Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'e jet yanıt!

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler'in kendisi hakkında bugün basında yer alan sözlerine yanıt verdi.

GİRİŞ 20.12.2023 10:07 GÜNCELLEME 20.12.2023 13:46
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler’e Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Olayın ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoğlu, bir basın yayın organında yayımlanan “Emre Saldırttı” başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saha içinde karışıklıkların yaşandığı esnada soyunma odasında olduğunu aktaran Belözoğlu, “Kendi odamdaydım. Hocalarım yardımcılarımı ilettikten sonra sahaya çıktım. Halil hoca ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim. Daha sonrasında koridorda tekrar karşılaştık ve kendilerine sarılıp çok üzgün olduğumu, takımım adına üzgün olduğumu söyledim. 3-4 kere özür diledim ama biraz önce söylediğim yere geliyoruz. Maçtan sonra da maçın içinde de söyledik pek karşılığı olmadı herhalde yaptığımız özrün. Kendisi de bugün yapmış olduğu ifadede açıkçası kendisini ele vermiş oldu. Hem hoca olduğum süreçte hem de sporcu olduğum süreçte kendisinin bahsettiği olaydan sonra 14 tane maçıma birinci hakemlik görevi olarak atanmış. Hiç böyle bir olayımız olmadı. Hiçbir şeyimiz yaşanmadı. Biz hayır olan şeyleri genelde hatırlamaya çalışıyoruz. Bize kin olarak gelecek olayları hatırlamaya, unutmaya gayret eden bir yapıda bir insanım. Hayatım boyunca aksiyon içinde ani kararlar alarak ne yazık ki Türk futbolunda kötü çocuk oldum. Ben hayatım boyunca plan yaparak hiçbir maça çıkmadım. Bu planın içinde de olacak birisi değilim. Beni seven sevmeyen herkes de bilir ki ben kendi işimi kendim hallederim. Kimseyi de kullanmam. Başkanımız da kimsenin talimatıyla iş yapacak bir şahıs değildir” ifadelerine yer verdi.

“Eşimden, 3 tane çocuğumdan ayrı bir şekilde Ankaragücü’nün başarısı için mücadele ediyorum”

Gelinen noktada, Halil Umut Meler adına, Türk futbol adına bir spor adamı olarak üzgün olduğunu aktaran Emre Belözoğlu, “Ben bu mesleği çok seviyorum. Futbolu çok seviyorum. Bu işte çok emeğim var. Ben Ankara'da eşimden, 3 tane çocuğumdan ayrı bir şekilde Ankaragücü’nün başarısı için mücadele ediyorum ve benim için futboldan çok daha değerli olan bir şey var aile. Kendisi de yapmış olduğu röportajda bunu ifade etmiş. Ailesinden de kendisinden de özür dilemediğine dair ama yakında görüntüler de çıkar. Kendisinden özür dilediğime dair de görüntüler çıkar. Hiç kimsenin ailesinden de daha değerli değildir futbol. Kendisinin de ailesiyle beraber çok sağlıklı, huzurlu bir yaşantısı olmasını temenni ediyorum. Bu iyi deliklerimi de kendisine ileteyim ama sözün başında söylediğim gibi bence haklı olanın acelesi yok. Bence kendisi çok acele etti. Yakın arkadaşlarıyla da ulaşmaya çalıştım. Maçtan sonra da telefonla da aradım. Müsait olmadığını ilettiler bana. Bu algının gerçeğin önüne geçme hali yeterince yorucu olmaya başladı” dedi.

“Bu maç dahil olmak üzere kendisini provoke edecek hiçbir tavır içinde bulunmadım”

Halil Umut Meler’e ailesiyle sevdikleriyle uzun, sağlıklı bir ömür dileyen Belözoğlu, “Meler, provokasyondan bahsetmiş bizle alakalı tekrar onu da getireyim. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. Bir ara kendi maçlarını izlerse, geçmişe dönük, provokatif tarafın bizim olmadığımızı net şekilde görebilir. Ben bu maç dahil olmak üzere kendisini provoke edecek hiçbir tavır içinde bulunmadım. Sahanın içinde her futbolcunun her teknik adamın yapmış olduğu davranışı bu işin provokasyonuymuş gibi göstermeye çalışmak, gerçekten uzaklaşmaktan öte bir şey değildir. Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm, çok ama çok kırgınım. Kendisinin yaşamış olduğu duyguyu anlamaya çalışarak, ona yardım etmeye çalışan birisi olarak ben de kırgınım ama bu alınganlıkları bu sayfayı bugün bitirmek istiyorum. Sadece ve sadece futbola motive olmak, yarınki maça oyuncularımı hazırlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

“Orada maçın değerlendirmesini kendisiyle yapıyoruz”

Maç sonu Çaykur Rizespor’un Teknik Direktörü İlhan Palut’un yanına giderek tebrik ettiğini aktaran Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bir şey yapmak isteyen direkt yan kulübedeki meslektaşına gitmez. Ben kendisine tebrik etmek amaçlı, geçmiş olsun demek amaçlı geldim ve orada biz hakemle alakalı kendi içimizde bir değerlendirme yapıyoruz. Benim orada hakeme gitme isteğimi ne meslektaşım ne de başka birisi durdurmadı. Öyle bir şey yaşanmadı. Bunu yaşanmış gibi göstermeye çalışmak da sadece bir algı. Orada bir tane fotoğraf üzerinden, bir tane görüntü üzerinden değerlendirirken bunlar daha önce Türk futbolunda sanki hiç olmamış, herhangi bir hakeme karşı el kol hareketleri olmamış ya da sahanın içinde, futbol içinde bunlar yokmuş gibi davranarak, olayın azmettiricisi gibi gösterilmeye çalışmaya cümle bulamıyorum. İlhan Hoca da dahil olmak üzere benim hocaya gitme isteğimi durduran hiç kimse yok. Orada maçın değerlendirmesini kendisiyle yapıyoruz. Bence çok acele edilmiş bir açıklama. Çok alelacele yapılmış, haklı olduğuna inanıyorsa yapmaması gereken bir röportajdı bu ama ne yazık ki gerçeklerin de bir gün ortaya çıkma huyu vardır, o da ortaya çıkar. Bizim hatamız varsa hiçbir zaman özür dilemekten geri durmadık ki ben kulübüm adına kendisinden özür dilememe rağmen şu an yapılmaya çalışılan algının gerçek olmadığını göstermek adına bu basın açıklamasını yapıyoruz. Orada da beni hiç kimse durdurmadı, durdurmaya da ihtiyacım yok. Bunu geçmişte hata yapmış birisi olarak samimiyetle söylüyorum. Ne ben kimsenin durdurabileceği birisiyim. O konumda önce hakeme giderim. Önce meslektaşıma gitmem. Bu konuşulanları da komik bulmuyorum açıkçası. Türkiye'de çok bilinen bir gazetenin baş sayfasında bunların konuşulmasını komik bulmuyorum, konuşulması gerekenin bu olmadığını düşünüyorum”

“Annem benim yüzümden çok sıkıntı çekti”

Futbol konusunda çekincesinin olmadığını belirten Belözoğlu, “Herkes anında sosyal medyada postlar paylaşıyor sporcusu, teknik adamı, yöneticisi ne kadar da güzel birleştirici üslupla. Keşke hep böyle olsa. Kötü çocuk biz oluyoruz. Problem yok, benim çekineceğim hiçbir şey hayatımda olmadı. Hele mevzu futbol olursa çekineceğim hiçbir şey olmadı. Tabii ki eşlerimiz, ailelerimiz görüyorlar, üzülüyorlar. Annem benim yüzümden çok sıkıntı çekti ve babam aynı şekilde. Şimdi eşimiz var, çocuklarımız var, sorumluluklarımız var. Başkanımızın yaptığı hatayı değil, kendisini şahsına tanıdığıma binaen onu korumaya çalışmak başka bir şey değil. Yoksa burada bir hata vardır, kırmızı çizgi vardır. Fakat gerçekleri konuşmaktan ne zaman vazgeçip başka yerlere yöneldiğimizde orada benim endişelerim de ortadan kalkıyor. Çünkü gerçekten gerçekler konuşulmuyor” açıklamasını yaptı.

HALİL UMUT MELER NE DEMİŞTİ?

Halil Umut Meler, Hürriyet'e verdiği röportajda Emre Belözoğlu için şu açıklamaları yapmıştı;

"PROVOKE ETTİ"

"Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu'nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi.

Evet bu alenen gözüken bir şey. Maç içerisinde desin ki 'Bana bu hatayı yaptın, ben senin yüzünden gol yedim.' Yok. Ankaragücü Spor Kulübü ya da taraftarlarının da bir şeyi yok. Normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı. Çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum ben de şu an. Darbe yediğinde ben ona gülmüşüm. 'Güldüğümü ispatlasın, tamam' dedim ben. Benim için problem değil. Ben bunu hiçbir zaman şahsileştirmedim. Onun görüşüydü.

Şu güne geldiğimizde beni üzen konu şu; bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, 'mesaj attım' desin... Ama şu ana kadar, farkındaysanız 2 gün öncesinde verdiği röportajda da herhangi bir şey yok. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı üzgün? Yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?

"PALUT TUTMASA NE OLACAKTI?"

Şimdi baktığımız zaman 2018'de böyle bir beyanı var. Var mı röportajlarında, var. Şimdi bakıyorum benden özür dilemiyor. Ne düşünürsünüz? Beni bırakın ailemden özür dilemiyor. Benim 95 yaşındaki anneannem İzmir'den kalktı geldi ağlaya ağlaya. Benim 10 günlük çocuğum var. Anlatabildim mi demek istediğimi? Bakın bu eylemi yapan kişi, yumruğu atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Buradan yola çıkarak söyleyeyim; siz ne düşünürsünüz? Soruyorum şimdi aleni bir şekilde; rakip teknik direktör İlhan Palut onu tutmasaydı ne olacaktı?"

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 94
  • Asi 4 ay önce Şikayet Et
    Bu gibi adamlardan futbolcu da olmaz işçide olmaz kimse emreyi savunmasın özür dileyeceği yerde eleştiri yapıyor parmak sallıyor bundan futbolcu olmaz
    Cevapla
  • Bilal Ammar 4 ay önce Şikayet Et
    Fanatik düşüncesi olan ahmaklar Emre kadar başınıza taş düşsün ulan gerçekler ortaya çıkınca da utanmadan sıkılmadan devam edersiniz siz omurga yok sizlerde Halil umut meler bu olayda yerden göğe kadar haksız görüntüleri izleyin adam özür diliyor ama utanmadan dilemedi diyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    beş para etmez adamlar.milyonlarla oynuyo.
    Cevapla
  • Tamer 4 ay önce Şikayet Et
    Emre ekranda el kol hareketin tavrın apaçık ortada hala inkar ediyorsun. Türk futbolu bu tür şahıslar yüzünden çok değer kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.
    Cevapla
  • Taraftar 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanların anasına bacısına acizce küfretmekten başka Neyi ne zaman kendin hallettin de biz göremedik emre efendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle