Hatay halkı hasretle Hatayspor’u bekliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen illerden Hatay, bir yıldır kentten uzak olan takımlarına kavuşacakları günleri bekliyor.

Hatay halkı hasretle Hatayspor’u bekliyor
Hatay halkı hasretle Hatayspor’u bekliyor
GİRİŞ 06.02.2024 17:41 GÜNCELLEME 06.02.2024 17:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen illerden Hatay'ın Trendyol Süper Lig'deki temsilcisi Atakaş Hatayspor'da taraftarlar, bir yıldır kentten uzak olan takımlarına kavuşacakları günleri özlemle bekliyor. Depremlerde Ganalı futbolcusu Christian Atsu, sportif direktörü Taner Savut, altyapı kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, 14-15 yaş altı futbolcuları Fatin Can ile Hamza Sürer, malzeme sorumlusu Onur Akdeniz ve mutfak çalışanı Suzan Berber'in yaşamını yitirdiği bordo-beyazlı takım, yaralarını sarmaya devam ediyor.

Depremin etkilerinden dolayı geçtiğimiz sezon ligden çekilmek zorunda kalan Hatayspor, bu sezon ise antrenmanlarını ve iç saha maçlarını Mersin'de yapıyor. Depremden saatler önce, Christian Atsu'nun Süper Lig'de 90+6'da attığı golle Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetin ardından 1 yıldır sessizliğe bürünen Hatay Stadı ile kulübün antrenman tesislerinde deprem hasarlarının onarım çalışmaları devam ediyor. Taraftar ise takımının eve döneceği günü gözlüyor.

31 Asi Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Songül Taşdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Hatayspor'a, Hatayspor'un da kente ihtiyacı olduğunu söyledi. Eski günleri çok özlediklerini anlatan Taşdelen, "Hatayspor denilince akan sular durur. Bizim için Hatayspor bir anne, bir baba, bir eş, bir sevgili, bir çocuk gibidir. Keşke maçlarımızı evimizde oynayabilseydik. Bir nebze sevinç kaynağı olurdu. Çünkü hiçbir şeyimiz kalmadı. İnşallah Hatayspor'umuz tekrar gelip, bu şehri ayağa kaldırır. Hatay'ım ve Hatayspor'um geri gelsin, başka bir şey istemiyorum." ifadelerini kullandı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 6
  • Müfteri savar 2 ay önce Şikayet Et
    Adana da oynanacak İnşaAllah
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Evet bölgeye destek olsunlar süper kupa Fenerbahce Galatasaray maçını Hatay stadında oynansin. Madem Vatanseverler sıkıntı yok.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Madem öyle stadı temşzletip süper kupayı orda oynasınlar maçın geliri ordaki yapılacak olan konutlara bağışlansın iki takımda
    Cevapla
  • nevizade 2 ay önce Şikayet Et
    Herşey hallolmuş da futbol kalmış.
    Cevapla
  • Fenerli 2 ay önce Şikayet Et
    Yaptığın bu yorumdan utanmalısın
    Cevapla
  • asaf 2 ay önce Şikayet Et
    ne rahat, insanlar için empati kuramayıp da sıcak evinden yargı dağıtmak.. yazık sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle