Basketbolda ilk finalist takım Efes oldu

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka'yı ilk yarısını mağlup kapattığı son maçta rakibinin tüm direncine rağmen 96-88 yenerek adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Basketbolda ilk finalist takım Efes oldu
Basketbolda ilk finalist takım Efes oldu
GİRİŞ 13.05.2010 06:46 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beko Basketbol Ligi yarı final play-off maçında Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka'yı 96-88 yenerek seriyi 3-0 yaptı ve finale kaldı.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 2. maçında Beşiktaş Cola Turka'yı 96-88 yenen Efes Pilsen, seride durumu 3-0'a getirip, finale yükseldi.Maça iyi başlayan Efes Pilsen, etkili savunma yapıp hücumda da kolay sayılar bulunca, 4 dakikada 16-0'lık bir seri yakaladı

Efes Pilsen, maça 16-0'lık seri ile girse de Newley, Engin ve Flecther ile direnen Beşiktaş, periyot sonunda farkı 5'e indirdi: 17-22. Siyah-beyazlılar ikinci periyotta Likholitov ve Flecther'i iyi kullandı ve ilk yarıyı 46-45 önde tamamlamayı başardı. İkinci yarıya Beşiktaş Haluk Yıldırım'ın etkin oyunuyla başladı. Ancak Efes Pilsen Kerem'in skorer oyunuyla 24'te farkı 7'e çıkardı: 51-

58. ÜÇLÜK YAĞMURU

BEKO BASKETBOL LİGİ PLAY-OFF YARI FİNAL
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 88 - EFES PİLSEN: 96

Salon: Beşiktaş Cola Turka
Hakemler: Mehmet Keseratar, Aytuğ Ekti, Halil Baldemir
Beşiktaş Cola Turka: Engin  23, Muratcan  4, Newley  19, Cevher  1, Likholitov  9, Haluk  5, Flecer  19, Adem  2, Perry  6
Efes Pilsen: Kerem Tunçeri  17, Thornton  4, Smith  18, Kaya  17, Kasun, Ermal  8, Ender  6, Shumpert  5, Rakocevic  17, Sinan  4
1. Periyot: 17-22
Devre: 46-45
3. Periyot: 56-67
5 Faulle Çıkan: 37.36 Kaya (Efes Pilsen)

Konuk ekip 13-0 seri yakalayarak 17. dakikayı 62-51 üstün geçti. İkinci yarıda rakibine kolay sayı şansı tanımayan Efes, Ergin Ataman'ın final serisindeki en önemli kozu Charles Smith'le bulduğu sayılarla son çeyreğe 11 sayı farkla gitti: 56-67 Final periyodunda siyah-beyazlılar, Newley ve Flecther ile farkı eritmeye çalışsa da konuk ekip dış atışlardan bulduğu sayılarla buna izin vermedi.

Ancak son çeyreğin ikinci yarısı açılan Beşiktaş bitime 4 dakika kala farkı 4'e çekti: 76-80 Oyunun kontrolünü elinde tutan konuk ekip farkın erimesine izin vermedi ve karşılaşmadan 96-88 galip ayrılarak finale kaldı.

Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker-Banvit eşleşmesinden galip çıkacak takımla final serisinde karşılaşacak.

KASUN SAKATLANDI
Efes Pilsen'de maça ilk 5'te başlayan Mario Kasun, ancak 2 dakika sahada kalabildi.Belindeki ağrıları nükseden Kasun, kenara alındı ve maça devam edemedi. Kasun'un yarın MR'ının çekileceği ve durumunun netlik kazanacağı bildirildi. Beşiktaşlı taraftarlar, yenilgiye rağmen takımlarını alkışlarla uğurladı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, ayrıca maç sonrası, bir dönem kendi takımlarını da çalıştıran Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman' ile yine eskiden kendi takımlarında oynayan milli oyuncu Kaya Peker'e tepki gösterdi.

YORUMLAR 3
  • hayretman 13 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş yönetimi ne yapıyor. Uzun lazım,iyi bir değil iki piyot.Baskette hep hüsran,önem verdikleri yok. Yatırım yapsınlar. BJK sitesinede kaç defa yazdık umurlarında değil. Beşiktaş küçük bir takım değilki. Hep futbol değil. Basketbola az para ayırılıyor. Paranız yoksa istifaa edin. Büyük kulübün büyük düşünen yöneticisi olur. Bende sadece basketle ilgileniyorum. Takım tamamen değişmesi lazım.Muratcan ve Ender kalsın.Güven verici 2.15 lik piytlar ve forvetler lazım.
    Cevapla
  • Erkanca(Vatandaş) 13 yıl önce Şikayet Et
    Kapatılma Sorunu. Aykut bey Efesi kapatma heveslisi değil kimse. Basketblu bu takım sayesinde sevdim.Takmn adı Muz spor olsa yine severdik. Soruna hep siyasi bakmasanız nolur!!! Şu an neredeyse içki ve sigara tüketimi İlköğrt.seviylrinde maalesef, tinercinin biri çıkıpta bir yerde birimize döner bıçağıyla saldırdı mı,sonra onlara medya ile birlikte linç kampanyası başlatırız, o yüzden bataklığı kurutmak daha mantıklı!!! Yok ben illa çocuğumla kafaları çekerim arkadaş dersen, zaten ortalık mayhane dolu,siz bilirsiniz!!
    Cevapla
  • Aykut Güloğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞAMPİYON EFES. Kapatmak isteyenlere inat bu ülkenin basketbıol denince akla gelen ilk takımı olmaya devam ediyor. ŞAMPİYON EFES
    Cevapla