Pekin'e en genç güreşçiyle gidiyoruz

Grekoromen Güreş Milli Takımı antrenörleri, 120 kiloda Türkiye'ye olimpiyat vizesini kazandıran Atilla Güzel'in yerine, 19 yaşındaki Rıza Kayaalp'i Pekin Olimpiyatları kadrosuna aldı.

Pekin'e en genç güreşçiyle gidiyoruz
Pekin'e en genç güreşçiyle gidiyoruz
GİRİŞ 15.07.2008 10:31 GÜNCELLEME 15.07.2008 10:31

120 kiloda, 2006 yılında ilk kez (A) Milli Takım kadrosuna girmesine karşın Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olan, 2007 yılında da Avrupa üçüncülüğüne ulaşan İsmail Güzel'in önce kalçasından ameliyat olması, ardından da belinden sakatlık geçirmesi nedeniyle, bu yıl Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na, bu sıklette ağabeyi Atilla Güzel katıldı. Şampiyonada başarılı bir performans sergileyen ve bronz madalya kazanan Atilla Güzel, aynı zamanda Türkiye'ye 120 kiloda olimpiyat vizesini kazandırdı.

Ancak, Rıza Kayaalp'in de gençler kategorisinde 2006 yılında Avrupa üçüncüsü, 2007'de Avrupa ikincisi olduktan sonra, bu yıl katıldığı uluslararası turnuvalarda yüksek performans göstermesi 120 kiloda büyük bir rekabet yaşanmasına yol açtı.

Teknik direktörlüğünü Salih Bora'nın yaptığı Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, 120 kiloda olimpiyat takımında yer alacak ismi belirlemek için her iki sporcuyu da Ukrayna ve Azerbaycan'daki uluslararası turnuvalara götürme kararı aldı. Ukrayna'daki turnuvada Rıza Kayaalp ikinci, Atilla Güzel üçüncü olurken, Azerbaycan'da düzenlenen turnuvada ise Rıza Kayaalp, Atilla Güzel'i yarı finalde yenmeyi ve daha sonra da birinci olmayı başardı. Milli Takım teknik kadrosu bunun üzerine 19 yaşındaki Rıza Kayaalp'i olimpiyat takımına aldı.

Olimpiyat Oyunları öncesi 15-20 Temmuz tarihleri arasında Slovakya'nın Kösice kentinde düzenlenecek Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'na katılacak olan Rıza Kayaalp, (A) milli mayoyu ilk kez Pekin Olimpiyatları'nda giyeceği için çok heyecanlı olduğunu, fakat kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyledi.

 (aa)