TFF Başkanı'ndan 'yeni yabancı kuralı' açıklaması!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanması planlanan yeni yabancı kuralıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı'ndan 'yeni yabancı kuralı' açıklaması!
TFF Başkanı'ndan 'yeni yabancı kuralı' açıklaması!
GİRİŞ 10.05.2023 14:34 GÜNCELLEME 10.05.2023 15:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 2023-24 sezonunda Süper Lig'de uygulanacak olan yeni yabancı kuralını bu hafta açıklaması bekleniyor. Basında yeni kuralla ilgili iddiaların yer almasının ardından Başkan Mehmet Büyükekşi'den açıklama geldi.

"NETLEŞMİŞ BİR ŞEY YOK"

Mehmet Büyükekşi yabancı kuralıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ancak henüz bir karar vermediklerini belirtti. Büyükekşi, "Yabancı kuralıyla ilgili netleşmiş bir şey yok" şeklinde konuştu.

TFF Başkanı açıklamasının devamında, "Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırlamış olduğumuz taslaklar var. Bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Daha taslaklar üzerine çalışıyoruz. Hedefimiz Türk futbolunun daha ileri gitmesi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 10
  • eray 11 ay önce Şikayet Et
    türk futbolunun ileri gitmesi için yabancı kısıtlaması yapılmalıdır acilen --yoksa bu klüpler her zaman borç batağında kalır--yabancı az olsa altyapıya daha çok önem verilir -- ve klüpler daha başarılı olur --türkiye olarak lütfen yabancıları azaltın
    Cevapla
  • GSli 11 ay önce Şikayet Et
    Bundan böyle yabancı futbolcu transferi yapılamasın. Sadece sözleşmesi bitmiş bonservisi elinde olan yabancılar transfer edilebilsin. Onlarında menajer, imza ve ıvır zıvır parası 1 milyon TL yi geçmesin. Türk veya mevcut yabancı en fazla 5 milyon TL alabilsin. Edirneden dışarı zaten çıkamayan Türk Futbolu böylece ekonomik ve milli takım olarak uçar.
    Cevapla
  • Yerli 11 ay önce Şikayet Et
    Takım içi en fazla 5 + 3 yabancı olması gerekiyor, böylece ligimizdeki 3. ve 4. sınıf yabancı topçu sorunundan kurtulmuş oluruz. Başarılı olduğumuz 2000 - 2010 seneler sırasındaki gibi az ama öz 1. sınıf yabancı topçular çoğalır yeniden.
    Cevapla
  • Osman Gunesen 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de top oynayacak futbolcu mu yok dısariya dolarlar ödemek zorunda kalıyoruz 3+ 1 olsun türk gençleri nin önü acilsin
    Cevapla
  • reis 11 ay önce Şikayet Et
    sizden yönetim olmaz sizde irade yok kim ağır basarsa ona yakın oluyorsunuz üç büyük diye birşey yok bu liğde her takım eşit bu yabancı olayı bitsin artık futbolu bitirdiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle