Futbolcular istedi Tekelioğlu kaldı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Futbolcular istedi Tekelioğlu kaldı
Futbolcular istedi Tekelioğlu kaldı
GİRİŞ 11.12.2015 10:55 GÜNCELLEME 11.12.2015 10:55

Usta, göreve geldikleri andan itibaren oyuncuların moralini yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kongre sonrası Trabzon'da güneşli günler yaşandığını belirten Usta, "En büyük hayalimiz bu camiayı bir ve diri tutmak. Bunu yaparken önce itibar sorununu çözmek istiyoruz. Trabzonspor eski saygınlığını geri kazanacak ve bunu camiadaki tüm dinamiklerini devreye sokarak yapacaktır" dedi.

SORUN SADECE HOCA DEĞİL

Usta, devre arasına kadar teknik direktör Sadi Tekelioğlu ile devam etme yönünde aldıkları kararla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Devir teslim töreni sonrasında hocamızla konuşma yönünde bir karar almıştık. Sadi hoca da çok güzel sözler sarf ederek bizim önümüzü açmıştı. Şu an yeni bir hoca getirseydik devre arasına kadar kalan üç maçı kazanacaktı diye bir şey söz konusu olamazdı. Sorun da tek başına teknik adam sorunu değil... Bu nedenle devre arasına kadar hocamızla devam etmeceğiz. Bu sürede Mircea Lucescu dahil olmak üzere gündemimizdeki isimlerle görüşmelerimiz devam edecek." 

Öte yandan Tekelioğlu ile devam kararının alınmasında hocanın tavrının ve 10'a yakın oyuncunun, 'Hocamızdan memnunuz' söylemlerinin etkili olduğu öğrenildi.

"2010-2011'İN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ"

Hafta sonundaki kongrede seçilen Muharrem Usta yönetimi, şikeyle ilgili ilk açıklamasını yaptı. Bildiride, "2010-2011 sezonunda şike yapıldığı, UEFA ve CAS kararlarıyla kesinleşmiştir. Kulübümüz mahrum bırakıldığı haklarını almak için, 2014 senesinde UEFA ve FIFA'ya başvurmuştur. UEFA Disiplin ve Temyiz Kurulu, şike nedeniyle UEFA turnuvalarından ihraç cezası verdiğini, fakat yerel ligde ceza için yetkisiz olduğunu belirtmişlerdir. İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz için süreç başlatıldı. Kulübümüz, 2010-2011 sezonuna ilişkin hukuki takibini, haklarının teslimine kadar sürdürecektir" denildi.

KADRO DIŞILAR DEĞERLENDİRİLECEK

Trabzon'da bir önceki yönetim döneminde kadro dışı bırakılan Fatih Atik, Serdar Gürler, İshak Doğan ve Soner Aydoğdu'nun durumu yeniden masaya yatırılıyor. Antrenman eksiği olmayanların yeniden kadroya dahil edilebileceği ve bu konudaki kararı teknik direktör Tekelioğlu'nun vereceği öğrenildi.