etmek isteyen sprinter, "Muhammed Ali ve Pele gibi efsanelerle birlikte anılmak istiyorsam sporu bırakana kadar zirvede yer almalıyım. Bunu başarmak için her sezon konsantrasyonumu korumaya ve sakatlanmamaya çalışıyorum" cümleleriyle bu konudaki kararlılığını ortaya koydu.

Cuma günü sezonu kapatıyor

100 metrede sahibi olduğu 9.58'lik dünya rekorunun zor bir hedef olduğunu söyleyen Bolt, gelecek yıl 200 metredeki 19.19'luk derecesini geliştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ay Moskova'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanan Jamaikalı sprinter, sezonu Cuma günü Diamond League Brüksel ayağında koşacağı 100 metre yarışıyla kapatacak.