Galatasaray’ın Real Madrid’i yendiği kadrodaydı! Şimdi halı sahada oynuyor

Futbola Almanya’da başlayıp Türkiye’de Trabzonspor ve Galatasaray gibi takımların formasını giyen Engin Baytar, son olarak bir halı saha maçında görüntülendi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e kök söktürdüğü dönemde kadroda yer alan Baytar, en son Amatör Lig’deydi. 38 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de oynadığı dönemde gördüğü kırmızı kartlarla gündeme geliyordu.

Galatasaray’ın Real Madrid’i yendiği kadrodaydı! Şimdi halı sahada oynuyor
Galatasaray’ın Real Madrid’i yendiği kadrodaydı! Şimdi halı sahada oynuyor
GİRİŞ 17.03.2022 15:27 GÜNCELLEME 17.03.2022 16:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’de futbolunun en tepesindeki organizasyonunda, Süper Lig’de uzun yıllar ter döken Engin Baytar, kariyerini Amatör Lig’de sürdürüyor. Gençlerbirliği, Eskişehir, Trabzonspor, Galatasaray ve Çaykur Rizespor’da oynayan Baytar, bir dönem Amerika ekibi Malatya USA’da da forma giymişti. 38 yaşındaki emektar futbolcu, şimdilerde halı saha turnuvalarında boy gösteriyor. Engin Baytar, son olarak Mini Futbol Türkiye Şampiyonası’nda, Mahmood Coffee forması ile Yeşilyurt Group’a karşı mücadele etti.

Kerem Aktürkoğlu Süper Lig’in kıyısından dönmüş! Asgari ücret teklif etmişler…Kerem Aktürkoğlu Süper Lig’in kıyısından dönmüş! Asgari ücret teklif etmişler…

Kariyerine Almanya’da Başladı

Engin Baytar, 11 Temmuz 1983’te Almanya’nın Bielefeld kentinde dünyaya geldi. Futbola, şehrin küçük ölçekli kulübü Gütersloh’da başladı. 1 Temmuz 2000’de, Almanya’nın köklü kulüplerinden Arminia Bielefeld’le anlaşmaya vardı. Baytar, henüz 17 yaşındayken doğduğu kentin en büyük takımındaydı!

Engin Baytar İstanbulspor

4 yıl süreyle Bielefeld’in altyapısında ve Bielefeld II takımında forma giydi. Oberliga Westfalen’de 38 maça çıkarken 4 kez fileleri havalandırdı. Fakat Baytar, A Takım’a yükselmek için teknik heyetin beklentilerini karşılamaktan uzak bir performans sergiliyordu. O da, kariyerinde yeni avantajlar oluşturabilmek için Maltepespor’un kapısından içeri girdi.

Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...

Maltepespor’da 2 yıl boyunca oynadıktan sonra, Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği; Engin’i alabilmek için İstanbul ekibiyle temas kurdu. Engin, o dönem açıklanmayan bir bonservis bedeli ile Ankara’ya gitti. Gençlerbirliği vasıtasıyla Süper Lig vitrinine çıktı. 3 yıl Gençlerbirliği’nde oynadıktan sonra bir başka Süper Lig ekibi Eskişehirspor, Engin’i kiraladı. Fakat o dönem Eskişehir’i çalıştıran Rıza Çalımbay, Engin’den memnun değildi.

Luka Modric, Benzema ve Ronaldo’nun Rakibiydi

Engin, 2009’da Trabzonspor’a; 2011’de de 1 milyon 100 bin Euro bedelle Galatasaray’a transfer oldu. Kariyeri boyunca ilk ve tek bonservis bedelli transferi de buydu. Sarı Kırmızılılar, 3 yıl boyunca Engin Baytar ile Avrupa’daki en parlak yıllarını geçirdi. Hala unutulmayan Real Madrid maçlarında Engin Baytar da kadrodaydı. Hatta Luka Modric, Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema gibi futbol efsanelerine rakip olmuştu.

Engin Baytar Luka Modric

Ta ki, Cüneyt Çakır olayına kadar. Engin Baytar’ın Cüneyt Çakır’la Fenerbahçe derbisi esnasında yaşadığı gerilim uzun süre boyunca akıllardan çıkmadı. Baytar, kendisine kırmızı kart gösteren Cüneyt Çakır’ın üzerine yürüdü. Yetmedi, Çakır’ın formasından tutarak 2-3 metre geriye savurdu. Bu olaydan sonra Engin, hem Galatasaray taraftarının hem de futbolseverlerin gözünde hızla düştü. Türkiye Futbol Federasyonu da, Engin’e bu hareketinden ötürü 11 maç ceza verdi.

Engin Baytar Cüneyt Çakır

Çalımbay çok sonraları verdiği bir röportajda, eski oyuncusu için: “Engin’le birlikte çok çalıştık. Özünde iyi bir insan. Ama yeşil sahada kendinden geçiyor. Gözü dönüyor. Yanına gidin. Yaptıklarından kesin bin pişmandır. Ama iş işten geçti. Aynaya bakıp kendini sorgulamalı. Büyük takımda forma giyiyor. Eskisi gibi bir anda parlamamalı.” diye konuşmuştu. Rıza Çalımbay bu sözleri, Engin Baytar ile Cüneyt Çakır arasındaki gerilim üzerine söylemişti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

Galatasaray, Engin’i Kadro Dışı Bıraktı!

Engin Baytar, agresif halleri ile Yönetimin ve Teknik Heyetin tepkisine neden olmuştu. Galatasaray, 3 kez A Milli Takım’da da oynayan Engin’i U-21 takımına gönderdi. Engin 1 yıl boyunca U-21 takımında oynadı. Kontratı sona erince de serbest kaldı. Devam eden süreçte Karşıyaka; BB Erzurumspor, İstanbulspor, Malatya USA, Ereğli, Merit Alsancak (Kuzey Kıbrıs), Gaziosmanpaşa, İstanbul Siirtgücü ve İzmirspor’da oynadı. Son olarak İzmirspor’un başarısı için ter döken Engin, 12 Temmuz 2021’de kulüpsüz kaldı.

Engin Baytar halı saha

Halı Saha Finalinde Mağlup Oldu!

Engin Baytar, son olarak eski futbolcuların katıldığı; Acun Ilıcalı’nın organize ettiği Mini Futbol Türkiye Şampiyonası’nda oynadı. Turnuvada Mahmood Coffee ile finale kalan Baytar, finalde Yeşilyurt Group’a mağlup oldu. Bir dönem Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Engin’in halı sahada mücadele etmesi futbolseverlerin dikkatini çekti.

Engin Baytar halı sahada gol kaçırdıktan sonra üzülüyor

Engin Baytar’ın Kariyer İstatistikleri

38 yaşındaki tecrübeli orta saha, kariyeri boyunca 273 resmi maçta forma giydi. Bu maçlarda 36 kez fileleri sarsarken 32 kez asist yapma başarısı gösterdi.

Engin Baytar halı saha turnuvası

Toplam 66 kez sarı kart gören oyuncu, 6 kez çift sarıdan kırmızı; 3 kez de doğrudan kırmızı kart gördü. On numara, sol kanat; sağ kanat, orta saha, önlibero gibi mevkilerde mücadele etti.

YORUMLAR 6
  • alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    39 yaşında nerede oynayacak herhald halı saha
    Cevapla
  • Necip 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç de acımadım. İki renkli takımda tarihlerinde böyle en az 100 tane şirret ve kavga çıkarma görevi üslenen oyuncu almıştır. Terim de bunlardandı. Bu sayede taraftarlarını ateşler ve rakibi yıldırırlardı.
    Cevapla
  • Ekonomik 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet samiiciğim, ve siz de böyle dalavere ile birinci yapıldınız.
    Cevapla
  • Samii 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden Siz hep 3. büyük oldunuz.
    Cevapla
  • Necip 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç de acımadım. İki renkli takımda tarihlerinde böyle en az 100 tane şirret ve kavga çıkarma görevi üslenen oyuncu almıştır. Terim de bunlardandı. Bu sayede taraftarlarını ateşler ve rakibi yıldırırlardı.
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselamın da dediği gibi gerçek pehlivan öfkelendiğinde öfkesini yenebilendir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle