VAR ile ilgili radikal karar! 'Artık izlenmeyecek'

Hakem Gelişim Programları kapsamında yapılan seminerde, VAR ile ilgili yeni kararlar alınırken elle oynamada pozisyonlar sahada izlenmeyecek.

VAR ile ilgili radikal karar! 'Artık izlenmeyecek'
VAR ile ilgili radikal karar! 'Artık izlenmeyecek'
GİRİŞ 05.09.2019 11:27 GÜNCELLEME 05.09.2019 17:11
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

TFF'den yapılan açıklamaya göre, bu sezon ikinci kez düzenlenen Üst Klasman Hakem Seminerleri'ne MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK üyeleri ve MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg katıldı.

 

 

Seminerde, Süper Lig'in ilk 2 haftasında yaşanan önemli pozisyonlar, grup çalışmaları ve teknik seanslar yapılarak analiz edildi. Disiplin uygulamaları, ceza sahası içindeki mücadeleler, elle oynamalar ve maç kontrolü konuları üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, sadece 'açık ve bariz hata' olan pozisyonlarda devreye girecek. Seminerde, VAR incelemeleri konusunda zaman kayıplarını azaltmak için çalışmalar gerçekleştirildi ve Hawk-Eye firmasından gelen VAR sistem operatörleri ile toplantı yapıldı.

 

 

Elle oynamada pozisyonlar izlenmeyecek

Seminerde, sezon başında değiştirilen oyun kurallarından, 'bilerek veya kazara elle oynama sonucu bir gol atılması' durumunda, golün iptal edilmesi gerektiği şeklindeki yorumun, VAR sisteminde getireceği uygulama yeniliği hakkında bilgi verildi.

Bu bağlamda, atak yapan takımın oyuncularının elle gol atması veya atak başlangıcında bilerek veya bilmeyerek elle oynaması ve pozisyonun golle sonuçlanması durumunda, pozisyon artık yoruma açık kabul edilmeyecek ve hakem sahada inceleme yapmadan, direkt VAR'dan gelen bilgiyle golü iptal edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    ben alamıyorum zaten var daki hakem değilmi? sanki emekli birini koymuşlar.. aynı klasman hakemler..
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Var ofsaytları anında çizgi ile tespit ediyor? tekrar izlenmeden Hakemin kulağına anlık mesaj gelebilir, boşuna vakit kaybetmeden Gol veya iptal kararını o an Hakem verelebilir.
    Cevapla
  • topsuzdünya 4 yıl önce Şikayet Et
    Var la futbolun suyu çıktı...3 dakkada bir var a bakılarak maçmı izlenir...bırakın artîk top dan hayır gelmez...zaman öldűrmekten israfdan başka birşey değil...!!!
    Cevapla
  • ORHAN S. 4 yıl önce Şikayet Et
    VAR'DA hakkı yiyilen ve küme düşürülen ERZURUMSPOR taraftarı olarak şunu söyliycem sahada hakem sayısı ve VAR kameraları iki katı olsada masa başı oyunları olduğu sürece düzelmez bu işler...
    Cevapla
  • Onlara var 4 yıl önce Şikayet Et
    Gs şimdi burdan nasıl bir kıyak görecek acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle