Nihat Özdemir yayın ihalesi açıklaması! 'Süper Lig Televizyonu kurarız'

Yayın ihalesi hakkında konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Kulüplerimize uygun, yeterli teklif gelmezse bir Süper Lig Televizyonu kurma alternatifimiz var" dedi.

GİRİŞ 16.02.2022 12:11 GÜNCELLEME 16.02.2022 23:58
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarına yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

14 Şubat Pazar günü yayın ihalesini yaptıklarını hatırlatan Nihat Özdemir, "1. kademesini yaptık. 14 tane esas teklif geldi. 1 tane alternatif teklif geldi. 15 teklif olan ihale yapıldı. Zarfları açtık. İhale komisyonu olarak zarfları değerlendirdik. Bazı zarflarda eksiklikler var. Tamamlamaları ve fiyatlarını yeniden revize ederek göndermeleri için cuma günü saat 17.00’ye kadar süre verdik. Revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. İlgi var. Sistem ve fiyat olarak elimizden geldikçe bu yayın ihalesi rakamını yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü görüyoruz yalnız Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve amatörlere varan kulüplerimize desteğin en önemlisi yapılan yayın ihalesi. 4 büyük için belki bu gelir bütçeleri içerisinde yüzde 30 civarında bir değerken, Anadolu kulüpleri neredeyse bütçelerinin yüzde 80’i bu yayın ihalesinden gelen gelirlerle hizmetlerini devam ettirmektedir. Ben, arkadaşlarım ve ihale komisyonumuz çalışmalarına hızla devam ediyor. Cuma günü teklifleri alıp, pazartesi günü de değerlendireceğiz" diye konuştu.

"Teklifleri en iyi hale getirmeye çalışacağız"

Beklentilerini açıklamalarının ihale süreci için doğru olmayacağını söyleyen Özdemir, "Biz gelen teklifleri en iyi hale getirmeye çalışacağız. Kulüplerimizin daha çok yayın gelirlerinden para alabilmeleri için gerekli görüşmeleri yapmaktayız. Türkiye’de de, dünyada da iki kademeli, üç kademeli hatta dört kademeye varan sistemde ihalelere alışkınız. Bizim ihalemiz iki etap. İnanıyorum ki teklif verenler esas tekliflerini vermediler. Çünkü ihalede kademeli olacağı yazılı. İlk teklifte herkes kendi kafalarına göre verirler. Rekabeti arttırmak için fiyatı yükselteceklerdir. Cuma günü daha yüksek fiyatlı teklifler gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var"

Süper Lig TV ile ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Özdemir, "Biz kulüplerimizin yayın gelirlerinden maksimum bedel almalarını isteyen bir federasyonuz. Eğer gelen tekliflerden umduğumuzu bulamazsak Süper Lig Televizyonu gibi bir televizyon kurulup, buradan dekoderler satılması ve buradaki her kulübün satış miktarlarını da göz önünde bulunarak gelir paylaşımlı bir sistem de düşüncelerimiz içerisinde var. Her şey cuma günü verilecek tekliflerle ortaya çıkacak. Eğer kulüplerimize uygun, yeterli bir teklif gelmezse bu yol da gündemde. Bu yolu da değerlendirmeye alabiliriz. Daha zaman var. Yeni lig ağustos ayında başlayacak. Bu görüşmeler devam edecektir" cevabını verdi.

Nihat Özdemir'den Murat Sancak'a tepki!Nihat Özdemir'den Murat Sancak'a tepki!

YORUMLAR 103
  • Futbol sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes başını tavus kuşu gibi toprağa gömmüş bu lige Edirne’den dışarı çıkamayan lige en iyi parayı bein verdi yok derbi merbi hiç bir Avrupa ülkesi bizim maçları vermez kimsede izlemiyor be burdan soruyorum hangimiz Yunan Bulgar liginiz izlemek istiyoruz aynen Türk liginide bizden başka izlemez nokta
    Cevapla
  • orhan şengöz 2 yıl önce Şikayet Et
    deve kuşudur o
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Yönetemiyorsunuz futbolu bitirdiniz ! En basitinden, Süper Lig Lisansi hakkini kazanmak icin kriterler getirilmeliydi ama siz yapmiyorsunuz ve sonucu ortada. Az cok parasi olan Istanbul Kulübü satin aliyor , taraftarsiz bos stadlarda mac izlemek zorunda kaliyoruz. Kasimpasa ve Basaksehirin Süper Ligde ne isi var ? Gelecek sezonlar Ümraniye, Eyüp, Istanbulspor, Tuzla gibi takimlar cikarsa ne olacak ? Bursa, Mersin, Eskisehir, Sakarya gibi takimlarin batmasina müsade eden zihniyet futbolumuzu yönetemez. Ortalama 7 bin taraftar toplayamayan bir Takimin Süper Lig lisansini iptal edin.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    hakemlerin şampiyon belirlediği bir lige beş kuruş vermem
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    şu rezalet değilde nedir hayatında topa ayak vurmamış kişiler futboldan sorumlu olmuşlar hiç bir zaman futbolumuz ilerlemez yalnız kumar oyunu olarak kalır
    Cevapla
  • wolf 2 yıl önce Şikayet Et
    ya hacı şu araplardan bizi kurtar da ne yaparsan yap verdiğim para türk milli hazinesine gitsin seve seve gönül rahatlığı ile öderiz.bi de şua maçların yayınlandığı ücretleri de makul seviyeye indirin herkez maç seyretsin herkez güzelliği yaşasın
    Cevapla
  • Suleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem oyle niye beklentiler karsilanmadi. Ligimiz 5 kurus etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle