Ağaoğlu'dan Sörloth ve Sosa açıklaması!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sözleşmesi sezon sonunda biten Jose Sosa ve takımın önemli oyuncularından Alexander Sörloth hakkında konuştu.

Ağaoğlu'dan Sörloth ve Sosa açıklaması!
Ağaoğlu'dan Sörloth ve Sosa açıklaması!
GİRİŞ 02.06.2020 10:45 GÜNCELLEME 02.06.2020 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arjantinli futbolcunun önceliğinin Trabzonspor olduğunu belirten bordo-mavili takımın patronu, "Sosa'nın ülkesine dönmek gibi bir düşüncesi şu anda yok. Onun birinci tercihi Trabzonspor. Günde neredeyse yarım saat telefonla konuşuyoruz. Sosa bu takımın çok önemli bir parçası. Ayrıca Sosa sadece bir oyuncu değil. Sorumluluk alıp, bu takımın saha içi liderliğini yapan bir isim. Kariyeri zaten tartışılmaz. Bana 'ailevi olarak çözmem gereken bir iki sorun var' dedi. Çocuklarının eğitim durumunu, geleceğini planlaması gerekiyormuş. Yaptığımız görüşmelerde para hep ikinci planda. Belki futbolu bıraktıktan sonra teknik ekibimizde yer alabilir" dedi.

 

 

"Bir takımın kaptanı, Sosa'yı arıyor ve..."

Ağaoğlu salgın döneminde başka takımda oynanan bir futbolcunun Sosa'yı arayıp aramadığına da açıklık getirirken, "Bir takımın kaptanı, isim vermek istemiyorum... Sosa'yı arıyor ve 'Bu söylenenler doğru değil. Vaka sayısı daha fazla. Futbol canımızdan daha mı önemli. Biz oynamak istemiyoruz' diyor. Sosa ise 'Biz yönetimimiz ile görüşüyoruz. Yönetimin kararıyla hareket edeceğiz' diyor. Bu çok güzel bir cevap aslında" şeklinde konuştu. 

 

 

Ağaoğlu'dan Sörloth açıklaması

Milliyet Gazetesi'nden Bilal Meşe'ye verdiği röportajda Ağaoğlu, Sörloth'un gelecek sezonda da Trabzonspor forması giyeceğini vurguladı.

İlk geldiğinde Norveçli futbolcunun çok eleştirildiğini belirten Ağaoğlu, "Sörloth'u ilk geldiğinde eleştirenler, şimdi 'Hemen alın, sakın göndermeyin' gibi şeyler söylüyorlar. Planı belli olan kulüpler söylentiler üzerinden hareket etmez. Biz Rodallega ile devam etmek istiyorduk. Ama menajerinin talepleri bitmedi. Sonra scout ekibimiz 5-6 oyuncu belirledi. Ben de Hüseyin hocaya sordum ve Sörloth'u aldık. Çünkü bizim kriterlerimize uyan bir oyuncuydu" dedi.

"Sörloth çok karakterli adeta evlat diye al"

Sörloth'un çok karakterli olduğunu da vurgulayan Trabzonspor Başkanı, "Sörloth için şunu da söylemem gerekiyor. Gerçekten çok karakterli. Adeta evlat diye al. Bugün (dün) izinli olmasına rağmen sahada yardımcı hocalarla çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Önceliğimiz bonservissiz oyuncular..."

Bordo-Mavili kulübün patronu transfer politikasını ise şu sözlerle özetledi: "Biz transfer politikası olarak Sörloth'ta izlediğimiz yolda ilerliyoruz. Bonservis ödemek istemiyoruz. Önceliğimiz bedelsiz kiralayabileceğimiz ya da az bir miktar ödeyeceğimiz futbolcular. Bunu Nwakaeme'de de gerçekleştirdik. Biz yetiştirmenin yanında aldığımız oyuncuyu geliştiriyoruz."

YORUMLAR 2
  • Önce VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKAN SONUNA KADAR yanındayız
    Cevapla
  • Bir Beşiktaşlı.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor şu anda Türkiye de örnek politika izleyen bir klüp ve gelecek 10 yıla da inanıyorum ki hem Türkiye liginde hemde Avrupa da çok ses getirecek
    Cevapla