Rams Park'ta Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi! Aslan zirveyi teslim aldı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. hafta kapanış maçında sahasında Bitexen Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

GİRİŞ 26.02.2024 22:00 GÜNCELLEME 27.02.2024 10:16
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. 

Rams Park'ta oynanan mücadeleyi 2-1 Galatasaray kazandı. Karşılaşmada ev sahibi takımın gollerini 12 (Penaltı) ve 45+2. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu attı. Antalyaspor'un tek sayısını 33'te Van de Streek kaydetti.

Müsabakada sarı-kırmızılı takımın 38. dakikada Carlos Vinicius ile bulduğu bir gol faul gerekçesi ile değer kazanmadı. Galatasaray ayrıca Kerem Aktürkoğlu ile 58. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 72'ye çıkardı ve zirveyi Fenerbahçe'den geri teslim aldı. Ligde 8. yenilgisini alan Antalyaspor 35 puanda kaldı.

Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile derbide karşılaşacak. Antalyaspor ise sahasında Gaziantep FK'yi misafir edecek.

Galatasaray, VAR ile bir gol bir penaltı kazandı

Sarı-kırmızılı ekip, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla bir gol bir de penaltı kazandı.

Maçın 9. dakikasında ceza sahası içinde Alexander van de Streek ile top kapma mücadelesine giren Tete yerde kaldı. Oyunu devam ettiren hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Bitigen, Van de Streek'in Tete'nin ayağına vurduğunu tespit ederek penaltı noktasını gösterdi.

Karşılaşmanın 45+2. dakikasında VAR bir kez daha devreye girdi. Kerem Aktürkoğlu'nun bulduğu golde yardımcı hakem Anıl Usta ofsayt kararı verdi. Pozisyonun VAR'da incelenmesinin ardından ihlal olmadığı tespit edildi ve gol geçerli sayıldı.

Kerem Aktürkoğlu "double" yaptı

Galatasaray'ın kaptanı Kerem Aktürkoğlu, attığı 2 golle yıldızlaşırken bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 11'e yükseltti.

Sarı-kırmızılı takımda 26. Süper Lig maçına çıkan Kerem, 12. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Tecrübeli futbolcu, ligdeki gol sayısını 11'a çıkardı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 3 kez fileleri havalandıran Kerem, toplamda 14 gole ulaştı.

Kerem, bu sezon 4. kez bir lig müsabakasında iki gol birden kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon 5. haftadaki Yılport Samsunspor, 21. haftadaki Trabzonspor ve 22. haftadaki İstanbulspor mücadelelerinde ikişer gol atmıştı.

Sahasında 31 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 31 maçta mağlup olmadı.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 31 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, iç sahadaki son 17 Süper Lig müsabakasını kazandı.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 29 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Evinde bu sezon puan kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 14. maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.

Galatasaray'ın başında evindeki üst üste en çok galibiyet yaşayan Türk teknik adam rekorunu kıran Okan Buruk, seriyi 17 maça çıkardı.

Ligde son 15 maçında yenilmedi

Teknik direktör Okan Buruk'un öğrencileri Süper Lig'de son 15 müsabakada mağlup olmadı.

Galatasaray, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray, ayrıca ligde son 8 maçını kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.



Okan Buruk, Antalyaspor'a mağlubiyet yüzü görmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, çalıştırdığı takımlarla Antalyaspor'a mağlup olmadı.

Okan Buruk, Akdeniz temsilcisine karşı Elazığspor, Akhisarspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başında 12 maça çıktı. Buruk, söz konusu müsabakalarda 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor'u çalıştıran Sergen Yalçın'a karşı ise 8 Süper Lig maçında 2. galibiyetini aldı.



 Antalyaspor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı

Bitexen Antalyaspor, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçı kazanamadı.

Son galibiyetini 22. haftada sahasında EMS Yapı Sivasspor karşısında alan Sergen Yalçın'ın öğrencileri, sonrasındaki 5 müsabakada 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı.

Galatasaray: 2 - Bitexen Antalyaspor: 1

Stat: RAMS Park

Hakemler: Abdülkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta

Galatasaray: Muslera, Barış Alper Yılmaz, Nelsson, Sanchez, Köhn, Kerem Demirbay (Dk. 80 Berkan Kutlu), Torreira (Dk. 87 Abdülkerim Bardakcı), Tete (Dk. 46 Kaan Ayhan), Mertens (Dk. 88 Eyüp Aydın), Kerem Aktürkoğlu, Vinicius (Dk. 70 Zaha)

Bitexen Antalyaspor: Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Saric, Ufuk Akyol (Dk. 77 Safuri), Larsson (Dk. 73 Emre Uzun), Buksa

Goller: Dk. 12 (Penaltıdan) ve Dk. 45+2 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Dk. 33 Van de Streek (Bitexen Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 17 Veysel Sarı, Dk. 18 Güray Vural, Dk. 60 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 90 Buksa (Bitexen Antalyaspor), Dk. 45+7 Torreira, Dk. 90+1 Kaan Ayhan (Galatasaray)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 259
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    icardi yok kerem var la birlikte
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Onlarda yoksa hakem var rahat olun Tff var eninde sonunda gs. var.
    Cevapla
  • Ahmet Salih 2 ay önce Şikayet Et
    Almadı alması sağlandı
    Cevapla
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Bu oyuncu birde hacı dan um rrden foto atıyor fazla ya,msk istemiyorum Allah hepimizi ıslah eder insallah
    Cevapla
  • antrenör 2 ay önce Şikayet Et
    avrupalı hakemler olsa 2 golde geçersiz. penaltı penaltı değil deli tavuk gibi kendini yerlere atıyor 2. golde ofsayt var gol geçersiz ama ne yapıp edip haksızlık yaptılar.bu ne rezalet TFF istifa. her sene hile ile lider olunsa neye yarar tüm millet tiyatro seyrediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle