Mehmet Büyükekşi: "9+2 söz konusu değil"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralının değişmeyeceğini açıkladı.

GİRİŞ 18.07.2023 14:31 GÜNCELLEME 18.07.2023 14:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun başlamasına az bir süre kala yabancı kuralının değişeceği yönündeki iddialara, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yanıt geldi.

"KURAL DEĞİŞMEYECEK"

Sabah Gazetesi'nden Murat Özbostan'ın "Sayın Başkan, Süper Lig'de yabancı sayısının değişeceği ve 9+2 olacağına dair iddialar var. TFF'nin gündeminde böyle bir şey bulunuyor mu?" sorusunu yanıtlayan Büyükekşi, "Kesinlikle böyle bir durum yok." ifadelerini kullandı.

Sezon başında TFF ile Kulüpler Birliği arasında yapılan görüşmelerin ardından yabancı kuralının 8+3 olarak devam etmesine karar verilmişti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • xy01 9 ay önce Şikayet Et
    yaparsın koçum Ali bey emretsin onuda yaparsın
    Cevapla
  • Ozer 9 ay önce Şikayet Et
    Yabancıcokiyi
    Cevapla
  • Fenerbahçe 9 ay önce Şikayet Et
    Yabancı kuralı koyarak Türk futbolu gelişmez. Türk takımları batar. Mert Müldür gibi oyunculara kulüpleri 2.5 mil avro ister. Biz de mecburen veririz. Avrupadan devam etmek isteyen Türk oyunculara fazla para verip geri getiririz. Mert Hakan gibi oyunculara sabrederiz. İrfan Can gibilerine dünyanın parasını harcarız vs vs...
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sayı değil, yaş, fifa siralamasinda ulke milli takımda belirli sayıda maça cikma şartı getirin . avrupanin afrikanin çöplerini doldurduktan sonra sayı 5 olsa ne 10 olsa ne.
    Cevapla
  • kartal12 9 ay önce Şikayet Et
    değişmesi lazım en azından 11 + 0 iyi olur yabancılardan cezalı yada sakat olursa mecburen türk oyuncu oynar en iyi öneri budur buda benden size kıyak olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle