5 yıl hapsi isteniyordu! Neymar davasında karar açıklandı

Paris Saint-Germain'in Brezilyalı yıldızı Neymar, bir süredir Santos'tan Barcelona'ya transferinde yaşandığı iddia edilen usulsüzlükten ötürü yargı önündeydi. Barcelona Mahkemesi, Neymar hakkında verilen kararı açıkladı.

5 yıl hapsi isteniyordu! Neymar davasında karar açıklandı
5 yıl hapsi isteniyordu! Neymar davasında karar açıklandı
GİRİŞ 28.10.2022 17:44 GÜNCELLEME 28.10.2022 17:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

                 
Haber 7 - Spor Servisi

Paris Saint-Germain formasıyla harika bir sezon geçiren Brezilyalı Neymar, yıllardır Barcelona Mahkemesi'nden çıkacak kararı bekliyordu.

Yıldız futbolcunun Barcelona'ya transferinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilirken; Neymar'a, Barcelona'ya; Joan Laporta'ya, annesine ve babasına dava açılmıştı.

Neymar

Neymar'ın Santos'taki döneminde haklarının yüzde 40'ına sahip olan DIS menajerlik firması, 2013'ten bu yana tazminat talebindeydi. 

Dünyaca ünlü futbolcu İran'daki protestolarda tutuklandı!Dünyaca ünlü futbolcu İran'daki protestolarda tutuklandı!

DIS'in iddiasına göre, o dönemki Barcelona Yönetimi; Santos'a daha fazla para vermesine karşın kağıt üzerinde hile yapmış ve bonservis miktarını düşük tutmuştu. Bu sebeple DIS'in alması gereken meblağ da doğru orantılı bir şekilde azalmıştı. 

BERAAT KARARI ÇIKTI

Brezilya menşeili firma, başta Barcelona ve Joan Laporta olmak üzere; Neymar'a, annesine ve babasına tazminat davası açarken, 150 milyon Dolar talep etti. Ayrıca Neymar'ın dosyada usulsüzlükten ötürü 5 yıllık hapsi istendi.

Ronaldo'ya bir kötü haber daha! Bavulunu hazırlamıştıRonaldo'ya bir kötü haber daha! Bavulunu hazırlamıştı

Yıllardır Barcelona Mahkemesi'nde görülen ve yargıya taşınan davada karar verildi. Mahkeme, delil yetersizliğini gerekçe göstererek Neymar'ın beraatına; tazminat talebinin de reddedilmesine hükmetti.

Neymar, Ağustos 2017'de 222 milyon Euro karşılığında PSG'nin yolunu tutarken dünya tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçmişti. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Justice 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın adaleti para ile tartılır, öbürkü dünyada ise değil.
    Cevapla