Abdullah Avcı yeniden tarih yazmaya başladı

Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son veren Abdullah Avcı, Trabzonspor'un da 26 yıllık özlemini de bitirdi.

Abdullah Avcı yeniden tarih yazmaya başladı
Abdullah Avcı yeniden tarih yazmaya başladı
GİRİŞ 07.11.2023 10:16 GÜNCELLEME 07.11.2023 10:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yeniden zirveye doğru tırmanışa geçti. Bordo-mavililer, Avcı ile 3 haftada 7 puana ulaşarak dördüncü sıraya yerleşti.
Trendyol Süper Ligi'nin 11. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesiyle birlikte zirveye doğru tırmanışını sürdürdü. Avcı'nın ikinci döneminde, 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, söz konusu süreçte 7 puan elde ederek yükselişe geçti.

Benzer tablo

Bordo-mavililer, bu sezon Abdullah Avcı idaresinde sahasında Alanyaspor'u 1-0 yenerken, Fatih Karagümrük ile deplasmanda golsüz berabere kaldı, Fenerbahçe'yi de 3-2'lik sonuçla mağlup etti. Avcı, 10 Kasım 2020'de bordo-mavili takımın başına geldiği ilk dönemde Erzurumspor'u ve MKE Ankaragücü'nü 1-0'lık skorlarla geçerken, Sivasspor'la da 1-1 berabere kalarak, 7 puan toplamıştı. Söz konusu sezonda 17. sırada aldığı takımı 3 haftada 13. sıraya çıkartırken, ikinci döneminde ise 7. basamaktan 4. sıraya yükseltti.

Doğru dokunuşlar

Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan alan Karadeniz ekibi, Avcı ile 19 puana ulaştı. Kısa sürede yaşanan kan değişikliğinin meyvelerini almaya başlayan Trabzonspor'da Abdullah Avcı, oyunculara dokunuşlarıyla da dikkat çekti. Antrenman temposu yanında analiz toplantılarıyla birlikte takımın eksiklerini gidermeye çalışan tecrübeli teknik adam, kısa sürede eski ve yeni öğrencileriyle birlikte uyum sağladı. Takımın enerjisini yükselten Avcı, kaybolan güven ortamını yeniden inşa etmeye başladı.

Fenerbahçe'yi zirveden ediyor

Teknik Direktör Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başında Fenerbahçe’yi 3 kez mağlup etti. Avcı'nın kazandığı maçlarda sarı-lacivertliler, liderlik koltuğundan inmek zorunda kaldı. 2021-22 sezonunda 19 puanla Vitor Pereira'nın lider Fenerbahçe’sini 3-1 yenerek zirveye yerleşen Avcı'nın Trabzonspor'u, 2022-2023 sezonunun 15. haftasında 29 puanla zirvede duran Jorge Jesus idaresindeki sarı-lacivertlileri 2-0'la geçerek yeni lider olmuştu. Bu sezon ise 30 puanla yine birinci sıradaki Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek aynı senaryoyu tekrarladı.

Yeniden tarih yazmaya başladı

Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son veren Abdullah Avcı, Trabzonspor'un da 26 yıllık özlemini de bitirdi. Sarı-lacivertlileri, en son 1997-1998 sezonunda Yılmaz Vural yönetiminde mağlup eden bordo-mavilileri, bu karşılaşmanın ardından Abdullah Avcı'ya kadar 28 teknik direktör çalıştırırken, Kadıköy'de kazanan olmamıştı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 4
  • MİSAFİR 5 ay önce Şikayet Et
    10 maç sonra istifa sesleri yükselmeye başlar, merak etmeyin !
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu sefer terssen yazacak bir maç almayla olmuyor bu işler
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Olsun şımarık fenerin ipini cektilerya yeter sene sonuna kadar.
    Cevapla
  • Gazikentli 5 ay önce Şikayet Et
    editör dersine iyi çalışmışsın sendemi fenerbahçe düşmanısın bu kadar araştırdığına göre
    Cevapla