Galatasaray Fenerbahçe galibiyetiyle şampiyonluğu taçlandırdı!

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray sahasında Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti.

GİRİŞ 04.06.2023 20:58 GÜNCELLEME 04.06.2023 21:16
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe sezonun son derbisinde karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 3-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 29. ve 80. dakikalarda Zaniolo ile 71. dakikada Icardi kaydetti.

Bu sonucun ardından şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Galatasaray puanını 85'e yükseltirken Fenerbahçe, 77 puanda kaldı.

Gelecek hafta normal fikstüre göre Galatasaray, Hatayspor'la; Fenerbahçe de Gaziantep FK ile karşılaşacaktı. Bu iki takımın ligden çekilmesinden dolayı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hanesine doğrudan 3 puan yazılacak.

Fenerbahçe 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın 61. dakikasında Fenerbahçe'nin savunmacısı Luan Peres, Zaniolo'ya yaptığı faul nedeniyle doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Fenerbahçe mücadelenin geri kalanını 10 kişi tamamladı.

Fenerbahçe ezeli rakiplerini yenemedi

Fenerbahçe sezonun ilk yarısında evinde oynadığı Galatasaray maçını 3-0 kaybetmişti. Ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçından 0-0 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, ikinci yarıdaki Beşiktaş derbisini ise sahasında 4-2 kaybetmişti. Fenerbahçe bu sonuçlarla Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 Sezonu'nu iki ezeli rakibine karşı da galibiyet alamadan tamamladı.

Galatasaray ise sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'yi 3-0'la geçerken Beşiktaş'ı da 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Galatasaray ligin ikinci yarısındaki Beşiktaş maçını ise 3-1 kaybetmişti. 



Galatasaray 9 yıl sonra bir ilki başardı

Öte yandan Galatasaray rakibini 3-0 mağlup ederek evindeki kötü seriyi bitirdi. Aslan, Nef Stadyumu’nda sarı-lacivertlileri en son 18 Ekim 2014 tarihinde oynanan derbide 2-1’lik skorla yenmişti. Cimbom bu sonuçla Fenerbahçe’yi sahasında 9 yıl sonra yenmiş oldu.



Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0

Stat: Nef

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Süleyman Özay, Mustafa Savranlar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson (Dk. 84 Kaan Ayhan), Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Berkan Kutlu, Torreira (Dk. 84 Mata), Zaniolo (Dk. 87 Gomis), Barış Alper Yılmaz (Dk. 73 Mertens), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 87 Yunus Akgün), Icardi

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao (Dk. 67 İsmail Yüksek), Zajc, Arda Güler (Dk. 65 Emre Mor), Rossi (Dk. 46 Osayi-Samuel), Valencia (Dk. 76 King), Batshuayi (Dk. 76 Pedro)

Goller: Dk. 28 ve 79 Zaniolo, Dk. 71 Icardi (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 61 Peres (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 12 Nelsson (Galatasaray), Dk. 36 İrfan Can Kahveci (Yedek kulübesinde), Dk. 83 Zajc, Dk. 90+1 İsmail Yüksek (Fenerbahçe)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 209
  • Farozlu 10 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray fenevi evire çevire ezmiş resmen. Kaleye şut bile yok heriflerde puhahah
    Cevapla
  • Tc. 10 ay önce Şikayet Et
    Sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk.Takım nasil oluşturulur yönetilir bakın ders alin.Tepeden bakan insanlari bir araya getirmek başari olmasa gerek.Şimdi gidin taraftara hesap verin.
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 10 ay önce Şikayet Et
    O güzel anları mutlulukları tekrar yaşamak istiyoruz ülkemiz milletimiz sevince boğulsun ben Avrupa liglerinde kupa sevinci yaşamak istiyorum hepimiz istiyoruz özledik o yılları neden olmasın tebrik ediyorum takımımı hayırlı olsun rakip takımımız Fenerbahçeyi de tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Hayri Abi 10 ay önce Şikayet Et
    Ofsaytımsı lig şampiyonluğu
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir derbiyi kazanamayan, hem Kadıköy de hemde Nef te ezici bir futbolla farklı yenilmek nasıl bir duygu? Muslera nin formasının ütüsü bile bozulmadı
    Cevapla
  • Mocca 10 ay önce Şikayet Et
    Penaltılar sizi kurtaramadı bu sezon. 90+15 'de gelen gollerden söz etmiyorum bile.
    Cevapla
  • Ua Zeytinburnu 10 ay önce Şikayet Et
    Derbimsi maçlar zevk vermedi Kadıköy’de 0-3 Sami yen’de 3-0
    Cevapla
  • net 10 ay önce Şikayet Et
    gs hak etti tebrik etmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle