Hamza Yiğit Akman kimdir? Galatasaray'ın genç yıldızı Avrupa'nın radarında! Babasının izinden...

Galatasaray'ın altyapısından yetişip U-19 takımındaki performansıyla adından sıkça söz ettiren Hamza Yiğit Akman, Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı. Henüz 17 yaşındaki genç yetenek, kariyerinin ilk profesyonel maçına da Dinamo Kiev karşısında Arda Turan'ın yerine oyuna girerek çıkmıştı. Peki, Hamza Yiğit Akman kimdir? İşte, Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit'in kariyeri ve istatistikleri...

Hamza Yiğit Akman kimdir? Galatasaray'ın genç yıldızı Avrupa'nın radarında! Babasının izinden...
Hamza Yiğit Akman kimdir? Galatasaray'ın genç yıldızı Avrupa'nın radarında! Babasının izinden...
GİRİŞ 20.05.2022 13:10 GÜNCELLEME 20.05.2022 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray altyapısının son yıllarda yetiştirdiği en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Hamza Yiğit Akman, yükselen grafiği ve oyuna katkısıyla teknik heyetin takdirini topluyor. Altyapı hocalarının Domenec Torrent'e sıklıkla önerdiği ve Dinamo Kiev maçında ilk kez profesyonel sahneye adım atan genç futbolcu, Fenerbahçe derbisinde de kumaşını gözler önüne serdi. İlk yarıda iki Fenerbahçeliyi ekarte edip topu takım arkadaşına gönderen Hamza, sosyal medyada da gündem oluşturacak cinsten bir asist yapmıştı. Öte yandan, genç futbolcunun bu yükselişini Avrupa kulüpleri de yakından takip ediyor. Peki, Hamza Yiğit Akman kimdir? İşte, Ali Akman'ın kuzeni; Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit'in kariyeri...

Hamza Yiğit Akman Kimdir?

Hamza Yiğit Akman, 27 Eylül 2004 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası, Türkiye A Milli Futbol takımında ve Beşiktaş ile Galatasaray gibi büyük kulüplerde oynamış Ayhan Akman, annesi de Gizem Özüüken'dir. Eintracht Frankfurt'ta kariyerini sürdüren Ali Akman da, Hamza Yiğit'in kuzenidir. Hamza Yiğit de aile çevresinden etkilenip küçük yaşlarda futbola başlamıştır.

Ayhan Akman, Ali Akman ve Hamza Yiğit Akman

2014 yılının öncesine kadar Galatasaray'ın çeşitli akademilerinde eğitim alan genç yıldız adayı, 2014'te henüz 10 yaşındayken kulübün lisanslı sporcusu olmuştur. 8 yıl boyunca altyapıda eğitim aldıktan sonra, teknik heyetin de takdiriyle U-19 takımına yükseltildi. Buradaki oyunuyla gerek U-19 antrenörlerini gerekse A Takım heyetini etkilemeyi başaran Hamza Yiğit, 17 yaşında kariyerinin ilk profesyonel maçına çıktı.

Arda Turan Tesadüfü

"Barış için maç" sloganıyla Dinamo Kiev'i evinde ağırlayan Galatasaray'da, mağlubiyete karşın çoğu genç yetenek ilk kez forma şansı buldu.

Hamza Yiğit Akman, Ayhan Akman, Arda Turan

Forma giyenler arasında Hamza Yiğit Akman da vardı. Yıllar önce Ayhan Akman'ın yerine oyuna giren ve kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkan Arda Turan, "tesadüfün bu kadarı" dedirtecek şekilde Kiev maçında Hamza Yiğit'e yerini bıraktı. 

Hamza Yiğit Akman Fenerbahçe maçı

Galatasaray U-19 takımıyla 27 maça çıkıp 6 gol 5 asist yapan, 11 gole doğrudan katkı sağlayan Hamza Yiğit, "On Numara" pozisyonundaki performansıyla adından sıkça söz ettiriyor. Genç oyuncuyu Avrupa'dan birçok ekibin takip ettiği bilinmekle beraber, Galatasaray'daki kontratının 2024 yılına kadar devam edeceği de aşikar. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • CAFER Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalyaspor maçında sahada görürüz inşallah. Türk futbolunun geleceği alt yapıda....
    Cevapla