Stefan Posch kimdir?

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'nın Kranj kentinde sürdüren Trabzonspor'da transfer çalışmaları da kaldığı yerden devam ediyor. Bordo-Mavili ekibin gündemine son olarak Stefan Posch geldi. Yıllardır TSG Hoffenheim'da forma giyen Avusturyalı futbolcunun Bordo-Mavili ekiple dirsek temasında olduğu öne sürüldü. Peki, Fırtına'nın hedefindeki Stefan Posch kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Admira Wacker çıkışlı oyuncunun kariyeri ve istatistikleri...

Stefan Posch kimdir?
Stefan Posch kimdir?
GİRİŞ 12.07.2022 15:36 GÜNCELLEME 12.07.2022 15:39

Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Trabzonspor, önümüzdeki yıl hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de mücadele edecek. Bordo-Mavili ekip bu anlamda kadro derinliğini genişletmek istiyor. Takımın gündemine son olarak TSG Hoffenheim'ın başarılı savunmacısı Stefan Posch geldi. Sağ ve sol stoperde oynayabilen, üstelik sağ bekte de performans gösteren Stefan Posch kimdir? İşte, Avusturyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

STEFAN POSCH'UN BİYOGRAFİSİ

Stefan Posch, 14 Mayıs 1997'de Avusturya'nın Judenburg kasabasında dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 25 yaşındadır. Almanya Bundesliga takımlarından TSG Hoffenheim'da forma giyen Posch, sağ stoper; sol stoper ve sağ bek olarak oynayabiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Stefan Posch, futbola doğduğu Judenburg kasabasının takımlarından Tus Kraubath'da başladı. Buradaki ilk deneyiminden sonra sırasıyla DSV Leoben, GAK, AKA HIB, SK Sturm Graz altyapılarında forma giydi.

Stefan Posch, Avusturya Milli Takımı

Sturm Graz'da oynadığı dönemde Admira Wacker'in dikkatini çeken futbolcu, 17 yaşında Admira'nın pilot takımına gönderildi. Buradaki bir sezonluk performansından sonra A Takıma yükseltildi.

Eren Sami Dinkçi kimdir? Eren Sami Dinkçi kimdir?

18 yaşında profesyonel kontrat imzalayan Posch, Ağustos 2015'te Almanya Bundesliga takımlarından TSG Hoffenheim'ın yolunu tuttu. Hoffenheim bu transfer için Admira'ya 200 bin Euro ödeme yaptı.

Almanya'daki ilk yılını U19 takımında geçiren Avusturyalı savunmacı, o yıl 21 maçta forma şansı bulurken 2 gol atıp 1 asist yaptı. Hoffenheim Yönetimi de oyuncunun daha fazla deneyim kazanabilmesi için Hoffenheim II'ye gönderilmesine yeşil ışık yaktı.

Stefan Posch, TSG Hoffenheim

2016-17 sezonunu Hoffenheim II'de geçiren Stefan Posch, 38 maçta forma giyerken 3 kez fileleri havalandırdı. Çok sayıda maçta forma giymesi, istikrarı ve kritik anlarda attığı gollerden ötürü 2017-18 sezonu için Hoffenheim'ın A Takımına çağrıldı.

Ons Jabeur kimdir? Ons Jabeur kimdir?

Temmuz 2017'de takımıyla kontrat yapan Posch, son 5 sezondur Hoffenheim'da forma giyiyor. 5 yılda 108 Bundesliga maçına çıkarken 2 gol atıp 1 asist yaptı. Aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'yla da 16 maçta forma şansı bulurken 1 kez fileleri havalandırdı.

1,88 boyundaki savunmacının TSG Hoffenheim'la olan kontratı 30 Haziran 2024'e kadar devam ediyor. Bir ara 14 milyon Euro bandına kadar yükselen Posch'un Transfermarkt'teki güncel değeri 10 milyon Euro civarında.

TRABZONSPOR İDDİASI

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve A Spor yorumcularından Hamdi Aslan, canlı yayında yaptığı açıklamada takımının üç stoperle ilgilendiğini öne sürdü.

Eski Trabzonspor futbolcusu Hamdi Aslan

Aslan: "Hoffenheim'de oynayan Avusturya Milli Takımı oyuncusunun transferini daha yakın görüyorum. Trabzonspor’un bu transferde ekonomik yaklaştığını düşünüyorum. Oyuncunun kendisiyle ilgili bir durum var. Onunla ilgili kararını kısa süre içerisinde verecek. Ben bu transferin 1 2 gün içerisinde sonuçlanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Tiemoue Bakayoko kimdir?Tiemoue Bakayoko kimdir?

Bordo-Mavililer, yaz transfer sezonunda Trezeguet; Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Stefano Denswil ve Jens Stryger Larsen'i kadrosuna kattı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz