İlk 2 haftadaki hatalar bardağı taşırdı! MHK'den hakemler için rapor

Alanyaspor - Beşiktaş maçındaki hakem kararları 2. haftaya damga vurdu. Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) hakemler ile ilgili yeni rapor hazırlandığı ve hatalı bulunacak hakemlerin dinlendirileceği konuşuluyor.

GİRİŞ 24.08.2026 15:01 GÜNCELLEME 24.08.2026 16:16
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Alanyaspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmada hakem kararları büyük tartışmalara neden oldu.
  • Merkez Hakem Kurulu, hakemlerin performansını değerlendirmek ve hatalı bulunan hakemlere dinlendirme kararı almak için bir rapor hazırlıyor.
  • Beşiktaş taraftarları, karşılaşmanın hakemi ve VAR hakemi hakkında CİMER'e şikayette bulunurken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta itibariyle hakemler tartışılmaya devam ediyor.

Son olarak Alanyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmadaki hakem kararları dün geceye damga vurdu. 

HATALI HAKEMLER İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLANIYOR

Bunun üzerine Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) hakemler ile ilgili rapor hazırlandığı öne sürüldü.

HT Spor'un haberine göre, söz konusu raporda hakemlerin maçlardaki performanslarının değerlendirileceği ve hatalı bulunan hakemlere yönelik dinlendirme kararı alınacağı belirtildi.

Özellikle Alanyaspor - Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan pozisyonların ardından hakem performansları yeniden tartışma konusu olurken, MHK'nın değerlendirmesi futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.



BEŞİKTAŞ TARAFTARLARI CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNUYOR

Alanyaspor - Beşiktaş karşılaşmasındaki tartışmalı hakem kararları, siyah-beyazlı taraftarların da tepkisine neden oldu.

Beşiktaş taraftarları, karşılaşmanın hakemi Adnan Deniz Kayatepe ile VAR hakemi Bülent Birincioğlu hakkında CİMER üzerinden şikayette bulunuyor.

Maçta yaşanan tartışmalı pozisyonların ardından sosyal medyada da hakem kararlarına yönelik yoğun eleştiriler yapılırken, bazı Beşiktaş taraftarlarının tepkilerini resmi kanallar üzerinden dile getirdiği ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, şu ana kadar anlık olarak yaklaşık 560 şikayet başvurusu oluşturuldu.

Öfkeli taraftarlar CİMER şikayetlerine devam ediyor.



NE OLDU?

Beşiktaş, Alanyaspor maçı sonrası sert bir paylaşım yaparak hakem yönetimine tepki gösterdi. 

Siyah-beyazlı kulüp, karşılaşmada yaşanan tartışmalı pozisyonlar üzerinden hakem Adnan Deniz Kayatepe ile VAR hakemi Bülent Birincioğlu'na tepki gösterdi.

Kulüp açıklamasında, Alanyaspor maçındaki hakem yönetiminin “Türk hakemliği için bir utanç vesikası” olduğu savunuldu.

Alanyaspor - Beşiktaş maçı VAR hakemi Bülent Birincioğlu

TROSSARD VE OH POZİSYONLARI GÜNDEM OLDU

Beşiktaş, karşılaşmada rakip oyuncunun Trossard'a yaptığı müdahalede hakem Kayatepe'nin pozisyonu görmediğini, VAR hakemi Bülent Birincioğlu'nun ise müdahale etmediğini belirtti.

Siyah-beyazlı kulüp ayrıca Oh'un attığı golün iptal edilmesine de tepki gösterdi. Açıklamada, iki oyuncunun karşılıklı mücadele içerisinde olduğu ve rakip futbolcunun kendisini yere bırakmasının ardından golün faul gerekçesiyle geçersiz sayıldığı ifade edildi.

Vlahovic'in ceza sahasına girmek isterken düşürüldüğü pozisyona da değinen Beşiktaş, bu pozisyonda da hakem tarafından karar verilmediğini savundu.

Beşiktaş, açıklamasının sonunda Kayatepe ve Birincioğlu gibi hakemleri bir daha maçlarında görmek istemediğini belirterek, “Ne avantaj ne imtiyaz istiyoruz. Sadece adil ve eşit yönetim istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulüp, hakem yönetimine yönelik tepkisini sürdürürken, adalet taleplerinin karşılık bulana kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.



ERTUĞRUL DOĞAN KAZANDIKLARI BAŞAKŞEHİR MAÇINDAN SONRA TEPKİ GÖSTERDİ

Trabzonspor'un Başakşehir'i 2-1 yendiği maçın ardından Bordo - Mavili takımın Başkanı Ertuğrul Doğan da hakem camiasına çağrıda bulunarak, daha dikkatli olunmasını istedi. 

Ertuğrul Doğan, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Biz 2 yıldır bir planlama içerisindeyiz. Çok değerli hocamızla, oyuncularımızla bir mücadele veriyoruz. Tabii lig yeni başladı, 2 haftada gördüklerimiz hoş değil. İlk maçta ve bu maçta yapılanlar hoş değil. 
Trabzon'a gelip insanların sinir uçlarıyla oynamanın bir anlamı yok. Tabii bu daha ikinci hafta, biz de kelimelerimizi seçerek kullanıyoruz. Niyetimiz tartışmaya girmek, kavga etmek değil. Kimse bizimle kavga etmek istemesin rica ediyorum.”



İLK HAFTA FENERBAHÇE, VERİLMEYEN PENALTILARA İSYAN ETTİ

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Süper Lig'in ilk haftasında Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildikleri maçın ardından kameralar karşısına geçti ve mücadelede 2 penaltılarının verilmediğini söyleyerek "Bu şekilde bu lig devam etmez" dedi.

Uslu, verdiği demeçte şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin salı günü Şampiyonlar Ligi play-off maçı var. Bir erteleme istendi, onu da yapmadılar ama bugün gördük ki kafa yapıları aynı şekilde devam ediyor. Bugün iki tane penaltımız verilmedi. Talisca'nın vurduğu topta kol çok açık. Penaltı ve kırmızı kart. Kitapta öyle yazıyor

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIRIZ”

Bu tür şeyler artık olmasın. Her türlü tedbiri alırız. Aklınıza ne geliyorsa yaparız. Biz bir yıllığına geldik, eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Şu ana kadar eşit olmadı. Bütün ikili mücadeleler aleyhimize çalındı. Bu şekilde bu lig devam etmez. Bizim açımızdan tabii. Diğer takımlara saygı duyuyoruz"



KONYASPOR, FENERBAHÇE MAÇI SONRASI HAKEMLERE YÜKLENDİ

Fenerbahçe'ye 4-2 yenilen Konyaspor ise sosyal medyadan yaptığı açıklama ile son iki maçtaki hakem kararlarına tepkisini paylaştı.

Anadolu Kartalı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta sahamızda oynadığımız Çaykur Rizespor karşılaşmasının son dakikalarında aleyhimize verilen penaltı kararının ardından, Fenerbahçe ile oynadığımız müsabakada da orta hakem ve VAR hakemleri tarafından verilen, hatalı olduğunu değerlendirdiğimiz kararlar, henüz sezonun başında olmamıza rağmen bu açıklamayı yapmamızı zorunlu kılmıştır.

Tümosan Konyaspor olarak, yenilgilerimizi yalnızca hakem kararlarına bağlayan bir yönetim anlayışımız bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır. Ancak sahadaki emeğimizin ilkeli, adil ve tutarlı bir hakem yönetimiyle korunmasını istemenin en doğal hakkımız olduğunu; taraftarlarımıza ve camiamıza karşı taşıdığımız sorumluluğun da bilincinde olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Her iki karşılaşmadaki tartışmalı pozisyonlara ilişkin görüntüler ve teknik değerlendirmelerimiz, tarafımızdan Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez

Hakem Kuruluna resmî olarak iletilecektir.

Beklentimiz; ilgili kurulların söz konusu pozisyonları titizlikle değerlendirmesi, benzer pozisyonlarda bütün takımlar için aynı standardın uygulanmasını sağlaması ve adil, tutarlı, Fair Play ilkelerine uygun bir lig ortamının oluşmasına katkıda bulunmasıdır.

Tümosan Konyaspor'un haklarını kararlılıkla, sağduyuyla ve kurumsal sorumluluk bilinciyle savunmaya devam edeceğiz."

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • erdem 1 ay önce Şikayet Et
    bizim ülkedeki hakem ve komitesini anca uefa çözer ayar çekmesi lazım hiçbir gücün uzaktan futbola müdahale etmemesi lazım sonra hekem bile yollayamıyoz avrupaya yazık.
    Cevapla
  • Soner 1 ay önce Şikayet Et
    Yav he he , Besiktasi dogramaya devam 10 senedir boyle yine devam edecekler taki Besiktas 10-15 puan geriye dusunceye kadar, Turkiyedeki hakemler kadar art niyetli rezilini goremedik Dunya kupasinda bir tane bile hakem gitmedi
    Cevapla
  • Hancer 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Hakemlerle olmaz artık almanya veya ispanyadan hakmlerle lig devam etmeli
    Cevapla
  • İbo 1 ay önce Şikayet Et
    Her hatalarında maç başı ücretlerinden kısın..Bildiğim kadarıyla maç başı 80 kazanıyorlar geçersiz gol ,verilmeyen penaltı ve kırmızı kart gibi hatalarda..Maç başı maaşlarının yarısını ceza olarak alın ve 2 maç dinlendirin...Diğer bariz hatalarda her hata başına 5 bin TL kesinti yapın...Bu hatayı ikinci bir defa tekrar ettiklerinde cezayı iki katına çıkartın........
    Cevapla
  • Can 1 ay önce Şikayet Et
    Yaw he he adam karsi taraftan 5 yillik maaşını aliyor zaten davul
    Cevapla
  • DURSUN 1 ay önce Şikayet Et
    Lik yeni başladı hata yapanları dinlendirmek ne anlama geliyor tekrar hata yapması içinmi dinlenecek bu hakemler işini iyi yapamıyanı atın gitsin kardeşim çocuk oyuncağımı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle