Kayserispor Sivasspor final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Ziraat Türkiye Kupası...

Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu. Önceki gün Trabzonspor'u 4-2'lik skorla geçen Kayserispor ile bugün Alanyaspor'u eleyen Sivasspor finale adını yazdırdı. Futbol tutkunları ise, Kayserispor Sivasspor finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda gibi temel soruların cevabını araştırıyor. Ayrıca, finalin nerede oynanacağı da merak konusu. İşte, Ziraat Türkiye Kupası final maçının takvimi...

Kayserispor Sivasspor final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Ziraat Türkiye Kupası...
Kayserispor Sivasspor final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Ziraat Türkiye Kupası...
GİRİŞ 26.05.2022 12:43 GÜNCELLEME 26.05.2022 12:43

Onlarca kulübün aylardır Kupa için mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası turnuvasında finale yükselen takımlar, 11 Mayıs Çarşamba günü itibariyle öğrenildi. Kupa'nın favori kulüplerini eleyen Kayserispor ile Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'u; müzelerine Türkiye'nin 2'nci büyük kupasını götürebilmek için mücadele edecek. Peki, Kayserispor Sivasspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Bu gibi temel soruların dışında finalin nerede oynanacağı da merak ediliyor. Hatırlanacağı üzere, sezon başında Kupa finalinin hangi şehirde düzenleneceği Türkiye Futbol Federasyonu binasında yapılan toplantıyla beraber netlik kazanmıştı. İşte, Kayserispor Sivasspor final maçının takvimi...

KAYSERİSPOR SİVASSPOR FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Kayserispor ile Sivasspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası final maçı, 26 Mayıs Perşembe günü (Bugün) saat 20.45'te oynanacak. Bu yıl, 22 Mayıs Pazar günü Süper Lig maçlarının tamamlandığı biliniyor. İki ekip de, Süper Lig'i sonuçlandırmış ve Türkiye Kupası finaline yoğunlaşmıştı.

Hikmet Karaman, Kayserispor

FİNAL MAÇI NEREDE OYNANACAK?

Ziraat Türkiye Kupası 2022 finali İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlenecek. Müsabakaya Kayserispor ve Sivasspor takımlarının taraftarı katılım sağlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun binasında yapılan kura çekimi esnasında, finalin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması kararlaştırılmıştı. 

MAÇ HANGİ KANALDA? 

Kayserispor Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası final maçı, ülkemizde A Spor kanalında canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Ayrıca, A Spor kanalının resmi internet sitesinde de maç yayını yapılacak. Bu iki adres dışında, TÜMSPOR sayfasını ziyaret ederek karşılaşmaya dair son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Türkiye Faroe Adaları maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup...Türkiye Faroe Adaları maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup...

KUPA ÖNCESİ KRİTİK PROVA

Gerek Kayserispor gerekse Sivasspor, Kupa finalinden hemen önce Süper Lig'in son haftasında mücadele etti. Bu karşılaşma, Yiğido'nun evi Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlendi. Sivasspor, Jorge Felix ve Kerem Atakan'ın attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup etti. Kayserispor'un tek golü de Miguel Cardoso'dan geldi. Sezonun ilk randevusu ise, 27 Aralık Pazartesi günü Kadir Has Stadyumu'nda oynanmış ve Kayserispor, rakibini 3-0'lık skorla geçmesini bilmişti.

KAZANAN AVRUPA LİGİ'NE Mİ, KONFERANS LİGİ'NE Mİ GİDECEK?

UEFA'nın statüsüne göre, Türkiye'nin ikinci büyük kupası olarak bilinen Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan ekip; UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı sağlıyor. Eğer, Süper Lig şampiyonu Trabzonspor; Türkiye Kupası'nı kazansaydı, Ligi 3'üncü sırada tamamlayan ekip Avrupa Ligi'ne gidecekti. Lakin finalin, Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanmasından ötürü, Avrupa Ligi imtiyazından Kupa'yı kazanan ekip faydalanacak.

Mustapha Yatabare, Sivasspor

KAYSERİSPOR İLE SİVASSPOR ARASINDAKİ MAÇLAR

Anadolu'nun ekol kulüplerinden Kayserispor ile Sivasspor, bugüne değin 43 kez mücadele etti. Bu maçların 16'sını Kayserispor kazanırken; 11 maçta Sivas galip geldi. 16 maçta da eşitlik bozulmadı. Sarı-Kırmızılı ekip, Yiğido'ya 42 maçta 74 gol atarken; Yiğido 51 golle rakibine karşılık verdi. İki takım, Süper Lig dışında daha önce TFF 3. Lig; 2. Lig, 1. Lig ve Türkiye Kupası'nda da kozlarını paylaşmıştı. Son olarak, Kayserispor ile Sivasspor; 3 kez Kupa maçına çıktı. Bu maçların 1'i Kayserispor galibiyetiyle, 1'i Sivasspor galibiyetiyle ve 1'i de beraberlikle sonuçlandı. 

MAÇ BİLET FİYATLARI

  • KAYSERİSPOR DOĞU TRİBÜNÜ: 100,00

  • SİVASSPOR BATI TRİBÜNÜ: 100,00

  • KAYSERİSPOR KUZEY TRİBÜNÜ: 50,00

  • SİVASSPOR GÜNEY TRİBÜNÜ: 50,00

Şimdiye dek 25 bin 703 bilet satışı yapıldı.