Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda düdük çalması riske girdi!

Merkez Hakem Kurulu’nun Süper Lig kadrosundan çıkardığı FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın 2022 Dünya Kupası’nda düdük çalması da riske girdi.

Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda düdük çalması riske girdi!
Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda düdük çalması riske girdi!
GİRİŞ 09.03.2022 10:15 GÜNCELLEME 09.03.2022 21:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merkez Hakem Kurulu’nun Süper Lig kadrosundan çıkardığı FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın 2022 Dünya Kupası’nda düdük çalması da riske girdi. FIFA’nın, 1 Şubat’ta Katar’da yapılan seminere davet ettiği Çakır’ın, kendi ülkesinde maç yönetemeyeceğinin resmen açıklanması durumunda Avrupa’dan turnuvaya katılacak 11 hakem arasına girme olasılığı bitecek. Çakır’ın Türkiye’deki hakemliği bu organizasyondan sonra son bulacaktı.

FIFA ve UEFA ne diyecek?

Aralarında Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık gibi iki üst düzey hakemin klasman dışında bırakılmasından sonra, gözler FIFA ve UEFA’ya çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun alınan son kararın ardından, özellikle uluslararası düzeyde maç yöneten hakemlerin durumu ile ilgili bilgi vermesi gerekiyor. İki kurumun da gerekli değerlendirmeyi yaparak Çakır ile Palabıyık’a artık Avrupa’da maç vermemesi bekleniyor.

Devler Ligi finali yöneten ilk Türk

Türk hakemleri arasında en önemli kariyere sahip bulunan Cüneyt Çakır, 2012, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonalarında üçer maç yönetti. 2014 ve 2018 Dünya Kupası’nda da üçer maçta düdük çalan Çakır, 6 Haziran 2015’te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Devler Ligi’nde final yöneten ilk Türk hakem oldu.

Cüneyt Çakır, 16 Aralık 2012 tarihinde Brezilya’nın Corinthians ile İngiltere’nin Chelsea takımları arasında oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalini de yönetmişti. Süper Lig’de 382 karşılaşmaya çıkan FIFA kokartlı hakem, 3 kez TFF Süper Kupa finalini de yönetti.

YORUMLAR 5
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık kitap yazarlar yedikleri herzeleri anlatmak için
    Cevapla
  • Ahmet Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Cüneyt Çakır tff yi ve mhk yi dışlaması gerekirdi. Adamın dünyadaki başarıları ortada.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt gibi hakemler çıkıp konuşmalı üç İstanbul takımı nasıl yıllarca korundu anlatmalilar .
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay çok net yayın ihalesini alacak kişiler üç büyütülmüs takımın ilk sıralarda olmasını istiyor bunu sağlayacak hakemleri istiyorlar
    Cevapla
  • fb1453 2 yıl önce Şikayet Et
    ben fenerbahçeliyim. söylediğin çok doğru. futbol artık sahada oynanmıyor.
    Cevapla