Murat Sancak'tan transfer açıklaması!

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, devre arası transfer döneminde belli mevkilere en az 2-3 transfer yapacaklarını söyledi.

Murat Sancak'tan transfer açıklaması!
Murat Sancak'tan transfer açıklaması!
GİRİŞ 16.11.2023 10:44 GÜNCELLEME 16.11.2023 10:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine ligdeki durumları, hedefler ve Süper Lig’deki hakem performansları hakkında açıklamalarda bulundu. Süper Lig’de ilk 12 haftayı değerlendiren Sancak, "Bizim açımızdan talihsiz maçlar yaşadık. Kasımpaşa maçında 8 kişi kaldık. Karagümrük maçına beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Ankaragücü maçında 1-1 berabere kaldık. Sivas’ta berabere kaldık. Bu 4 maçtan 3-4 puan daha fazla almamız lazımdı, hesabımız oydu. Güzel olan taraf da şu; iç sahada kaybetmiyoruz. 6 galibiyetimiz vardı. Fenerbahçe ile berabere kaldık. O da normal. Önümüzdeki maçlar bakıyoruz" diye konuştu.

Bu sezon başında takımın başına geçen Hollandalı Teknik Direktör Patrick Kluivert için Başkan Sancak, "Gayet iyi. O da memnun, biz de memnunuz. Her geçen gün her bakımdan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Devre transfer çalışmalarının sorulması üzerine Murat Sancak, "Görev verdik, çocuklar çalışıyoruz. Belli mevkilerde en az 2-3 oyuncu alacağız. Çalışıyoruz" diye cevap verdi.

"Hangi takım olursa olsun galibiyet için çıkıyoruz"

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin iyi ve pahalı transferler yaptıklarını ifade eden Başkan Sancak, "İki güzide takımımız. Normalde bu sene şampiyon 80 puanla olmayacak. 86-84 puan bandında diye hesaplıyorum. Makas açılacak mı, öyle görünüyor. Bizim için fark etmiyor. Bizim oyun felsefemiz var. Hangi takım olursa olsun galibiyet için çıkıyoruz. İster iç sahada ister deplasmanda, hiçbir takıma tedbir almıyoruz. Bunun sonunda beraberlik de var, yenilgi de var, galip gelmek de var. Çünkü futbolseverlere güzel maçlar seyrettirmek istiyoruz. Tabii ki hedeflerimiz var. Hedeflerimiz noktasında da ilerliyoruz. En sonra mesela sıcağı sıcağına bir röportaj yapmışlardı, güzel maç olduğunu söylemiştim. Pozisyonlar baktığınız zaman, bizim mesela Kevin Rodrigues’e kırmızı kart verilebilirdi ama demek ki görmemişler. Bazen de bu şanstır bizim için. Nasıl Kasımpaşa maçında düdük çalındıktan sonra VAR’dan çağırıp, kırmızı kartı vermişlerdi Kevin Rodrigues’e. Burada da vermediler, verilebilirdi. Belhanda ikinci sarı karttan atılabilirdi, 90. dakikada yükselirken eliyle vurması var. Gerçekçi olmak lazım. Netice itibarıyla hakemin takdiri bu. Crespo’nun da kırmızı kartı vardı. Sadece tek taraflı değil" değerlendirmesini yaptı.

"Adana’ya çok acil bir stat lazım"

Fenerbahçe mücadelesinde maçı kaliteli hale getirmeyen tek şeyin zemin olduğunu vurgulayan Sancak, "Zemin çok kötüydü. 47 saat önce Adanaspor orada maç yapmıştı. Bakanımla da görüşmüştüm. Adana’ya çok acil bir stat lazım. En az 10 bin kişilik bir stat lazım. Bir an önce yapılması lazım. Sadece bizim oyuncumuz değil, oraya rakip takım oyuncuları da sakatlansa, ülkeye çok zararı var. O oyunculardan faydalanamadığın zaman yerine başka oyuncu almak zorundasın. O da milli servet. Onun için buna bir tedbir alınması lazım" dedi.

"Hakem hataları lehinize olduğu zaman niye konuşmuyorsunuz?"

Hakem hatalarının sorulması üzerine ise Murat Sancak, "Hakem hataları aleyhinde olanlar da var, lehinde olanlar da var. Aleyhinde olanlar genellikle bağırır. Lehinize olduğu zaman niye konuşmuyorsunuz? 2 tane kırmızı kart olması lazım diyorum. Bu hakemin kötü niyetinden kaynaklanıyor mu, diye iddia edemeyiz. Takdir hakkını o şekilde kullanmış. Aleyhinde olduğu zaman konuşuyorsun da bir de lehinde olanlara bak. Çık, basın toplantıları yap. 'Hakem burada bizi korudu' diyemiyorsun çünkü. Bencil olmamak lazım. Bunlar oluyor. Başka yerden, uzaydan hakem getirecek halimiz yok. Bu hakemlerle devam edeceğiz. Ya da yeni hakemler yetiştirecekler. Yetiştirmek de kolay değil. 3 ay, 5 ayla olacak iş değil. Federasyon bu konuda da çalışmalar yapıyor diye düşünüyorum" şeklince cevap verdi.

"Hedefimiz ilk 5, 3. yada 4. bitirirsek ne ala"

Son olarak hedeflerinden de bahseden Başkan Sancak, "Lige başlarken hedefi söylüyorum. Hedefimiz geçen sene ilk 5’ti., 4. bitirdik. Bu sene de hedefimiz ilk 5. İnşallah 3. ya da 4. bitirirsek ne ala. 3. bitirirsek, en azından UEFA Avrupa Ligi’ne direkt gidersek daha da iyi olur. Konferans Ligi ile fazla uğraşmamış oluruz. Ligi 5. bitiren de gidecek galiba Türkiye Kupası’nı ilk 5’ten birisinin alacağını tahmin ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 3
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Herşeyi devleten beklemyin sizde boş transferler harcadığınız paralarla bir stad değil en az üç stad yapılırdı
    Cevapla
  • ille de Niksar 5 ay önce Şikayet Et
    belli belli, fb maçında gördük.. yap ozaman bi stad... Reisdenmi bekliyon..
    Cevapla
  • kahırlı 5 ay önce Şikayet Et
    O stada sizler gidecekseniz ise eyvallah, yoksa adanaspor için diyorsan kessssss...
    Cevapla