Ortadoğu krizi Dünya Kupası’nı etkiledi: Savaş nedeniyle Irak maça çıkamayabilir

ABD ve İsrail'in İran'a saldırmasıyla başlayan savaşın bölgede sürmesi nedeniyle Irak hava sahasının kapanması, Irak Milli Takımı'nın Dünya Kupası play-off maçını oynayabilmesini tehlikeye soktu.

GİRİŞ 10.03.2026 14:15 GÜNCELLEME 10.03.2026 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşın olumsuz etkileri spor dünyasında da hissedilmeye başladı.

Ortadoğu'da artan güvenlik riskleri ve kapatılan hava sahaları nedeniyle 2026 Dünya Kupası kıtalararası play-off maçları tehlikeye girdi.

Dünya Kupası için play-of oynayacak Irak takımın teknik direktörü Graham Arnold, oyuncusu ile birlikte seviniyor.

IRAK MİLLİ TAKIMI ÜLKEDEN ÇIKAMIYOR

Irak Milli Takımı Teknik Direktörü Graham Arnold, savaş nedeniyle Irak hava sahasının kapatıldığını ve takımın ülke dışına çıkmakta büyük zorluk yaşadığını açıkladı.

Hava sahasının 1 Nisan'a kadar kapalı olması nedeniyle Irak Milli Takımı'nın oyuncuları ve teknik ekibi bir araya gelemiyor.

Irak, 31 Mart'ta Meksika'nın Monterrey kentinde Surinam ile Bolivya eşleşmesinin galibiyle 2026 Dünya Kupası'na katılmak için play-off maçı oynayacak.

Irak Milli Takımı Teknik Direktörü Graham Arnold

FIFA'YA ERTELEME ÇAĞRISI

Graham Arnold, yaşanan kriz nedeniyle FIFA'ya resmi çağrıda bulundu.

CNN'e konuşan Arnold, "Eğer maçın Meksika'da oynanması konusunda ısrar edilirse Bağdat'tan çıkmakta zorlanacağız. Oyuncularımın yaklaşık yüzde 60'ı Irak'ta oynuyor, teknik ekibim de burada yaşıyor. Sağlık ekibimiz Katar'da ve şu anda Meksika vizesi almakta zorlanıyoruz. FIFA'nın hızlı bir karar vermesi gerekiyor" dedi.

Arnold ayrıca mevcut şartlar altında maçın planlandığı tarihte oynanmasının adil olmayacağını da sözlerine ekledi ve UEFA'ya bir çözüm yolu sundu.

Avustralyalı teknik adam, Surinam ile Bolivya arasındaki maçın 26 Mart'ta planlandığı gibi oynanmasını, kazanan takımın ise Irak ile 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası öncesinde ABD'de karşılaşmasını önerdi.

UEFA'da konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Felaket 1 saat önce Şikayet Et
    Vah vah, çok yazık oldu şimdi.
    Cevapla
  • Ozkan 1 saat önce Şikayet Et
    Ulan, mahalle yanıyor. Irak ın elinde ayna. Sizin derdinizi ayrı, tasanızı ayrı !...
    Cevapla