Mesut Özil hangi takıma gidecek?

Fenerbahçe'de Türk asıllı Alman orta saha Mesut Özil ile yol ayrımına gidildi. Gün içerisinde yapılan haberlerde, takımın ve oyuncunun karşılıklı anlaşarak ayrılık kararı aldığı öne sürüldü. Bu gelişmenin hemen akabinde Hull City iddiası ortaya atıldı. Peki, Mesut'un bir sonraki durağı neresi olacak?

Mesut Özil hangi takıma gidecek?
Mesut Özil hangi takıma gidecek?
GİRİŞ 12.07.2022 12:06 GÜNCELLEME 12.07.2022 12:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de İsmail Kartal döneminde Ozan Tufan'la beraber kadro dışı bırakılan Mesut Özil, Sarı-Lacivertli ekibe veda etti. 11 Temmuz tarihli NTV haberinde Özil'in Kulüp Yönetimiyle karşılıklı anlaşarak ayrılık kararı aldığı öne sürüldü. Öte yandan, kulüp ve oyuncu tarafından şimdiye dek herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu sıcak gelişmeler gündeme otururken, Hull City'nin nasıl bir hamlede bulunacağı merak edildi. Ancak Mesut için Amerika MLS ekiplerinin de devrede olduğu biliniyor. Peki, Mesut Özil hangi takıma transfer olacak?

MESUT ÖZİL, HULL CİTY'E GİDECEK Mİ?

Ada'daki ve Hull kentinin yerel gazetelerinde çıkan haberlerde Mesut Özil'in Hull City yolunda olduğu öne sürülmüştü. Fakat takımın yeni sahibi Acun Ilıcalı, Mesut Özil'le ilgilenmediklerini net bir şekilde açıklamıştı. Daha önce Fenerbahçe'den Ozan Tufan ve Allahyar Sayyadmanesh'i transfer eden Hull, Mesut için mesafeli davranıyor.

Mesut Özil ve Acun Ilıcalı, Dominik Cumhuriyeti

ACUN ILICALI: "KESİNLİKLE..."

Hull'un sahibi Ilıcalı, olası Mesut Özil transferini şu sözlerle yorumlamıştı:

"Mesut Özil kesinlikle Hull City'ye gelmeyecek. Türkiye'de olmaktan çok mutlu. Çok iyi bir arkadaşım ve Türkiye'de mutluysa neden tekrar İngiltere'ye gelmesini isteyeyim? İngiltere'den Türkiye'ye yeni gitti ve orada ailesiyle birlikte iyi bir hayat yaşıyor. Takımla olan problemlerini çözeceğine eminim."

11 Nisan'da açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, Mesut Özil'le ilgilenmediklerini net bir şekilde belirtmişti. Fakat aradan geçen üç aylık zaman zarfında Mesut Özil, Fenerbahçe ile yol ayrımına gitti. Oyuncunun bir sonraki durağı için de birden fazla iddia mevcut.

MLS İDDİASI

Yaz transfer döneminde Chiellini ve Gareth Bale gibi yıldızların Amerika MLS'ye geçmesiyle beraber gözler Mesut Özil'e çevrildi. İlk olarak Mayıs ayında Amerika'dan teklif aldığı iddia edilen Özil'in, MLS'yi de düşünmeye aldığı öne sürülüyor. 1988 doğumlu 33 yaşındaki futbolcunun, önümüzdeki günlerde hangi takımla görüşme halinde olduğunu duyurması bekleniyor.

Mesut Özil'in Werder Bremen dönemi

PAZAR GÜCÜ

Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde hayranı bulunan Mesut Özil, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Oyuncunun imaj hakları, kendine özel kramponları; tişörtleri ve tekstil ürünleri internet üzerinden yoğun ilgi görüyor. Ayrıca Özil'in forma satışları da gittiği takıma büyük katkı sağlıyor.

Mesut Özil, Fenerbahçe

Örneğin, Fenerbahçe; Mesut transferini duyurduktan sonra forma satışlarından 60 milyon TL'lik gelir elde etmişti. Kadıköy'de ve İstanbul'un farklı bölgelerinde seyyar stantlar kurulmuş, ülke genelindeki kulüp mağazaları yoğun ilgi görmüştü.

Diğer taraftan, A Spor'da çıkan haberde Mesut Özil'in Medipol Başakşehir Futbol Kulübün'nün radarında olduğu iddia edildi. Yabancı basında da The Sun, Diario AS, Marca, The Mirror ve diğer gazeteler Mesut'un Başakşehir'le temas halinde olduğunu yazdı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadayedisen burda oynayamaz oyun kuralı uymaz
    Cevapla