MHK Başkanı Gündoğdu istifa etti

Türk futbolunda istifalar gelmeye devam ediyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK yönetim kurulu da istifa etti.

MHK Başkanı Gündoğdu istifa etti
MHK Başkanı Gündoğdu istifa etti
GİRİŞ 17.04.2022 16:02 GÜNCELLEME 17.04.2022 23:57
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

TFF'de Nihat Özdemir'in ardından istifalar gelmeye devam ediyor. Özdemir'in ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK yönetim kurulu da istifa etti.

TFF'den de resmi açıklama geldi

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı'ya istifasını sunmuştur. Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ve kurul üyelerine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkan ve üyeleri belirlenerek en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."

NE OLMUŞTU?

MHK, Süper Lig'de görevli hakem listesinde değişiklik yapmış, 13 hakemin sezonun geri kalanında görev yapmamasına karar vermişti. MHK'nin kararı tartışmalara neden olmuştu.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılmıştı. Özgür Yankaya'nın ise sadece VAR hakemi olarak görev yapabileceği duyurulmuştu.

Ferhat Gündoğdu'nun yerine Sabri Çelik, bir süreliğine yeni MHK başkanı olacak.

Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik, uzun yıllar 1. ligde hakemlik görevi yapmasının ardından yaşı dolayısıyla görevini bırakmıştı.

Daha önce 2004 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Çelik, daha sonra UEFA adına gözlemcilik görevini üstlenmişti. 1959 doğumlu olan Sabri Çelik, son olarak Galatasaray-Porto U20 müsabakasında gözlemci olarak yer almıştı.

Sabri Çelik'in bilinen bir resmi takım üyeliği yok. Çelik, herhangi bir kulübün genel kurul üyesi değil.

YORUMLAR 149
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ses kaydından dolayı istifa etti. Ses kaydı ali koç a ait çıktı. Hakemler üzerinde baskı ve hakem atamalarına birebir etki yapmasından dolayı ses kaydı ortaya çıkınca istifalar başlamış. Para bile teklif edildiği söyleniyor. Fenerbahçenin ligden ihracı söz konusu olacakmış. Geçmiş yıllara ait büyük operasyon kapıda. Alınan kupalar paralar geri alınacağı söyleniyor. Vay arkadaş 3 İstanbul takımı şampiyon olsun diye ne üçkağıtlar yapılmış. Tapeler ses kayıtları yine sosyal medyada dolanıyor
    Cevapla
  • abcd 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar şaibenin olduğu sezon tescil edilmemeli
    Cevapla
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozdemir ne anlar futboldan elektrikçi o. Defolsunlar...
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet değişmeli Herkes birbirine sallıyor Önce klipler kensilerine cekibduzen vermeli Lifimiz maalesef huzur evine döndü Önce bu sorunlar halledilmeli
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    TFF sil baştan yeniden kurgulanmalı kanun ve yonetmelikle şeffaf hesap verilebilir konusunda otoriter bir yapıya kavuşturulması zorunlu olmuştur bu nedenle bu güne kadarki tüm aksiyonları şaibeli kalmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle