Wout Weghorst kimdir?

Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Wout Weghorst kimdir? Almanya Bundesliga'daki Wolfsburg performansıyla öne çıkan Hollandalı forvet, geçtiğimiz devre arasında Burnley'in yolunu tutmuştu. İşte, Weghorst'un kariyeri...

Wout Weghorst kimdir?
Wout Weghorst kimdir?
GİRİŞ 05.07.2022 20:42 GÜNCELLEME 05.07.2022 20:42

Beşiktaş'ta transfer çalışmaları sürüyor. Teknik direktör Valerien Ismael'in listesindeki isimler arasında Hollandalı Wout Weghorst da vardı. Gol yollarındaki sorunu çözmek isteyen Kara Kartal, bu bölgeyi nokta atışı transferle kapatmak istiyor. Weghorst da Burnley'in küme düşmesinden ötürü kariyerini Championship'te sürdürme taraftarı değil. Bu sebeple Hollandalı oyuncu bir yıllığına Kara-Kartal'a kiralandı. Peki, Wout Weghorst kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Beşiktaş'la anılan Hollandalı forvetin biyografisi, kariyeri ve istatistikleri...

Marcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarılarıMarcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarıları

WOUT WEGHORST BİYOGRAFİSİ

Wout Weghorst, 7 Ağustos 1992 tarihinde Hollanda'nın Borne kentinde dünyaya geldi. 29 yaşındadır. 10 yıldır profesyonel futbolculuk yapıyor. Forvet hattında performans gösterebiliyor. Şimdilerde İngiltere Championship ekibi Burnley'in bonservisli futbolcusu. Burnley'deki kontratı 2025 yılına kadar devam ediyor. Hollandalı oyuncu bir sezonluğuna Beşiktaş'a kiralandı.

ARKA PLAN

Wout Weghorst, futbola doğduğu kentin amatör takımlarından NEO Borne'da başladı. Uzun yıllar bu takımda forma giydikten sonra alt lig ekiplerinden DETO'ya geçti. 1,97'lik boyu ve yüksek fizik kapasitesiyle kısa sürede üst liglerdeki takımların dikkatini çekmeyi başardı. Sırasıyla Willem, Emmen ve Heracles Almelo gibi Hollanda'nın alt sıra takımlarında oynadı.

2015-16 sezonunda Heracles formasıyla 39 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırdı. O dönem 22 yaşında olan futbolcu, büyük takımların radarına girdi. Onu isteyen takımlar arasında AZ Alkmaar da vardı. 6 Temmuz 2016'da 1,5 milyon Euro bedelle transfer oldu. AZ'deki iki yıllık oyunundan sonra bu kez Bundesliga'nın takibine girdi.

Wout Weghorst, Burnley

Uzun süredir gol yollarını güçlendirmek isteyen VFL Wolfsburg, 10,5 milyon Euro ödeme yaparak Weghorst'u kadrosuna kattı. Son 3,5 sezondur VFL Wolfsburg'da oynayan Weghorst, Bundesliga'da toplam 118 maça çıkarken 59 gol atıp 20 asist yaptı.

Wolfsburg'a transferinden sonra Hollanda Milli Takımı'na da çağrıldı. Burada 12 maçta oynadı ve 2 gol kaydetti. Milli takımdaki ilk golünü 6 Haziran 2021'de Gürcistan ağlarına gönderdi. Bu golden bir hafta sonra bu kez Ukrayna filelerini havalandırdı.

Wout Weghorst

Temmuz 2020'de, 30 milyon Euro bandına çıkan Weghorst; Bundesliga'daki son sezonunda 20 gol, 9 asistlik performansla oynamıştı. Ara transfer döneminde de bu kez 14 milyon Euro karşılığında Burnley'in yolunu tuttu. 

İngiltere'deki ilk yarım sezonunda 20 maça çıkan Hollandalı, 2 gol; 3 asistlik katkısıyla beklentilerin altında kaldı. Weghorst önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın başarısı için mücadele edecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz