Patrick Vieira çileden çıktı! Kendisine küfreden Everton taraftarını…

Crystal Palace’ın teknik direktörü Patrick Vieira, üzerine koşup kendisine küfreden bir Everton taraftarını tekmeledi. Vieira’nın yardımcıları hocalarını sakinleştirmeye çalışırken, görüntüler cep telefonu kameralarına yansıdı.

Patrick Vieira çileden çıktı! Kendisine küfreden Everton taraftarını…
Patrick Vieira çileden çıktı! Kendisine küfreden Everton taraftarını…
GİRİŞ 20.05.2022 13:00 GÜNCELLEME 20.05.2022 13:01

İngiltere Premier Lig’de önceki gün oynanan Everton Crystal Palace maçı, Everton’ın ligde kalması açısından son derece önem taşıyordu. Dominic Calvert-Lewin’in 85’inci dakikada attığı golle ligde kalan Everton cephesinde, binlerce holigan sahaya indi. Palace’ı çalıştıran Patrick Vieira, öğrencilerini soyunma odasına çağırdığı esnada bir Everton’lı, Vieira’nın yanına yaklaşıp küfürler savurdu.

Vieira'nın tekme anı

İlk başta taraftarın ne dediğini anlamayan Patrick Vieira, yardımcılarıyla beraber soyunma odasına yönelmişti. Fakat taraftarın küfürlerine devam etmesi üzerine Fransız çalıştırıcı çileden çıktı. “Çabuk soyunma odasına git… Seni kukla…” şeklinde tehditler savuran holiganın, sunturlu ifadelere devam etmesine dayanamayan Viera, Everton’lı taraftarı kolundan tuttuğu gibi tekmeledi.

FUTBOL BİRLİĞİ SORUŞTURMA AÇTI

Vieira’nın kamuoyuna yansıyan tekmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, İngiltere Futbol Birliği (FA) konu hakkında soruşturma başlattı.

Patrick Vieira

Ülke genelinde yapılan çoğu ankette Vieira’nın taraftarı tekmelemesine hak verilirken, İngiliz gazeteci Piers Morgan: “Bu holigan bunu hak etti. Oyuncular ve idareciler neden bu aşağılıklara katlansın?” yorumunda bulundu.

LAMPARD: “SAF SEVİNÇ…”

Öte yandan, Patrick Vieira’nın meslektaşı ve Everton Teknik Direktörü Frank Lampard; taraftarının sahaya girmesini oldukça normal karşıladı. “Ligde kalmamızın saf sevinciydi bu. Her şey normal” şeklinde cevap verdi. Meslektaşı Vieira’nın sözlü tacize uğramasını “Saf sevinç” diye yorumlayan Lampard, İngiliz kamuoyunda eleştiri yağmuruna tutuldu.

Frank Lampard ve Patrick Vieira

Everton, ilk yarıda 2-0 geriye düştüğü Crystal Palace maçında; ikinci yarı bulduğu 3 golle sahasında galibiyete uzandı.

İNGİLTERE’DE GÜNDEM FANATİZM

Geçtiğimiz hafta Sheffield United kaptanı Billy Sharp’ı bir taraftarın yaralaması, önceki gün Port Vale savunmacısı Egbo’nun burnundan darbe alması ve son olarak Everton’lı taraftarın sahaya girmesi, İngiltere’deki futbol ortamının gündemini değiştirdi. Swindon’ı penaltılarla geçip Play-Off finaline yükselen Port Vale, final sevincini kutlayamadan Swindon’lı fanatiklerden nasibini aldı.

Mandela Egbo

Egbo, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda: “Nasıl olur da bu fanatikler rahatça iki yumruk savurup hiçbir şey olmamış gibi davranabilir? Sakin olmam gerekiyor değil mi? Tepki verirsem kötü adam ben olurum.

Billy Sharp’a kafa atan taraftarın 6 ay hapis cezasına çarptırılması ve 10 yıl boyunca futbol müsabakalarından men edilmesine yönelik haberi okumak için aşağıdaki linke tıklayın.

Futbolcuya kafa atan holiganın cezası belli olduBilly Sharp'a kafa atan holigana 6 ay hapis

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz