55 yıldır oynuyor, hedefi dünya tarihine geçmek! Oğullarını eskiten Şerif amca, şimdi torunlarını bekliyor

Yarım asrı deviren Şerif Kunt, dünya tarihinin en yaşlı futbolcusu olabilmek için idmanlarını eksiksiz bir şekilde sürdürüyor. Her sabah erkenden kalkıp antrenmanlarına devam ettiğini belirten Kunt, bu yıl Nevşehir Anadolugücü'ne transfer oldu. Emektar topçunun asıl amacı ise, bir gün torunlarıyla birlikte oynayabilmek.

55 yıldır oynuyor, hedefi dünya tarihine geçmek! Oğullarını eskiten Şerif amca, şimdi torunlarını bekliyor
55 yıldır oynuyor, hedefi dünya tarihine geçmek! Oğullarını eskiten Şerif amca, şimdi torunlarını bekliyor
GİRİŞ 15.10.2022 15:41 GÜNCELLEME 15.10.2022 16:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Süleyman Demirel'in 1965 yılındaki Adalet Partisi iktidarında futbola başlayan Şerif Kunt, 55 yılı aşkın süredir büyük bir aşkla mesleğine devam ediyor. Evliya Çelebi'nin seyyahlığına benzer şekilde Türkiye'yi karış karış gezen Kunt, kramponunu asmaya hiç de niyetli değil. Öyle ki, 73 yaşında olmasına karşın futbol oynayan en yaşlı oyuncu olarak dünya tarihe geçmek istiyor. Bu alandaki tek rakibi de Mısır'dan Ezzeldin Bahader.

AMATÖR FUTBOLUN AMATÖR RUHLU SEVDALISI ŞERİF AMCA

55 yıl önce Araklıspor'da (Trabzon) futbola başlayıp toprak sahaya inen Şerif Kunt, hayatı boyunca hep amatör liglerde mücadele etmiş. "Hep amatör oldum, amatör yaşadım" diyen Kunt, Türkiye'deki amatör liglerin demirbaşı olarak görülüyor.

Öyle ki kulüp başkanlığı döneminde dahi futbolu bırakmamış. Kramponu ve dizliğiyle diyar diyar gezen Kunt, kariyerini şu sözlerle özetledi:

"Futbol yaşantım çok titiz bir çalışmayla başladı. Çocukluğumuzda amatör lig vardı, genç takımlar yoktu. O nedenle futbola geç başladım. Profesyonel ligler kurulduktan sonra futbola başladım. Hiç profesyonel olmadım, hep amatör oldum, amatör yaşadım. Ben futbola savunmada başladım, daha sonra orta saha ve forvete dönük oynadım."

OĞULLARINI EMEKLİ ETTİ, ŞİMDİKİ HEDEFİ TORUNU

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Şerif Kunt, iki oğlunu yeşil sahada emekli ettiğini; şimdiki hedefinin de torunuyla oynamak olduğunu şöyle anlattı:

"Ben oğullarım Bilal Kunt ve Fazlı Kunt ile beraber 10’ar yıl arayla aynı takımda forma giydim. Baba-oğul aynı takımda oynadık. Zaferspor’da 33 yıl başkanlık, antrenörlük ve futbolculuk yaparken, eşim Hafize Kunt da genel kaptanlık yaptı. Öyle tahmin ediyorum ki dünyada bir rekordur.

Sahaya çıkıp, lisansları verir, esame listesini imzalar ve futbolcularla gerekli iletişimi sağlardı. Bu da gurur verici bir olay. Torunum ile de oynamak benim en büyük arzularımdan biri. Kendisi Kastamonu’da, inşallah bir gün onunla sahada buluşuruz”

GENÇLERE ALTIN NİTELİĞİNDE TAVSİYELER

Yarım asrı devirmesine karşın futbola olan aşkını yitirmeyen Şerif Kunt, kendisi gibi olmak isteyen gençlere birbirinden kıymetli tavsiyelerde de bulundu.

Çalıştığı dönemde dahi antrenmanlarını aksatmamak için türlü çaba sarf ettiğini belirten emektar futbolcu, yeni nesle şöyle seslendi:

"Genç sporcu kardeşlerim kendine bakmalı, spor yapmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalı. Kafalarında spor olmalı. Bu sayede uzun süre hayata tutunurlar. Ben hastaneye ender giden bir insanım. Sağlığımı spora borçluyum”

RAKİBİ MISIRLI EZZELDİN BAHADER

Türkiye'nin en yaşlı futbolcusu olarak bilinen Şerif Kunt, dünya genelinde Mısırlı Ezzeldin Bahader'in bir arkasında yer alıyor.

Ezzeldin Bahader

74 yaşında sahaya çıkmasıyla Guinness Dünya Rekoru kitabına dahil olan Bahader, bir de gol atarak "Dünya Tarihinin En Yaşlı Gol Atan Futbolcusu" unvanını almıştı.

74 yaşına gün sayan Şerif amca da idmanlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirerek Bahader'i geride bırakmayı istiyor.

Bahader ve Şerif amcanın dışında bir de dünyanın en yaşlı profesyonel futbolcusu klasmanı bulunuyor.

Kazuyoshi Miura

Burada rekoru elinde tutan isim ise Japonya'dan Kazuyoshi Miura. Bu yıl 55'ine giren Miura, Suzuka'nın formasını terletiyor. Kariyeri boyunca 88 kez Japonya Milli Takımı'na da çağrılan tecrübeli isim, 55 kez fileleri sarsmıştı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rıfkı efendi, sen komik misin?
    Cevapla
  • rıfkı efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim dedelerde camide hocayla tabure kavgası ediyor :D
    Cevapla
  • kavakmeydanspor 1 yıl önce Şikayet Et
    bizi de sabah 6 da yavuz selim sahasına çift kale maç için toplardı.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Sana Baba Yiğit
    Cevapla
  • G.A.R.I.B 1 yıl önce Şikayet Et
    iki rekat namaz kıl deseniz dizlerim bükülmüyor der dünya telaşı hepsi boş
    Cevapla
  • Zz12 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalmadığını nerden biliyorsun? Bir sen Müslümansın bu memlekette, ayaküstü kul hakkına girdin, gıybet ettin. Kul hakkı ye, namazını kıl yakışır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle