Şike davasında Perşembe notları

Bir günlük aranın ardından tarihi davaya kaldığı yerden devam etti. İşte yaşananlar...

Şike davasında Perşembe notları
Şike davasında Perşembe notları
GİRİŞ 24.02.2012 06:15 GÜNCELLEME 24.02.2012 06:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı, şike ve teşvik iddiası olan maçlar hakkında konuşacak. Yönetici Abdullah Kiğılı'nın dünkü, "Aziz Yıldırım yeni sürprizler yapacak" sözleri de dikkatleri Çağlayan'a çevirdi.
 
 
Aziz Yıldırım, Schalke maçında Volkan Demirel'in hatalı golünü gösterip, futbolda bu tarz hataların olabileceğini mahkeme başkanına iletti.

21:15 "ÇOK GÜZEL SAVUNMALAR HAZIRLAMIŞSINIZ"

Saat 09:30'da başlayan davanın 7. duruşması saat 21:00'da bitti.
Mehmet Yenice'nin avukatının konuşmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekici, "Çok güzel savunmalar hazırlamışsınız, aferin" dedi.

21:15 "AT YARIŞINDAN KAZANDIM"

- Yenice'nin avukatı: ""400 bin dolar iki futbolcunun kaporasi ve transferden Cemil Turan ile Mehmet Yenice'nin alacağı para. Sonrasında İlhan Ekşioğlu'na iade ediliyor."

 21:06- Yenice'nin avukatı: ""Yadigar Boğa futbolcularla anlaşıyor, para veriyor. 'Yadigar Boğa kimdir?' diye bakıyoruz, futbolla ilgisi 40 yıl önce amatör futbol oynamasıdır. Çay ocağında calışanm yaşlı bir amcaymış."

- Yenice'nin avukatı: "Fezlekedeki Fırat ile ilgili iddialar, iddianamede Murat Şahin oluyor. Kasımpaşa başkanının ifadesine göre Fırat'ın oynayacağı maç günü belli oluyor."

- Yenice'nin avukatına 4 dk süre verildi.

21:06- Mehmet Yenice: "Zeki Ünaldı'dan yardım alabilir miyim dedim. O tanır çünkü. Zeki Bey'e gittim, ama onun İlhan Cavcav'la arası açıkmış. Ben de ondan yardım istemedim. İlhan Bey'e de bunu söyledim. O da İlhan Cavcav bizden 10 ister dedi."

21:06-Mehmet Yenice: "Arabamdaki para kendi paramdı. Ganyan bayiim var, param var. Para, ev alacağım paradır, at yarışından kazandım vergisini de verdim."

21:05- Mehmet Yenice: "İlhan Bey 'Cemil sana birşey söyleyecek, ama bu çok gizli' dedi. 'Tamam' dedim. Cemil abi, Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nde almak istediğimiz oyuncular var. Ahlaki durumlarina bak, araştır dedi. Ama ben yaşlıyım, yeni futbolculari tanımam. 'Tanımıyorsun, neden kabul ettiniz?' derseniz, Cemil Turan benim hayatta en sevdiğim insanlardan biridir. Kırmam."

21:05- Mehmet Yenice: "Metris'teki kirli elbiselerimi dahi Cemil Turan'n ailesi yıkıyor. O kadar yakınız yani. Fenerbahçe'de 10 sene baş masördüm. Cemil Turan Vanda'yım dese giderim. Ayni yaştayız, 'abi' derim, öyle severim yani. Yavuz Bey'le de senelerce Fenerbahçe'de çalıştım."
20:45-Mehmet Yenice: Benim arabamdaki para kendi paramdı. Ganyam bayiim var, param var. Para ev alacağım paradır, at yarışından kazandım vergisini de verdim
20:40- Mehmet Yenice: Ben gerçekte futbolcu için Gençlerbirliği ile görüşüyorum, iddianamede ise Ankaragücü yazıyor.


20:28- Fenerbahçe'nin eski masörü Mehmet Yenice savunma yapıyor.

 

20:19- Cemil Turan'ın savunması da sona erdi.


20:10- Ekinci'nin '100 gram' konuşmalarıyla ilgili "Böyle mi konuştun?" sorusuna Turan, "Küfürlük konuştum. Benim konuşmam böyle. Kızdım mı böyle konuşurum" yanıtını verdi. Bunun üzerine Ekinci, "Senin savunmanı iyi ki bu saatte almışız" dedi.

 

20:04- Cemil Turan: "Trabzonspor'dan teşvik geleceğini öğrendik. Hikmet Hoca da 'Benim olduğum yerde böyle birşey olmaz' dedi."

 

- Cemil Turan: "Manisaspor-Trabzonspor maçından önce Manisa'ya gidip Hikmet Hoca ile görüştük."

- Mosturoğlu'nun avukatının ardından Cemil Turan, savunmasına başladı.


18:02- Mahkemeye bir kez daha ara verildi.

 

18:00 - Şekip Mosturoğlu: "Kulübün baş hukuk muşaviriyim. Bu işi para almadan yapıyorum. Bu olaylar olmasaydı CAS'taki 3. hakem olacaktım. Bu çok kolay olmayan birşey."  


17:50 - Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, savunmasna başladı.

 17:07- Ersan Şen: "Birbiriyle ilgisiz kişiler biraraya getirilmeye çalışılmıştır. Bu dava bu mahkemenin yetkisine girmiyor. Görev talebimizin her aşamada değerlendirilmesini talep ediyoruz. Hersey tapeler üzerine kurulmuş. 12 maçtan bahsediliyor, bir tane suçüstü hali yok. Telefon konuşmaları hukukta çok önemli delil değildir. Hele ki konuşmaları kırparsanız, ortaya bambaşka şeyler cıkar."

16:59 - İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, aranın ardından söz aldı.

16:41- İlhan Ekşioğlu'nun savunmasının ardından mahkemeye ara verildi.
- Son olarak Fenerbahçe Başkanı ve yönetici arkadaşlarının tahliyesini talep eden Ekşioğlu, savunmasını tamamladı.

 16:36- İlhan Ekşioğlu'nun savunması devam ediyor.

 14:25 Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu savunmasına başladı.
 

12:34 - Aziz Yıldırım'ın avukatları Yasemin Merçil ve Faik Işık da öğleden sonra söz alacak.

- Mahkemeye öğlen arası verildi.
- Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun savunması öğleden sonraya kaldı.
- Mahkemede Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı izleniyor.

 11:53 - Fenerbahçe avukatı Şeref Dede: Varsayıma dayalı bu iddialar sizin huzurunuza getiriliyor ve biz de burada yargılanıyoruz. Tüm uluslararası hukuk ihlal edildi. Maçlar oynanmadan dinleme var, nerede teşvik nerede şike? Daha maçlar yok ortada. İslenmemiş suçun hükmünden hareketle dinlemeler yapıldı. Tapeler iddianameye cımbızla çekilmiş.


11:53 - Fenerbahçe avukatı Şeref Dede: Tamamını okuyun, bambaşka birşey çıkıyor ortaya. İlhan Eşoğlu'nun üzerinde nakit var deniyor. Posttan çekilen kombine parası, nakit gibi iddianameye konuyor. Billionere'de yapilacak şampiyonluk gecesi bilyoner.com adlı bahis sitesinin kapatıldığı gibi gosteriliyor, bu yeter" dedi.


11:37 - Bayraktar: Mükevvkilim bu halde 8 aydır tutuklu ve tek başına revirde kalıyor. Şive-teşvik gibi şeyler ancak sahada hesaplanacak hususlar. Ama tüm sanıklar tapelerle burada. 135. madde çerçevesinde telefon dinlemeleri hukuka aykırıdır. Telefon kayıtları mutlak delil değildir. Teknoloji ile benim sesimi kullanıp başka şeyler söyletebilirsiniz.


11:35 - Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Yıldırım, anjiyo olmasına rağmen yerin iki kat altına tutulmuştur. Emniyet'te bu nedenle ifade vermemiştir. Müvekkilim sadece anjiyo olmadı. Beyin ve böbrek tomografisi çekildi. İkisinde de kitle tespit edildi.

 11:18 - YILDIRIM'IN ERTELENMİŞ SABIKA KAYDI ÇIKTI

Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Türkiye'dir" diyerek savunmasını tamamladı.

Aziz Yıldırım'ın Gebze Asliye Ceza Mahkemesi'nde ertelenmiş bir sabıka kaydı olduğu açıklandı. Fenerbahçe Başkanı, "Kooperatif işi olabilir, ama hatırlamıyorum" dedi.

11:10 - FENERBAHÇE'Yİ TEMİZE ÇIKARMAMA MÜSADE ETMİYORSUNUZ

-Beraat istemiyorum.Tek isteğim kulübün adını temizlemek.Bizi dünyaya rezil ettiler.

-Böyle bir iddianame ile kulübün lekelenmeye çalışılması hiç hoş olmadı. Tarih bunu yapanları yargılayacaktır.

-Hapis yatmaya bir şey demiyorum. Gerekirse 10 yılda yatarım. Fenerbahçe'yi temize çıkarmama müsade etmiyorsunuz.

11:04- Fahri Tatan, Tahir Kıran'ın adamıdır. Tahir Kıran, Trabzonsporlular'a mesaj çekiyor. Tahir Kıran, buraya gelsin anlatsın.

- İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullanmıştır.

11:02 "VERDİYSEM KÖPRÜDEN ATACAĞIM"

-İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullandı.

-İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiysem kendimi Boğaz Köprüsü'nden atacağım. Vermemişsem bunu iddia eden Emniyet Müdürü dahil; kim bu iddiayı ortaya attıysa istifa etmeli.

10:52 - Duruşmaya ara verildi

10:52 - Şu an cezaevinde hiç futbolcu yok, ama şike var

- Karabük maçındaki şike aracısı Seyit Kalender hayatında bir defa Karabük'e gitmemiş. Bu nasıl aracı. 

- Emenike hakkında Aziz Yıldırım: ''9 Milyon verdik. O kadar yüksek paraya transfer şikesi mi olur.''

10:51- Doğru bildiğimi hep söyleyeceğim. Bazı arkadaşlar kadar secdeye başım değmese de onlardan daha vicdanlıyım. Ahlaksızların karası ortaya çıkana kadar uğraşacağım.

10:40 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a "15 dakika süreniz var. Diğer sanıklara da geçmemiz gerekiyor" dedi. Yıldırım ise "Daha çok anlatacaklarım var. 105 yıllık bir kulüp yargılanıyor. Burada her şeyi net anlatabilmemiz gerekiyor. Madem savunmaya izin vermiyorsunuz, o zaman kalan maçlarda şaibe olmadığını kabul ediyorsunuz Sayın Başkan" yanıtını verdi.

10:35 - İlhan Bey (Ekşioğlu) ile Abdullah Başak arasındaki konuşmalar totemden ibaret. Bizler sevdiğimiz insanlara yardım ederiz. Mini Cooper olayı budur.

10:20 - G.Saray - Strum Graz maçındaki heyecana, bir de Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki heyecana bakın, biz bunları hak etmedik. Satın aldığımız Sivasspor kalecisine bakın, neler yapıyor? Volkan da o maçta hatalı gol yedi, o da mı satılmış?

10:00 - Biz Trabzonspor'un yapacağı şike - teşvik çalışmalarını önlemek için bazı görüşmeler yaptık.

 09:35 - Duruşmanın 7. gününde Aziz Yıldırım savunmasına kaldığı yerden devam ediyor.

 09:30 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonuna geldi. Duruşma başlıyor...

 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, kalan 358 sayfanın özeti için Yıldırım'a 1, maksimum 1.5 saat süre tanıyacak. Aziz Yıldırım'dan sonra mahkeme başkanının karşısına sırasıyla Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulüp Menaceri Cemil Turan ve Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın çıkacağı öğrenildi. Bu isimlerin yapacağı savunmanın durumuna göre, vakit yeterse Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve teknik direktör Bülent Uygun da söz alabilecek. Yarın ise tüm ifadeler tamamlanacak. Mahkeme heyeti gerek görürse duruşmayı akşam saatlerine kadar sarkıtacak ve finalde avukatların taleplerini isteyecek. Tüm sanık avukatlarının da serbest bırakılma veya tutuksuz yargılanma yönünde isteklerini mahkeme başkanına ileteceği edinilen bilgiler arasında.

Yıldırım'dan sonra sıra diğer sanıklara gelecek. Sırasıyla Fenerbahçeli yöneticiler ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın mahkemeye savunmasını yapacağı öğrenildi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Hakim Savunmaları beğendim demiş...... ...zaten Görüldüğü gibi savunmalarda can alıcı noktalar var en kötüsü kesme biçme işlemlerinden sonra tapeye alınmaları Bir tanesi çok ilginç tapeye şifreli konuşma diye alınmış? Başkan gastanede tahliller falan yaptırıyor O arada İ.Ekşioğlu arıyor (örgüt mensubuya bunlar) Başkanım tedaviniz nasıl gidiyor diyor Başkanda çok iyi geçiyor iyi iyi diyor diyor Başkanda soruyor sen nasılsın? oda iyi iyi diyor ve bu tapede hastane kısımları kesiliyor? inanılacak gibi değil?.çünkü konuşmalarda şikeyi anlatacak bir şey yok! tabi bu tapeler hem iddianame hemde savunmada Saatleri aynı?...görüldüğü gibi eminimki Bu davadan çok kısa zamanda beraat,lar gelmeye başlayacak ,arkasındanda karşı davalar başlayacak, işte o zaman yer yerinden oynayacak!!!!!..Fenerbahçe ile uğraşmak Haksız yere insanların günahını almak onları hırsızlıkla sahtekarlıkla suçlamak ne imiş görecekler!.
    Cevapla
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    atilla koç. bütün toplumunda senin gibi gs lılarında alenen şike yapıldığını bildiği kabul ettiği taraflı tarafsız herkesin üstünde mutabık kaldığı kaleci zalad ın itiraf ettiği tek maç var türkiye de oynanan galatasaray-ankaragücü maçı.bu memlekette böyle bir pislik hastalık varsa bunu memlekete getirende bulaştıranda galatasaraydır.ama mazallah çok pişkinsiniz.o kanun çıkmadan önce yapıldıydı bizimkisi bu sebeple hırsızlık sayılmaz diyecek kadar pişkinsiniz.bu kadar ahlaki yozlaşmanın olduğu bir toplumda at izinin it izine karışmasından daha doğal ne olabilirki?bazen gerçek hırsızlar bile bilmelidir ve bilirler sessizce bir kenarda oturarak edepli tavırlar takınmak gerektiğini.ama sizde buda yok.nedenki?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Atilla koç. esas sen şaşırmısın? Cuma bekle diye boşuna demiyorum? ben? Tüm deliller şu an savunma tarafından çürütüldü? iddianamede sahaya yansıyan deliller hiç yok!!! dedikleri çatalar paralar hepsinin belgesi var içinde para olduğu iddia edilen Çanta mahkemede yapılan uygulamada 2.5 milyon Euru,yu bile almadı izlemedinmi? Hakim karar verecek bu uzunda sürerde kısada Ama önce Tahliye gelecek?
    Cevapla
  • Atila KOÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Halit ile bin velit. Tahliye olurlar inşallah, bunu bir insan olarak isterim, sen anlamassın, ama şimdiye kadar yapılan savunmaları hiç biri, hiç bir iddaayı çürütecek nitelikte değil canımsın, sadece yapılan, başka takımlara çamur atmak. onun için boşuna yırtıyorsun kendini, o çantayla parayı getir bak ben nasıl sığdırıyorum çantaya uygulamalı göstereyim sana da öğren... tekrarla mahkemede ki çaycı arkadaşı bile ikna edemez bu savunmalar, yok uğurdu, yok totem yaptıydık, yok şakaydı bunları yemezler. Aziz başkan ve ekibi maalesef şikenin daniskasını yapmışlaar ve hiç birini çürütememişlerdir şu ana kadar. Tek umudunuz kaldı eski beşşiktaşlı yeni fenerli Yıldırım DEMİRÖREN ama o da kurtaramayack feneri uefa cezayı bir basacak ki varya neye uğradığınızı şaşıraacaksınız, yedek topçuları bile satmak zorunda kalacaksınız, sahip çıkan olmayacak fenere, M.A. aydınlara yalvaracaksınız gel başkan ol diye işte o zaman göreceğim ben sizi, buralardamı oluyorsunuz başka yerlerdemi, şikeciler sizi
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    işte Şike iddianamesi Resmen Fiyaskodur!!!!!. ...Nerede O temiz futbol isteyenler? kanallarda birden kayboldular??? şike davasında resmen sahtekarlık yapılmış???? bunun başka açıklaması yok!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle