Polat Yaldır kimdir? Galatasaray'ın transfer listesinde! Yaldır'ın kariyeri ve istatistikleri

Galatasaray'da seçim çalışmaları devam ederken, transfer işlemleri de gözlemci ekipleriyle yürütülüyor. Kerem Aktürkoğlu'nun takımdan ayrılması durumunda gündeme Samsunspor'un genç futbolcusu Polat Yaldır alındı. Peki, bu sezon Samsun'daki performansıyla öne çıkan Polat Yaldır kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, gelecek vadeden Yaldır'ın futbol kariyeri ve istatistikleri...

Polat Yaldır kimdir? Galatasaray'ın transfer listesinde! Yaldır'ın kariyeri ve istatistikleri
Polat Yaldır kimdir? Galatasaray'ın transfer listesinde! Yaldır'ın kariyeri ve istatistikleri
GİRİŞ 31.05.2022 14:15 GÜNCELLEME 31.05.2022 14:15

Bu sezon Samsunspor Futbol A Takımı ile ortaya koyduğu performanstan ötürü öne çıkan Polat Yaldır, Galatasaray'ın transfer listesine girmeyi başardı. Seçim çalışmalarının sürdüğü Sarı-Kırmızılı ekipte, gözlemci heyetiyle transfer çalışmaları da sürüyor. Bu doğrultuda, Samsunspor'un genç futbolcusu Polat Yaldır gündeme alındı. Peki, Polat Yaldır kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, gelecek vadeden futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

POLAT YALDIR KİMDİR?

Polat Yaldır, 17 Mayıs 2003'te Aksaray'da dünyaya geldi. 19 yaşındadır. Futbola Samsunspor altyapısında başlayan futbolcu, sağ kanat; sol kanat ve forvette performans gösterebiliyor. Fakat oyuncunun orjini sağ kanat. 25 Kasım'da takımıyla kontratını yenileyen Polat, 2026 yılına kadar Samsunspor'un bonservisli futbolcusu.

İSTATİSTİKLERİ

1 Temmuz 2021'de, Samsunspor U-19 takımındaki performansından ötürü A Takım'a çıkartılan genç futbolcu, geride bıraktığımız sezonda 16 kez forma şansı buldu. Toplam 613 dakika forma giyen Polat, 4 kez gol atma başarısı gösterdi.

Polat Yaldır, Samsunspor idmanında

TFF 1. Lig'de 13, Türkiye Kupası'nda 3 maça çıkan Polat, Kupa'da 2 gol; 1. Lig'de de 2 gol atmasını bildi. 19 yaşındaki hücum oyuncusu, ligdeki ilk golünü 8 Mayıs'ta Boluspor'a karşı kaydetti. Bu golden sonra İstanbulspor maçında 75 dakika sahada kalan sağ kanat, İstanbul'a karşı gol veya asist üretemezken, o karşılaşma da 0-0'lık eşitlikle sonuçlanmıştı.

Sezonun son maçını Tuzlaspor'a karşı oynayan Samsunspor'da Polat, 87 dakika sahada kaldı. 4-2'lik deplasman galibiyetinde skora katkı sağlayan isimler arasındaydı. 

19'luk Polat, profesyonel arenadaki ilk gollerini de Uşak Spor'a karşı kaydetti. 1 Aralık'ta oynanan karşılaşmada 90 dakika sahada kalan futbolcu, 2 kez gol atma başarısı göstererek, rotasyon oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerledi.

Polat Yaldır

Türkiye U-19 Milli Takımı'nda 9 maça çıkıp 2 gol atan Polat, bu gollerden birini Kuzey Makedonya'ya, birini de Romanya'ya karşı atmıştı. İki maçta da Türkiye galip gelirken, Polat da Ümit Milli Takımı'na yükseltildi. 14 Haziran'da Danimarka ile karşılaşacak olan Ümit Milli Takımı'nın İstanbul'daki kampına o da katıldı.

GÜNCEL PİYASA DEĞERİ

Geçtiğimiz yıl A Takım'a dahil edilen Polat Yaldır'ın Transfermarkt'teki piyasa değeri 25 bin Euro bandındaydı. Bir sezonluk performansından sonra bu rakam 200 bin Euro seviyesine yükseldi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz