Aykut Demir'in başı dertte! Tarihi ceza...

Hakem Deniz Ateş Bitnel’den gördüğü kırmızı kart sonrası, “Ayaklarına sıkacağım” diye tehdit eden Aykut tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Aykut Demir'in başı dertte! Tarihi ceza...
Aykut Demir'in başı dertte! Tarihi ceza...
GİRİŞ 24.02.2016 10:34 GÜNCELLEME 24.02.2016 10:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimi nedeniyle büyük tepki topladığı Galatasaray-Trabzonspor maçının faturası Karadeniz ekibine ağır olacak. TFF Hukuk Müşavirliği, hakem ve temsilci raporları ile televizyon görüntülerini değerlendirdikten sonra, FIFA kokartlı hakem Bitnel’i gördüğü kırmızı kart sonrası saha içinde, “Ayaklarına sıkacağım. Seni dışarıda döverim. Vuracağım seni” ifadeleriyle tehdit eden Aykut Demir’i tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etti.

Trabzonsporlu oyuncu talimatın “Kişilik haklarına saldırı, hakaret ve tehdit” başlıklı 41. maddesi ve “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesine göre işlem görecek. Aykut Demir her iki eylemi nedeniyle toplamda 4 ila 10 maç arası ceza gelecek.

Çifte ceza

Hukuk müşavirliği aynı maçta hakem Bitnel’e kırmızı kart gösteren Salih Dursun ve penaltı kararı sonrası hakemin üzerine yürüyen Cavanda’yı “centilmenliğe aykırı hareketleri” nedeniyle disipline gönderdi. Her iki futbolcunun gördükleri kırmızı kartların dışında 1 ila 3 maç arası ceza alması bekleniyor. İkinci sarıdan ihraç edilen Özer Hurmacı ise “talimatlara aykırı” davranışı yüzünden tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Usta da PFDK’da

Maçtan sonra katıldığı bir tv programındaki açıklamaları kulüp başkanı İbrahim Usta’nın da disiplin uygulamasıyla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Usta, “sportmenliğe aykırı açıklamaları” nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildi.

Hukuk müşavirliği, 4 oyuncusu kırmızı kart gören Trabzonspor kulübünün dosyasını da takım halinde sportmenliğe aykırı hareketini gerekçe göstererek PFDK’ya devretti. Yönetici Çoşkun Bülbül, kulüp görevlisi Adem Kuduban ve İsmail Şafak hakkında da cezai işlem istendi.

YORUMLAR 13
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu adam tff başkanlığı yapabilecek bir adam değil..bunu herkes biliyor.parası çok diye başkan yaptılar.
    Cevapla
  • Ahmet karakuş 8 yıl önce Şikayet Et
    parası çok diye degil , MİLLİYET gazetesi var diye
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbuldan bu işleri kurtarıp ankaraya taşımadıkca ne hakemler düzelir nede federasyın tarafsız davranır .
    Cevapla
  • tsli 8 yıl önce Şikayet Et
    bir trabzonlu olarak burda aykut haksız ne olursa olsun kimseyi ailesi ile tehtit öldürmekle tehtit edemez yanlış yapmış aykut
    Cevapla
  • sportmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor mağdur edilmiştir. Ama bu kimseye hakemi silahla tehdit etme ,hakeme omuz atma hakkı vermez. En ağır şekilde cezalandırılmalı. Ayrıca Adli soruşturma açılmalı...
    Cevapla
  • İsa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Trabzonlulardan çok ağladı. Arkadaş adama sormazlar mi hakem taraf tuttu ise attığınız penaltı doğru karar miydi. Ahlaktan bahseden bu adamlar oyuncunuz kendini yere bırakıp penaltı aldı alkisladiniz havalara uctunuz . hakem kötüydü kabul ama taraflı değildi.
    Cevapla
  • qwerty 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim olmayan penaltı verildi kabul. Ama yine ilk yarıda olan iki penaltı verilmedi.İlk devre Trabzon'da oynanan maçta da hakemin gözü önünde olan penaltı verilmedi ve mağlup olduk.O maçtan sonra sırasıyla konya ,antep ve diğer maçlara da bakmanı öneririrİm.Mesele sadece bu maç değil. Sizde at gözlüklerinizi çıkarın adalet terazisini elinize alın olayları bu şekilde yorumlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle