Alpaslan Öztürk: Pis Türk laflarıyla büyüdüm

Göztepe'de forma giyen Alpaslan Öztürk, tüm dünyanın ırkçılığı konuştuğu günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alpaslan Öztürk: Pis Türk laflarıyla büyüdüm
Alpaslan Öztürk: Pis Türk laflarıyla büyüdüm
GİRİŞ 08.06.2020 12:01 GÜNCELLEME 08.06.2020 12:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD’de George Floyd’a yapılan ırkçılık futbol kamuoyunda da geniş yer bulurken, spor camiasının önemli isimleri tepkilerini belirtmişti.

 

 

Göztepe'de oynayan Alpaslan Öztürk konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

''AVRUPA'DAKİ GURBETÇİLERİN DE BU SIKINTISI SONA ERMELİ''

 

 

Belçika'da doğup büyüyen futbolcu, ırkçılığın yalnızca siyahilere değil, Türklere de yapıldığını söyledi.

Öztürk, ''Çok uzun yıllardır gurbetçilerin, özellikle de sporcuların Avrupa’da yaşadığı ırkçılıkların haddi hesabı yoktur. Belçika’da futbola başlayan ve tüm altyapı kariyerini orada geçiren bir oyuncu olarak ırkçılığın bu kadar ses getirdiği bir dönemde anlatmak istediklerim var. Avrupa’daki gurbetçilerin bu sıkıntısının da son bulması lazım.'' ifadelerini kullandı.

''PİS TÜRK DİYE BAĞIRIYORLARDI''

26 yaşındaki futbolcu, ''Altyapıda oynarken daha küçük yaşlarda hayatın bizim için orada çok zor olacağını öğrenmiştik. Çünkü kadroya girebilmek için, profesyonel olabilmek için Belçikalı bir çocuğa göre her zaman 3 kat daha başarılı olmam gerekiyordu. Düşünün 11 yaşında bir çocuksunuz. Sahaya çıkıyorsunuz ve yaptığınız en ufak hatada takım arkadaşınızın ailesi bile tribünden ‘Pis Türk’ diye bağırıyor. Biz Türk milleti olarak yemeklerimizde soğanı çok kullanırız. Bunu bildikleri için, ‘Soğan kafa’ diyorlardı bize. Tribünden gelen bu seslerle büyüdük. Bir Türk olarak başarılı olmaya, onların önüne geçmeye ant içerek büyüdüm.'' şeklinde konuştu. (Fanatik)

YORUMLAR 11
  • Ahmettt 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis Türk diyen Avrupa hiç kendine bakıyor mu?
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısa ve öz yorum. Belçika Türklere muhtaç hale geldi. Bize düşen çok cesaretli olup en üst rütbeleri ele geçirmektir. Yoksa yahudi sermaye büyük sıkıntı.
    Cevapla
  • maremer 3 yıl önce Şikayet Et
    medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar demişti merhum Akif. Sanırım insafı hiç olmadı bu canavarın ve olmayacak.
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    Olur mu kardeşim onlar medeni insanlar onlarda ırkçılık olmaz onlar demokrat insanlar onlar hiç öyle şey yaparlar mı o davranışları Türkler yapar !!!!!! Ya arkadaşlar Avrupa da kanun korkusu olmasa dünyanın en vahşi toplumu olurlar zaman zaman bunu gösteriyorlar en büyük ayrımcılık Avrupa da yapılıyor.
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı yönetiminde ırkçılığı kaldırmıştı.şimdi dünyanın türklerin yönettiği bir dünyayı bekliyor.bu sorunu ancak türkler çözer.
    Cevapla
  • Gossarli 3 yıl önce Şikayet Et
    Insaallah az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle