Süper Lig'de yeni sezon ne zaman başlıyor? TFF tarihleri duyurdu! Profesyonel liglerde...

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerde yeni sezonun ne zaman başlayacağını kamuoyu ile paylaştı. Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda Süper Lig 2022-23 sezonunun başlangıç ve bitiş tarihleri belirtildi. Peki, Süper Lig; 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de yeni sezon ne zaman başlayacak? İşte tarihler...

Süper Lig'de yeni sezon ne zaman başlıyor? TFF tarihleri duyurdu! Profesyonel liglerde...
Süper Lig'de yeni sezon ne zaman başlıyor? TFF tarihleri duyurdu! Profesyonel liglerde...
GİRİŞ 26.05.2022 17:36 GÜNCELLEME 26.05.2022 17:36

Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonunun sona ermesiyle beraber binlerce futbol tutkunu yeni sezonun ne zaman başlayacağını araştırıyor. Bilindiği üzere, yaz transfer sezonu ve ara transfer dönemi tarihleri TFF'nin resmi internet sitesinde duyurulmuştu. Yine TFF'nin sitesinden yapılan paylaşımla beraber 2022-23 sezonunun tarihleri de öğrenildi. Peki, Süper Lig 2022-23 sezonu ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek? İşte, profesyonel futbol liglerindeki başlangıç ve bitiş tarihleri...

YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından yapılan toplantının sonucunda, Süper Lig'de ve 1. Lig'de yeni sezonun 5 Ağustos Cuma günü başlayıp 14 Mayıs Pazar günü sona ermesi kararlaştırıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu binası

TFF 1. Lig'deki Play-Off sürecinden ötürü son lig karşılaşmaların 14 Mayıs'ta oynanıp hemen akabinde Play-Off periyoduna geçilmesi düşünülüyor. 2. Lig ve 3. Lig'deki durum ise, Süper Lig ve 1. Lig'e kıyasla daha farklı.

Yapılan açıklama metninin devamında, TFF 2. Lig karşılaşmalarının 27-28 Ağustos'taki karşılaşmalarla; TFF 3. Lig'in de 3-4 Eylül'deki maçlarla başlaması bekleniyor.

TFF 2. Lig'de ve 3. Lig'de normal sezon karşılaşmaları da 29 Nisan 2023 tarihinde sonlanacak.

Dünya Kupası Arası

Bu yıl Dünya Kupası 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde Katar'da organize edilecek. Dünya Kupası'nda forma giyecek futbolculardan ötürü Süper Lig ve 1. Lig'deki müsabakalara 14 Kasım Pazartesi günü itibariyle ara verilecek.

Süper Lig 2021-22 sezonunun gol kralı Umut Bozok

Futbolcular, 18 Aralık'tan sonra tekrar kulüplerine dönecek ve Süper Lig maratonu yeniden başlayacak.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz