Galatasaray Simon Kjaer ile anlaştı mı? Simon Kjaer kimdir?

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yeni sezona eksik bölgelerindeki oyuncuları tamamlayarak iddialı giriş yapmak istiyor. Son olarak Cimbom, eski Fenerbahçe'li stoper Simon Kjaer için devreye girdiği söyleniyor.

Galatasaray Simon Kjaer ile anlaştı mı? Simon Kjaer kimdir?
Galatasaray Simon Kjaer ile anlaştı mı? Simon Kjaer kimdir?
GİRİŞ 09.07.2024 09:53 GÜNCELLEME 09.07.2024 09:57

Galatasaray'da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Liglerin başlamasına 1 ay kala transfer için kolları sıvayan sarı-kırmızılı yönetim, eski Fenerbahçe'li Simon Kjaer için devreye girdiği söyleniyor. Peki, Galatasaray Simon Kjaer ile anlaştı mı? Simon Kjaer kimdir?

Simon Kjaer

GALATASARAY SİMON KJAER İLE ANLAŞTI MI?

Serie A'nın köklü kulübü olan Milan'dan ayrılan ve serbest statüde olan Simon Kajer için Galatasaray devreye girdiği söyleniyor. Cimbom, olası stoper ayrılığı için Danimarkalı yıldız futbolcuyu radarına alacakları öne sürüldü.

Kjaer'in ise tekrardan Türkiye'ye gelmek istediği belirtiliyor. Ayrıca Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesinin yüksek olmasından ötürü Kjaer'in takıma sıcak baktığı söylendi.

SİMON KJAER KİMDİR?

26 Mart 1989 yılında Horsens, Danimarka'da doğan Simon Kjaer, Midtjylland altyapısında bir süre oynayarak futbol kariyerine başladı. İlk profesyonel sözleşmesini ise 2007 yılında yine Midtjylland ile imzaladı. Bu takımda 1 sezon geçiren Kjaer, 19 maçta görev aldı ve Palermo'ya transfer oldu.

Palermo'da 2 sezon kalan ve toplamda 62 maçta boy gösteren Kjaer, stoper olmasından dolayı çok sayıda gol şansı olmasada 5 gol atarak takımına kritik destekler verdi.

2010 yılında Bundesliga'nın köklü kulüplerinden olan Wolfsburg'a imza attı. Wolfsburg takımında 57 maça çıktı ardından 2011-12 sezonunda Roma'ya kiralık olarak gönderildi.

2013-15 yıllarında Lille'de Stoper mevkide oynadı.

2015 yılında ise Süper Lig'in önemli takımlarından olan Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Sarı-lacivertli ekipte 55 maça çıkan Kjaer, 3 defa gol atma başarısı gösterdi. 

2017'de İspanya'nın köklü takımlarından olan Sevilla ile anlaştı.

2024-25 sezonunda ise adı Galatasaray ile anılıyor.

SİMON KJAER BONSERVİS BEDELİ NE KADAR?

1,91 m boyunda olan Danimarka doğumlu Simon Kjaer'in bonservis bedeli 1.50 milyon Euro olarak biliniyor.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.