Suudiler servet ödemeye hazır! Yeni Süper Kupa formatı geliyor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Süper Kupa formatında değişiklik sinyali verdi. Büyükekşi, dörtlü turnuva üzerinde Suudi Arabistan ile görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

GİRİŞ 13.11.2023 15:15 GÜNCELLEME 13.11.2023 15:29
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu'nda "Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ve Türkiye'de Spor Sektörü ve Ekonomi" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Büyükekşi, Suudi Arabistan'ın futbola çok büyük yatırım yaptığını kaydederek, "Yaptığı dünyaca ünlü transferlerle de önemli bir pozisyon alıyorlar. Almanya, Abu Dabi ve Suudi Arabistan ile görüştük. Suudi Arabistan bizim için önemliydi çünkü dünyanın gözü Suudi Arabistan'da. 2034 yılında dünya kupası için başvurularını yaptılar. Biz de bu çalışmalarında kardeş ülkemizin yanınızdayız. Aynı zamanda Suudi Arabistan ile 5 yıllık süper kupa maçlarını dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu modeli, İtalyanlar ve İspanyollar da Kral Kupası maçlarıyla yapıyor." ifadelerini kullandı.

1+4 YILDAN 135 MİLYON DOLAR

İspanya ve İtalya'dan sonra Suudi yetkililer, Türkiye Süper Kupa finalinin önümüzdeki yıllarda 4'lü turnuva şeklinde oynanmasını öneriyor. Eğer turnuva şeklinde oynanırsa Suudların teklifinin 1+4 yıl için 135 milyon dolar olduğu öne sürüldü. İtalya ve İspanya'ya ise ödenen miktar yaklaşık 300 milyon dolar.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • niksarlı 5 ay önce Şikayet Et
    o parayı filistin için kullansan olmaz değilmi....
    Cevapla
  • ahmet turan 5 ay önce Şikayet Et
    mantıklı bence
    Cevapla
  • futbolunuz batsın 5 ay önce Şikayet Et
    resmen soykırım var şehitlerini gömmek için bile zaman bulamıyorlar bir millet yok ediliyor hala futbol bu bebeklerin ahı kalırmı zannedersiniz ey akıllılar oyalanın bakalım
    Cevapla
  • Kemal 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze de bekler ölüyor kadınlar ölüyor. İsrail siyonisti tüm dünya müslümanlarına meydan okuyor. Biz hala futbol konuşuyoruz. Müslümanlar uyuyor. Uyanın be uyanıııııııııııın.
    Cevapla
  • ADALET 5 ay önce Şikayet Et
    Bu filistin olayında SİYONİST köpeği suud yönetiminin yıllar önce planları yapıldı hani lübnan başbakanını tutuklayan,ailesinden 300 kişiyi otelde aylarca tutuklayan şu,cemal kaşıkçıyı öldürüp yok eden şu anki salman yezidi değil mi tam bir israil uşağı şimdi ise kılını kıpırdatmıyor neden çünkü bu adam müslüman değil yahudi bir siyonist devşirme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle