Yusuf Emre Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Yusuf Emre Fırat'ın başarıları ve kariyeri! Kış Olimpiyatları

Türkiye'yi 2022 Beijing Kış Olimpiyatları'nda temsil eden milli sporcularımızdan biri de Yusuf Emre Fırat. Kayaklı Koşu kategorisinde yarışacak Yusuf Emre Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Avrupa'da ve Türkiye'deki başarılarıyla kayak sporunda adından sıkça söz ettiren Fırat, Çin'deki Olimpiyat oyunlarında da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte, Yusuf Emre Fırat'ın kariyeri ve başarıları...

Yusuf Emre Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Yusuf Emre Fırat'ın başarıları ve kariyeri! Kış Olimpiyatları
Yusuf Emre Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Yusuf Emre Fırat'ın başarıları ve kariyeri! Kış Olimpiyatları
GİRİŞ 04.02.2022 18:55 GÜNCELLEME 04.02.2022 18:55

Daha önce Türkiye Kayak Şampiyonu olmasıyla tanınan Yusuf Emre Fırat kimdir ve kaç yaşındadır? Türkiye Kayak Milli Takımının başarılı sporcularından Fırat, genç yaşına karşın Çin'deki Olimpiyat oyunlarında yer alma hakkı kazandı. Açılış seremonisi düzenlenen oyunlar, 4 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yüzlerce sporcu, 15 farklı spor dalında yarışıp 109 madalyayı ülkelerine götürebilmek için mücadele edecek. Öte yandan, Türkiye'den de 7 sporcu bu turnuvaya katılım gösterdi. O sporculardan biri de Yusuf Emre Fırat. İşte, genç yaşta Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Yusuf Emre Fırat'ın kariyeri ve başarıları...

Yusuf Emre Fırat Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Yusuf Emre Fırat 20 Mart 2000 tarihinde Kars şehrinde dünyaya geldi. 22 yaşındadır. Kayaklı Koşu Bireysel Sprint kategorisinde yarışmaktadır. Kayak sporuna olan ilgisi, ailesinin ve antrenörlerinin yönlendirmeleriyle başladı. Çok küçük yaşlarda kayak sporuna yönelen Fırat, uzun süredir Olimpiyat hayali kuruyordu. İlk olarak, Güney Kore'deki yarışlara katılmak için çabaladı fakat o sırada 18 yaşındaydı ve kayakta kendisinden daha tecrübeli isimler vardı. Aradan geçen süreçte antrenman temposunu aksatmadı ve 2022 Beijing Kış Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Yusuf Emre Fırat kimdir?

Yusuf Emre Fırat'ın Kayak Kariyeri ve Başarıları

Gençlik Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan Yusuf Emre, İtalya'da; Bosna Hersek'te, Sırbistan'da ve Erzurum'da organize edilen çeşitli yarışlarda mücadele etme fırsatı buldu. Özellikle, Bosna Hersek'teki organizasyondan altın madalya, Sırbistan'daki yarıştan gümüş madalya ile yurda dönmesi kariyerinin dönüm noktaları arasında yer alıyor. Fakat onun asıl hedefi Olimpiyat heyecanı yaşamaktı. Erzurum'daki elemelerde başarılı olan milli sporcu, bu hayalini de gerçekleştirmiş oldu.

Yusuf Emre Fırat Kayak Milli Takımı ile birlikte

Yusuf Emre Fırat'ın Rol Modeli ve Hobileri

22 yaşındaki milli sporcunun kendisine rol model olarak aldığı isim Onur Kılıçaslan. Kayakta büyük aşama kat etmesinde Kılıçaslan'ın payı büyük. Bunun dışında, Norveçli eski kros kayakçısı Petter Northug da etkilendiği isimlerden biri. Yusuf Emre'nin hobileri arasında da, müzik dinlemek ve kayak yapmak var.

Yusuf Emre Fırat 2022 Beijing Kış Olimpiyatları

Olimpiyat Hedefini Açıkladı!

Genç sporcu, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda Türkiye'yi Olimpiyat oyunlarında temsil edecek olmasından ötürü gururlandığını aktardı. 22 yaşındaki kayakçı, Beijing Kış Olimpiyatları'ndaki hedefinin yarışı ilk 50 sporcu arasında tamamlamak olduğunu vurguladı. Yusuf Emre, son olarak Erzurum'daki FIS yarışlarında mücadele etmiş ve birer gün arayla 10 kilometrelik klasik etabı 2'nci ve 1'inci sırada tamamlamıştı.