Marcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarıları

Teknik direktörlük koltuğu için Portekizli Jorge Jesus’la anlaşan Fenerbahçe, transferde düğmeye bastı. Bu doğrultuda, Real Madrid’le özdeşleşmiş sol bek Marcelo gündeme alındı. Peki, Fenerbahçe’yle görüştüğü iddia edilen Marcelo kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri…

Marcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarıları
Marcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarıları
GİRİŞ 02.06.2022 15:23 GÜNCELLEME 02.06.2022 15:32

Yeni sezona yeni bir başlangıç yapıp Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında şampiyonluğa ulaşmak isteyen Fenerbahçe, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, Jorge Jesus hamlesinden sonra Marcelo’yu gündemine aldı. Fenerbahçeli futbolseverler arasında “Roberto Carlos” transferine benzer bir heyecan duyulurken, Brezilyalı futbolcunun biyografisi de araştırılır hale geldi. Peki, Marcelo kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, 15 yıldır Real Madrid’de oynayan Marcelo’nun kariyeri ve istatistikleri…

MARCELO KİMDİR?

Marcelo veya tam adıyla Marcelo Vieira da Silva Junior, 12 Mayıs 1988’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde dünyaya geldi. 17 yıldır profesyonel futbolculuk yapıyor. Sol bek ve orta saha sol mevkilerinde oynayabilen Marcelo, 30 Haziran 2022’de Real Madrid’den ayrılıyor. Aynı zamanda, 2006 yılından beri Brezilya Milli Takımı’nda oynuyor.

Marcelo'nun çocukluğu

İtfaiyeci bir baba ile öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Marcelo, çocukluk yıllarını Rio de Janeiro kentinin Catete Mahallesi’nde geçirdi. Mahallesindeki diğer aileler gibi Marcelo’nun da imkânları kısıtlıydı. Akranları gibi futbolcu olmak en büyük hayaliydi. Ünlü sol bek o günleri şu sözlerle anlatmıştı:

Babam bana itfaiyeci kıyafetlerini gösterirdi. Bunu itfaiyeciliğin iyi bir örnek olmadığı için yapardı. Fakir olduklarını küçük yaşlarda öğrenmiştim. Benim de itfaiyeci olmak gibi bir hayalim olmadı. Küçüklükten beri futbolcu olmak istemiştim

Arkadaşları arasında “Mutlu” olmasıyla tanınan Marcelo, yine ebeveynlerine yardım edebilmek için küçük yaşlarda futbola başladı. Önce Catete Mahallesi’nde, daha sonra Fluminense’de oynadı. Ülkenin en büyük takımları arasında gösterilen Fluminense, Marcelo’yu keşfettiğinde henüz 13 yaşındaydı.

Marcelo'nun Fluminense yılları

Hayatı zorluklar içerisinde geçen Brezilyalı, bir dönem antrenmana gidebilmek için kullandığı minibüsün parasını dahi ödeyemeyecek haldeydi. Yoksulluktan ötürü futbolu bırakmayı dahi düşündü. Ekipmanlarını yenileyemiyor, yeteri kadar beslenemiyor ve minibüs masraflarını karşılayamıyordu.

MARCELO'NUN REAL MADRİD'E TRANSFERİ

Fluminense Yönetimi, Marcelo’daki azmi ve mücadele hırsını keşfedince onun elinden tuttu. Ulaşım masraflarını, ekipman ihtiyaçlarını ve daha birçok gereksinimini karşıladı. 3 Ocak 2005’te A Takım’a çıktığında 17 yaşındaydı. Hızı, adam eksiltme kabiliyeti ve taç atışlarıyla çoğu takımın radarına girmişti. Fluminense A Takımı’ndaki 2’nci yılında Real Madrid’le görüşmelere başladı.

Marcelo, Real Madrid

Fluminense ile Real Madrid arasındaki görüşmeler olgunlaşmaya başlayınca bu kez Avrupa yolculuğu için çantasını hazırladı. Real Madrid, 19 yaşındaki sol bek için Fluminense’ye 6,5 milyon Euro önerdi. Bu rakam, o dönem için ve Brezilya futbolu da göz önünde bulundurulduğunda astronomik bir ücretti. Ancak Marcelo, devam eden süreçte 70 milyon Euro bandına kadar çıkacaktı.

İSTATİSTİKLERİ

2007 yılından 2022’ye kadar tam 15 yıl boyunca Real Madrid’de forma giyen Marcelo, kulüp kariyerinde kazanılabilecek tüm başarıları elde etti. 5 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu; 4 kez FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 6 kez LaLiga, 3 kez UEFA Süper Kupası, 2 İspanyol Kupası ve 5 kez İspanya Süper Kupası başarısını yaşadı.

Real Madrid’deki başarısına istinaden, Brezilya Milli Takımı’yla beklentilerin altında kalan Marcelo, milli takım kariyeri boyunca sadece FIFA Konfederasyon Kupası’nı (2013) kazanabildi.

Marcelo, yeniden Fluminense formasıyla

Marcelo, Eflatun-Beyazlı formayla LaLiga’da 386 maça çıkıp 26 gol, 72 asistlik bir performans sergiledi. 15 yılda 102 kez Şampiyonlar Ligi heyecanı duydu. 102 maçta 9 gol atıp 24 asist yaptı. Onun kariyerinde dikkat çeken bir diğer detay da, 556 maçta sadece 3 kez doğrudan, 2 kez de çift sarıdan kırmızı kart görmesi.

Ünlü oyuncu, Brezilya Milli Takımı’yla da şimdiye dek 58 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı. Kariyerinin ilk milli takım golünü Eylül 2006’da Galler’e karşı kaydetti. Bu golü attığında henüz 18 yaşındaydı. Milli takımdaki son golünü de 2017’de Japonya karşısında attı.

FENERBAHÇE’YE “EVET” DEDİ İDDİASI

15 yıldır formasını giydiği Real Madrid’den ayrılacağını söyleyen Marcelo, kariyerini başka bir takımda sonlandıracak. Yabancı basında futbolcunun Brezilya’ya geri döneceği söylense de, bu kez Fenerbahçe’nin devrede olduğu aktarıldı.

Marcelo'nun Real Madrid'e vedası

Basında çıkan haberlere göre, Fenerbahçe’nin Marcelo’ya 4 milyon Euro’luk teklifte bulunduğu, oyuncunun da teklifi değerlendirmeye aldığı iddia edildi. Jorge Jesus hamlesinden sonra rotayı oyuncu transferlerine çeviren Sarı-Lacivertliler, Cumhuriyetin 100’üncü yılında şampiyonluk yaşayabilmek için şartları zorluyor.

MARCELO EVLİ Mİ?

Marcelo Vieira da Silva Junior, 2008 yılında Brezilyalı Clarice Alves ile dünya evine girdi. Bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi. İlk çocuğu Enzo Alves Vieira 2009’da, ikinci çocuğu Liam Alves Vieira da 2015’te dünyaya geldi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz