Sacha Boey, Fransa Milli Takımı'na çağrılacak mı?

Galatasaray'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Sacha Boey, milli takım hayalini gerçekleştirebilmek için Didier Deschamps'ın telefonunu bekliyor. Peki Sacha Boey, Fransa Milli Takımı'na çağrılacak mı?

Sacha Boey, Fransa Milli Takımı'na çağrılacak mı?
Sacha Boey, Fransa Milli Takımı'na çağrılacak mı?
GİRİŞ 20.09.2022 19:02 GÜNCELLEME 20.09.2022 19:02

Galatasaray'ın Haziran 2021'de Rennes'ten 1,15 milyon Euro'ya transfer ettiği Sacha Boey, bu yıl ki oyunuyla Okan Buruk'un gözüne girmeyi başardı. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı 7 maçta 1 kez asist yapan Kamerun asıllı Fransız futbolcu, sürati; tekniği ve oyuncu eksiltebilme kabiliyetiyle taraftarın en sevdiği isimlerden biri haline geldi. Yeni transfer Leo Dubois'i de yedeklemeyi başaran Boey'un asıl hedefi ise milli takımdan davetiye almak. Peki Fransa Milli Takımı, Sacha Boey'u çağıracak mı?

Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı Aday Kadrosu Eylül 2022Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı Aday Kadrosu Eylül 2022

KAMP GÖRMEDİ, FORMUYLA BÜYÜLEDİ

Galatasaray kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Sacha Boey, Eylül ayının başında geçirdiği uyluk sakatlığından ötürü 20'nin üzerinde maç kaçırmıştı.

Sezonun ikinci yarısında da Covid-19 testi pozitif sonuçlanan Boey, bir süre daha yeşil sahalardan uzak kaldı. Yeni sezona Okan Buruk'la giren Galatasaray'da, gözden çıkarılan isimlerden biri de Sacha Boey'du.

Sacha Boey

Fazla kiloları ile spor basınında kendine geniş yer bulan Sacha Boey için Okan Buruk, oyuncunun kiralanmasını ve gelişimine devam etmesini talep etmişti.

Bu sebeple 2000 doğumlu genç isim, yaz dönemindeki yurt dışı kamplarında kendine yer bulamadı. Çalışmalarına bireysel olarak Florya'da devam eden Boey, Leo Dubois'in sakatlığı dolayısıyla as kadroya dahil edildi. 

Okan Buruk

İlk 11'deki formuyla taraftarın ve Okan Buruk'un takdirini toplayan Kamerun asıllı Fransız, ortaya koyduklarıyla Leo Dubois'i yedeklemesini bildi. Dubois sakatlıktan dönmesine rağmen bir süre daha yedek kulübesinde oturdu.

Leo Dubois

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Konyaspor maçında da Okan Buruk, orjini sağ bek olan Dubois'i sol bek Van Aanholt'un yerine alarak Boey'u oyunda tuttu. Takvim'in haberine göre, genç futbolcunun bu kez gözünü Fransa Milli Takımı'na diktiği iddia edildi.

FRANSA'DAN SACHA BOEY'E SÜRPRİZ TELEFON

Katar 2022 Dünya Kupası öncesinde turnuvada yer alan ekipler kadrolarını oluşturuyor. Favoriler arasında gösterilen ve son Dünya Kupası şampiyonu Fransa'nın da nasıl bir kadro ile Ortadoğu'ya gideceği merak konusuydu.

Takvim'de yer alan haberin devamında Sacha Boey'u Fransa Milli Takım yetkililerinin aradığı öne sürüldü. Telefon görüşmesinde Didier Deschamps'ın Boey'u izlediği ve performansındaki gelişiminden haberdar olduğu bizzat oyuncuya iletildi.

Didier Deschamps

Diğer taraftan UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta yer alan Fransa'da aday kadro belirlendi. Didier Deschamps, Avusturya ve Danimarka maçları için sağ bek hattını Benjamin Pavard (Bayern Münih) ve Jonathan Clauss (Olympique de Marseille) ile doldurdu. 

RİGOBERT SONG KÜPLERE BİNDİ!

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o'nun özel isteği ile teknik direktörlük görevine getirilen Rigobert Song, Katar'da ülkesini temsil edecek kadroyu hazırlıyor.

Galatasaray A Takımı 2022-2023

8 yıl sonra turnuvaya geri dönen Kamerun'da sağ bek hattı için Sacha Boey düşünülüyordu. Nitekim oyuncunun Fransa pasaportu dışında Kamerun pasaportu da bulunuyor. Ancak Boey'un Fransa'yı öncelediği iddia edildi.

Rigobert Song

Ülkesindeki basın mensuplarına konuşan Rigobert Song, genç isme hitaben: "Sacha Boey ile birkaç kez görüştük. Her defasında beklememizi söyledi. Yeterli zamanımız yok. Sonsuza kadar bekleyemeyiz. Herkese ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz