Ronaldinho yılın futbolcusu

FIFA tarafından düzenlenen yılın futbolcusu ödülüne Barcelona'nın Brezilya'lı yıldızı Ronaldinho layık görüldü. Değerlendirmede Arsenal'li Henry ikinci oldu.

Ronaldinho yılın futbolcusu
Ronaldinho yılın futbolcusu
GİRİŞ 21.12.2004 09:28 GÜNCELLEME 21.12.2004 09:28

FİFA tarafından düzenlenen yılın futbolcusu üdülüne Ronaldinho layık görüldü. Barcelona'nın yıldızını 2004 yılının futbolcusu seçen FİFA ikinciliğe Arsenal'in fransız futbolcusu Henry'i üçüncülüğe de Ukrayna'nın Milli gururu Milan'da forma giyen Andrei Shevsenko'yu layık gördü.

Birinci olan Ronaldinho Ronaldo'nun Barcelona forması giydiği dönemlerde kendini gösteremezken, takım arkadaşının Barcelona'dan ayrılmasıyla İspanya takımını sırtlayan isim oldu. Yıldızı her geçen gün parlayan Ronaldinho Pele'nin de en çok sevdiği kramponlardan. Yüzyılın futbolcusu ödülünü 3 yıl önce alan Pele'nin geleceğin futbol yıldızı olarak gördüğü Ronaldinho Barcelona'nın herşeyi. Ronaldo'nun ayrılmasından sonra takımda büyük bir güç kaybı olacağını belirten Spor otorotileri Ronaldinho'nun her geçen gün yükselen performansıyla şaşırdıklarını itiraf bile ettiler.

Threyy Henry ise Arsenal'in gol makinesi. İngiltere Promier Liginde takımını ofansta sırtlayan Henry FİFA tarafından yılın in iyi 2. futbolcusu ödülüne layık görürken, Henry'nin yıldızının parlaması Fransa 98'den sonra oldu. Fransa'ya Milli formayla Dünya Şampiyonluğunu tattıran Henry genç yaşta sporseverlerin dikkatini çekiyor.

Ukrayna futbolunun dünya futboluna sunduğu Shevsenko'da Milan'ın gözbebeği. Kadıköy'deki Milli maçta Servet'in durduramadığı Andrei Shevsenko bir snatrofoda olması gereken özellikleri taşımasıyla dikkat çekiyor. Maçın kaderini anında değiştiren Milan'lı yıldız FİFA tarafından yılın en iyi üçüncü futbolcusu seçildi. Üç futbolcuda ödüllerini İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen gecede aldı. Geceye Türkiye'den Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı'da katıldı.

Değerlendirmede ayrıca popülaritesi her geçen gün artan Bayanlar futbolu da unutulmadı. 2004 yılının en iyi bayan futbolcusu Almanya'dan Priz, 2. Amerika'dan Hamm, 3.de Brezilya'dan marta seçildi.

HABER7