Roma Feyenoord maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Konferans Ligi finali...

İlk kez bu yıl Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) çatısı altında uygulanan Konferans Ligi'nde final maçına gelindi. İtalya Serie A ekibi AS Roma ile Hollanda Eredivisie'den Feyenoord Kupa için mücadele edecek. Peki, Roma Feyenoord maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, kritik final karşılaşmasının hakemleri ve yayın programı...

Roma Feyenoord maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Konferans Ligi finali...
Roma Feyenoord maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Konferans Ligi finali...
GİRİŞ 25.05.2022 12:09 GÜNCELLEME 25.05.2022 12:09

Avrupa'nın Kupa 3'ü olarak bilinen ve ilk kez bu yıl uygulanan Konferans Ligi'nde final heyecanı yaşanıyor. AS Roma ile Feyenoord arasındaki final maçı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Ulusal Arena'da oynanacak. Peki, Roma Feyenoord maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? UEFA'nın resmi internet sitesinde bu müsabakanın hakemleri açıklanmıştı. Buna göre, orta hakemlik görevi Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs'a verildi. Kovacs'ın yardımcıları da belli oldu. İşte, AS Roma Feyenoord maçının yayın programı...

ROMA FEYENOORD MAÇI NE ZAMAN?

AS Roma ile Feyenoord arasındaki UEFA Avrupa Konferans Ligi final maçı, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00'de oynanacak. Müsabaka, Arnavutluk'un yeni spor komplekslerinden Tiran Ulusal Arena'da düzenleniyor. Maç saatinde kentteki hava sıcaklığının 27 derece olması ve yağışsız geçmesi bekleniyor.

Tiran Ulusal Arena, Arnavutluk

FİNAL MAÇI HANGİ KANALDA?

Dünya genelinde yüzbinlerce futbol tutkununun adeta iple çektiği AS Roma Feyenoord maçı, ülkemizde TV8,5 kanalında canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Üstelik TV8,5 kanalının resmi internet sitesinde de maç yayını yapılacak. Ek olarak, EXXEN aboneleri bu müsabakayı uygulama üzerinden takip edebilir. Üç adres dışında karşılaşmaya dair son gelişmeleri tam zamanında öğrenebilmek için TÜMSPOR sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

AS Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho

HAKEMLER

  • Istvan Kovacs

  • Vasile Florin Marinescu

  • Ovidiu Artene

  • Sandro Scharer

  • Marco Fritz

UEFA, orta hakem Istvan Kovacs'ı ve yardımcılarını Romanya'dan; dördüncü hakem Sandro Scharer'i İsviçre'den, VAR'ı da (Marco Fritz) Almanya'dan seçti. 

AS ROMA ile FEYENOORD'UN FİNAL YOLCULUĞU

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor'u eleyerek C Grubu'na katılan AS Roma, şaşırtıcı Bodo/Glimt maçına rağmen bu etabı 1'inci sırada tamamladı. 

Jose Mourinho'nun öğrencileri, Son 16 turunda Vitesse'i; çeyrek finalde Bodo/Glimt'i ve son olarak yarı finalde Leicester City'i eleyerek finale yükseldi.

Feyenoord Teknik Direktörü Arne Slot

A Milli Takım futbolcularından Orkun Kökçü'nün de formasını giydiği Feyenoord ise, turnuvaya E Grubu'ndan başladı ve grup aşamasını liderlikle tamamladı.

Rotterdam ekibi, Son 16'da Partizan'ı; çeyrek finalde Slavia Prag'ı ve yarı finalde Olympique Marsilya'yı eleyerek finale yükseldi. 

ANTRENÖRLER NE DEDİ?

Arne Slot (Feyenoord): Roma'nın birçok maçını izledik. Belli bir oyun planları var. Savunmadan uzun top oynamalarını bekliyorum. Bunun dışına çıkmaları beni şaşırtır. Ama yine de bazen küçük değişiklikler olabilir. 

Jose Mourinho (AS Roma): Final nasıl biterse bitsin. Güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Şu noktada yapılacak özel bir şey yok. Takım olalım yeter. Bu kupayı kazanırsak, Avrupa'nın tüm kupalarını kazanan ilk antrenör olacağım. 

FUTBOLCULARIN GÖZÜNDEN KONFERANS LİGİ FİNALİ

Lorenzo Pellegrini (AS Roma Kaptanı): Roma'da doğmuş her çocuğun hayali Roma'nın bir takımında oynamaktır. İşte bu yüzden burada oynamaktan ve bu takımın kaptanı olmaktan, takımımı saha içinde ve saha dışında temsil etmekten ötürü gurur duyuyorum.

Jens Toornstra (Feyenoord Rotterdam Kaptanı): Binlerce Feyenoord taraftarının ilgisini sosyal medyada takip ettim. Burada, Tiran'da da onları gördüm. Onları bu şehirde görmek ve bizi desteklemeleri harika. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz