Ankaragücü küme düştü...

Ligin bitimine 6 hafta kala Ankaragücü'nün matematiksel olarak da küme düşmesi bu sonuçla kesinleşti...

Ankaragücü küme düştü...
Ankaragücü küme düştü...
GİRİŞ 25.02.2012 16:16 GÜNCELLEME 25.02.2012 16:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon küme düşen ilk takım Ankaragücü oldu. Ligin 28. haftasında, bugün oynanan maçta, deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 3-2 mağlup olan Ankara temsilcisinin ligden düşmesi kesinleşti.

Ligde son sırada bulunan Ankaragücü bu mağlubiyetle 11 puanda kaldı. Ligde küme düşme hattının hemen üstündeki bir maçı eksik Manisaspor'un 29 puanı bulunuyor.

Ankaragücü kalan 6 maçını da kazansa ve Manisaspor kalan 7 maçını da kaybetse bile, iki takım arasındaki ikili averajın Manisa ekibinin lehine olması nedeniyle Ankaragücü'nün ligde kalma şansı bulunmuyor.

Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda, ikinci ligde hedeflediği şampiyonluğa ulaşamamasına rağmen Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı göstermiş, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, ''başkent ekibinin'' Birinci Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan kanun, Ankaragücü'nün Süper Lig'e yükselmesini sağlamıştı. Ankaragücü o tarihten itibaren hiç düşmeden mücadelesini Süper Lig'de sürdürmüştü.

ASIRLIK ÇINAR DÜŞTÜ

Mazisi bir asırlık geçmişe dayanan Ankaragücü, tarihinde 4. kez ligden düşme üzüntüsünü yaşadı. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2011-2012 sezonunun 28. haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanında aldığı 3-2'lik yenilginin ardından Spor Toto Süper Ligi'ne veda eden başketin 102 yıllık takımı Ankaragücü, aynı üzüntüyü daha önce 3 kez yaşamıştı.

1959 yılında ''Milli Lig'' adıyla kurulan Spor Toto Süper Lig'de ilk sezonunu 5. sırada tamamlayan Ankaragücü, taraftarlarına ilk üzüntüsünü ise 1967-1968 sezonunda yaşattı.

-İlk üzüntü 1967-1968 sezonunda-

Ankaragücü, 1967-68 sezonunda Türkiye 1.Ligi'nde oynadığı 32 maçta 8 galibiyet ve 18 mağlubiyet alırken, topladığı 22 puanla sıralamada 16'ncı sırada yer alarak Feriköy ve Hacettepe ile birlikte küme düşmüştü.

Türkiye 1. Ligi'nden 1 yıl uzak kalan sarı-lacivertliler, 1968-1969 sezonunda 2.Lig Kırmızı Grup'ta lig şampiyonu oldu ve tekrar Türkiye 1.Ligi'ne yükseldi.

-İkinci üzüntü 1975-1976 sezonunda-

Başkent temsilcisi tarihinin en kötü ikinci dönemini ise 1975-1976 sezonunda yaşadı. Bu dönemde 30 maçta ancak 25 puan toplayabilen sarı-lacivertliler, Balıkesirspor ile birlikte 2.Lig'in yolunu tuttu.

1967-1968 sezonununda olduğu gibi yine 1 yıl 1.Lig'e ara veren Ankaragücü, 1976-1977 sezonunda mücadele ettiği 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk ipini göğüsleyerek taraftarına yeniden 1. Lig sevinci yaşattı.

-Bir yıl aradan sonra yine hüzün-

Ankaragücü, 1976-1977 sezonunda yükseldiği 1. Lig'de 1977-1978 sezonunda aynı kaderi yaşayarak taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Sarı-lacivertliler 1 yıl aradan sonra çıktığı 1. Lig'de 1977-1978 sezonunda oynadığı 30 karşılaşmadan 8 galibiyet, 16 mağlubiyetle ayrılarak topladığı 22 puanla Mersin İdman Yurdu ile birlikte yeniden 2. Lig'e düştü.

-2.Lig'de 3 sezon ve Türkiye Kupası-

1978-1979, 1979-1980 ve 1980-1981 sezonlarında Türkiye 2. Lig'nde mücadele eden Ankaragücü, 1. Lig'e ancak çıkarılan bir kanunla dönebebildi. 3 sezonda hedeflediği başarıyı yakalamayan sarı-lacivertliler, 2. Lig'de olduğu 1980-1981 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, ''başkent ekibinin'' Birinci Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan kanun, Ankaragücü'nün Süper Lig'e yükselmesini sağladı.

-21 yıl sonra gelen 4. üzüntü-

Türkiye Kupası'nı aldıktan sonra çıkarılan yasayla yeniden 1.Lig'de mücadele veren sarı-lacivertliler, 21 yıl aradan sonra tarihindeki 4. büyük üzüntüyü yaşadı.

1981-1982 sozunundan itibaren 21 sezondur hiç düşmeden mücadelesine Süper Lig'de devam eden başketin 102 yıllık kulübü, 2011-2012 sezonunun tamamlanmasına 6 hafta kala Kardemir Karabükspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından umutlarını tüketerek, taraftarlarını büyük üzüntüye boğdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Aslantepeli 13 yıl önce Şikayet Et
    Abars'in gol sevinci. Nostalji oldum biraz. Sanki bir an Gerd Muller gibi sicrar oldu. Begendim =)
    Cevapla
  • menderes bitlisli 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi oldu.. böyle,şikeye bulaşan takımların yeri amatör bile değil,çok sevindim.iflasınıda görmek ümüdiyle.
    Cevapla
  • sefer işler 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi oldu. Bir BEŞİKTAŞLI olarak ne yalan söyliyeyim çok sevindim oldum olası sevmem bu takıminş. bank asyadanda düşerler
    Cevapla
  • ahmet saygıner 13 yıl önce Şikayet Et
    çok sevindim. Hak etmediği halde darbecilerin hediyesiyle süper ligde yer işgal eden bu takımın hak ettiği lige dönmesine çok sevindim.
    Cevapla
  • naci usta 13 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK ŞÜKÜR BUGÜNLERİDE GÖRDÜK. hep bugünü bekledim hakkı olmadan oynadığı yerden hakkı olan yere giti içim ferahladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle