Aliyev’den Türk haltercilere "Terakki Madalyası"

Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya kazanan Türk haltercilere, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Terakki Madalyası” takdim edildi.

GİRİŞ 28.04.2023 14:32 GÜNCELLEME 28.04.2023 15:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya kazanan Türk haltercilere, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Terakki Madalyası” takdim edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan’ın başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda elde ettikleri zaferi Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz kardeşlik ilişkilerinin bir sonucu olarak Azerbaycan'a adayan Türk sporcular Cansu Bektaş, Gamze Altun ve Nuray Güngör’ün, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Terakki Madalyası” (Devlet Nişanı) ile ödüllendirildiği belirtildi.

Aliyev Türk haltercileri Azerbaycan’a davet etmişti

Erivan'dan yapılan Avrupa Halter Şampiyonasının açılış töreninde, ülke bayraklarının sahneye çıktığı sırada bir kişi, Azerbaycan bayrağını yakmıştı. Yaşanan olay sonrasında ise Azerbaycan, sporcularını yarışmadan geri çekmişti.
Şampiyonada madalya kazanan Türk sporcular da madalyalarını Azerbaycan'a armağan ettiler. Bunun üzerine Aliyev ise sporcuları Azerbaycan’a davet etmişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Akrep 1001 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk olduğum için gurur duydum. Allah dinimize milletimize birliğimize zarar vermesin. Cansın Azerbaycan... Sağ olun milli kızlar. Sağ solun var olun Sayın ALİYEV....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    can Azerbaycan
    Cevapla
  • Bay Baytar 1 yıl önce Şikayet Et
    Birlikten kuvvet doğar… Yaşasın Tek millet iki devlet
    Cevapla