Bakan Kılıç ve başkanlar Şehitler Tepesi'nde

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla birlikte Şehitler Tepesi'ne yürüdü ve karanfil bıraktı.

Bakan Kılıç ve başkanlar Şehitler Tepesi'nde
Bakan Kılıç ve başkanlar Şehitler Tepesi'nde
GİRİŞ 20.12.2016 11:49 GÜNCELLEME 20.12.2016 12:23

CVK Park Bosphorus Otel'de gerçekleştirdikleri toplantının ardından Bakan Kılıç, Demirören ve kulüp başkanları, 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da yaşanan terör saldırılarında şehit olanları anmak için Şehitler Tepesi'ne yürüdü. Bakan Kılıç ve kulüp başkanları, Şehitler Tepesi'nde patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı. Bakan Akif Çağatay Kılıç, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şunları söyledi:


"Süper Lig kulüplerimizin başkanları ve Futbol Federasyonu Başkanımızla Şehitler Tepesi'ndeyiz. 44 vatan evladımızı şehit verdik. Bu ülkenin beraberliğine, kardeşliğine yapılan ihanet içerikli bir saldırıdır. Kayseri'de de askerlerimize bir saldırı oldu. Dün de ihanet şebekesinin harekete geçmesiyle, Rusya Federasyonu büyükelçisine bir suikast gerçekleştirildi. Tüm Rus dostlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklarının altını çizmek için buradayız. Spor camiası olarak, futbol camiası olarak özellikle sporun bir araya getirici gücünün hepimiz farkında olmalıyız. Hain saldırı sonrası farklı renklere gönül vermiş dostlarımız el ele, kol kola buraya geldi ve birlik beraberlik mesajı verdi. Sporun birleştiriciliğiyle bir araya gelmek durumundayız. Sayın Başbakanımız, bu teröristleri alçaklar, hainler olarak nitelendirmişti. Hepimizin tek bir amacı var, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak. Tribünlerdeki birlik ve beraberliğimiz bizim için çok önemlidir. Farklı renklere gönül vermiş taraftarlarımız, bir arada takımlarını destekleyecektir. Tüm kulüplerimizin formalarının üstünde bir ortak nokta var, Ay-yıldızlı bayrağımız. Bu bayrak etrafında kenetlenerek geleceğe yürüyeceğiz."

KAYNAK: DHA