Olasılıklar hesaplanmaya başladı! Süper Lig'de kim üçüncü olur? Hangi takımlar küme düşer
Süper Lig'de bitime 6 hafta kala hesaplar şaştı. Ligi ilk ikide bitirmesi kesinleşen Galatasaray ve Fenerbahçe dışında üçüncülük yarışı ile kümede kalma mücadelesi de dikkat çekiyor.
Süper Lig'de 33. hafta maçları oynanacak. Haftanın açılış müsabakası olan Beşiktaş - Hatayspor karşılaşması hem üst sıralar hem de alt sıralar için büyük önem taşıyacak.
Ligin bitimine 6 hafta kala Süper Lig'in puan durumundan birçok olasılık hesaplanmaya başlandı.
Bilindiği üzere bu sezon 5 takım Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek. Ligi 1. bitiren takım doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağlayacak, ikinci olan takım Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynayacak. Türkiye Kupası şampiyonu ile üçüncü olan takım UEFA Avrupa Ligi için play-off sınavı verecek, dördüncü olan takım ise Konferans Ligi Elemelerine katılacak.
Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidecek iki takım olması kesinleşti.
ÜÇÜNCÜLÜK AVRUPA LİGİ İÇİN ÖNEMLİ
UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek isteyen takımlar adına çok önemli olan üçüncülük basamağı için halihazırda Samsunspor, Eyüpspor, Beşiktaş ve Başakşehir kıyasıya yarış halinde.
Ligde son 4 maçtan istediği sonuçları çıkaramayan ve peş peşe yenilgiler alan Samsunspor, 51 puanla Süper Lig'de üçüncü sırada yer alıyor.
Samsunspor'u 50 puanla Eyüpspor, 49 puanla Beşiktaş, 48 puanla da Başakşehir takip ediyor.
BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİR'İN 1 MAÇI EKSİK
Üçüncülük yarışında Samsunspor ve Eyüpspor'un ligde birer maç fazlası bulunuyor. Beşiktaş ve Başakşehir, bu anlamda rakiplerine göre avantajlı durumda.
4 TAKIMIN KALAN MAÇLARI
* SAMSUNSPOR (51 Puan) : Bodrum FK - Eyüpspor - BAY - Sivasspor - Trabzonspor - Kayserispor
* EYÜPSPOR (50 Puan) : Galatasaray - Samsunspor - Kasımpaşa - Fenerbahçe - Antalyaspor - BAY
* BEŞİKTAŞ (49 Puan) : Hatayspor - Fenerbahçe - Adana Demirspor - Alanyaspor - Çaykur Rizespor - Bodrum FK
* BAŞAKŞEHİR (48 Puan) : Göztepe - Hatayspor - Fenerbahçe - Kasımpaşa - Adana Demirspor - Galatasaray
SÜPER LİG’DE 4 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Bu sezon 19 takımla oynanan Süper Lig’de 2024-2025 sezonunun sonunda 4 takım küme düşecek.
Birinci Lig’den ise yalnızca 3 takım Süper Lig’e yükselecek. Bu uygulamayla birlikte, 2025-2026 sezonunda Süper Lig eskiden olduğu gibi yine 18 takımla oynanacak.
6 TAKIM KÜMEDE KALMA SAVAŞI VERİYOR
Süper Lig'de daha önce Adana Demirspor'un küme düşmesi kesinleşmişti. Ligin bitimine 6 hafta kala 6 takım için tehlike çanları çalarken bu takımların taraftarları da ellerine kalem kağıt alıp kümede kalma hesabı yapmaya başladı.
Ligde bu hafta Beşiktaş'la karşılaşacak Hatayspor'un (18. sıra 19 Puan) yanı sıra Sivasspor (17. sıra 31 Puan), Bodrum FK (16. sıra 34 Puan), Alanyaspor (15. sıra 34 Puan) Çaykur Rizespor (14. sıra 37 Puan) ve Kayserispor (13. sıra - 37 Puan) Süper Lig'de kalmak için büyük mücadele veriyor.
HATAYSPOR, SİVASSPOR VE BODRUM FK DEZAVANTAJLI
Bu takımlar içinde matematiksel olarak şansı devam etse de ligde kalma umudu en düşük takım Hatayspor. Murat Şahin'in öğrencilerinin Adana Demirspor'un ardından ligden düşecek ikinci takım olması bekleniyor.
Hatayspor'un dışında birer maç fazlası olan Sivasspor ile Bodrum FK'nin de Alanyaspor, Rizespor ve Kayserispor'a göre küme düşme olasılığı daha yüksek görünüyor.
KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ VEREN 6 TAKIMIN KALAN MAÇLARI
* HATAYSPOR (19 Puan) : Beşiktaş - Başakşehir - Göztepe - Adana Demirspor - Fenerbahçe - Çaykur Rizespor
* SİVASSPOR (31 Puan) : Antalyaspor - Galatasaray - Bodrum FK - Samsunspor - BAY - Alanyaspor
* BODRUM FK (34 Puan) : Samsunspor - BAY - Sivasspor - Trabzonspor - Kayserispor - Beşiktaş
* ALANYASPOR (34 Puan) : Trabzonspor - Kayserispor - Gaziantep FK - Beşiktaş - Konyaspor - Sivasspor
* ÇAYKUR RİZESPOR (37 Puan) : Kayserispor - Gaziantep FK - Konyaspor - Göztepe - Beşiktaş - Hatayspor
* KAYSERİSPOR (37 PUAN) : Çaykur Rizespor - Alanyaspor - Antalyaspor - Galatasaray - Bodrum FK - Samsunspor
-
misafir 3 hafta önce Şikayet EtTrabzon küme düşecekBeğen Toplam 1 beğeni
-
misafir 3 hafta önce Şikayet EtSivas düştüBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtSamsunspor sivassporu bekliyor yenip puan almak için intikam zamanı sivasspordanBeğen Toplam 1 beğeni
-
Veli 3 hafta önce Şikayet Etalanya sivas kümede kalır.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet Et4 maçtır kazanamayan bir Samsun Spor var . Bu hafta tamam kazanır diyorum, yok yine olmuyor. Ne oldu bu Samsun Spora. Bu ara başkandan da çıt yok. Durum vahim. 5. lik bile zor.Beğen Toplam 1 beğeni