Benfica maçı öncesi kritik 4 ders!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 45'er dakikalık 4 toplantıda Benfica'yla ilgili tüm detayları takımına aktaracak.

Benfica maçı öncesi kritik 4 ders!
Benfica maçı öncesi kritik 4 ders!
GİRİŞ 30.04.2013 09:41 GÜNCELLEME 30.04.2013 15:31

Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki yolculuğunda bir çok gizli kahraman vardı perde arkasında... Bunların başında da rakipleri analiz etmekle görevli antrenör Turgay Altay yer alıyor.

UEFA'daki eşleşmelerin hemen ardından gerek BATE gerek Plzen gerekse Lazio hakkında en ince detaylara kadar araştırma yapan Altay, canlı izlediği maçların ardından hazırladığı raporları, teknik patron Aykut Kocaman'a sunmuştu.

BATE ve Plzen maçlarında kontrataktan başka silahı olmayan rakipleri 'topu onlara bırakarak' tuzağa düşüren Kocaman ve Altay ikilisi, Lazio eşleşmesinde Onazi'nin kırmızı karta yakın oluşunu değerlendirmiş, Benfica sınavında da uzun top ve dönen topları alma taktiği öne çıkmıştı. Öyle ki Dirk Kuyt ilk maçın ardından Aykut Kocaman'ın taktik planını maçın kilit unsuru olarak belirtmişti.

LİZBON PLANI HAZIR

Lizbon'daki tarihi rövanş için de Fenerbahçe teknik ekibi tüm hazırlıklarını dün tamamladı. Benfica'yı iç saha ve dış saha performansı itibarıyla iki ayrı pencerede inceleyen, risk aldığı ve kontrollü oynadığı bölümleri mercek altına alan Turgay Altay'ın verdiği rapor ışığında 'Lizbon planı' şekillendi.

Yardımcılarıyla birlikte rapor üzerinden çalışan ve Benfica'ya karşı nasıl oynanması gerektiğini belirleyen teknik direktör Kocaman, bugünden itibaren taktiği oyuncularına aktarmaya başlayacak.

Oyuncularla 45'er dakikalık 4 toplantı yapılacak. Ve bu 4 derste, rakibin sahaya hangi 11'le çıkabileceği, hangi hücum kombinasyonları üzerinde duracağı, alacağı risk sonucunda hangi şekilde açık verebileceği aktarılacak.

(htspor)