18 kupalı 145 yıllık kulüp 9 milyon Euro bulamazsa amatöre düşürülecek
Bordeaux, finansal kriz nedeniyle 2026-2027 sezonunda ulusal liglerden men edilme riskiyle karşı karşıya. Kulübün profesyonel statüsünü koruyabilmesi için acilen 9 milyon Euro kaynak bulması gerekiyor.
Fransa futbol kulüplerinin mali yapısını denetleyen Ulusal Yönetim Kontrol Müdürlüğü (DNCG), uzun süredir ekonomik darboğazla mücadele eden Bordeaux hakkında kritik bir yaptırım kararı aldı.
L'Equipe'in aktardığı bilgilere göre, kulübün mevcut mali şartları yerine getirememesi sebebiyle 2026-2027 sezonunda herhangi bir ulusal müsabakaya katılmasına izin verilmeyeceği açıklandı.

9 MİLYON BULAMAZLARSA AMATÖR'E DÜŞÜRÜLECEKLER
Yönetimin, bu ağır yaptırımdan kurtulmak için sınırlı bir vakti bulunuyor. Kulüp yetkililerinin, önümüzdeki iki hafta içerisinde toplanacak olan itiraz komitesine sunmak üzere 9 milyon Euro tutarındaki finansmanı sağlaması ve mali tabloyu düzelttiğini kanıtlaması gerekiyor. Aksi takdirde, Fransız ekibi için Amatör Lig'e düşürülme veya kulübün kapatılması gibi daha dramatik senaryolar gündeme gelebilir.

TARİHİ KULÜBÜN DÜŞÜŞÜ
Fransa Ligue 1 tarihinde 6 kez şampiyonluk kupasını müzesine götüren ve Avrupa futbolunun önemli duraklarından biri olan Bordeaux, son yıllarda hem sportif hem de idari anlamda büyük bir gerileme yaşıyor.
Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği 4. Lig'de istikrarlı bir performans sergileyerek 62 puanla sezonu 2. sırada tamamlayan kulüp, saha içindeki başarısını saha dışındaki finansal istikrarsızlık yüzünden gölge altında bıraktı.
1881 yılında kurulan Bordeaux'un 6 Fransa Ligue 1, 3 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası, 1 Fransa Ligue 2 Kupası, 1 UEFA Intertoto Kupası ve 3 de Fransa Süper Kupası olmak üzere toplamda 18 şampiyonluğu bulunuyor.

-
cCcihaD 1 ay önce Şikayet EtAcun hull ctiy den çıkıp bu kulübü alıp yürütebilir. Hull u bi arap a satabilir. Böyle batan geminin malı köklü kulüp bulamaz.Beğen Toplam 2 beğeni
-
YAZIK 1 ay önce Şikayet EtFransız seviciler hemen el atın olaya kardeş takımınızı kurtarınBeğen Toplam 2 beğeni
-
ferhat 1 ay önce Şikayet EtAcun ver 10 Milyon avroyu al takımı.Beğen Toplam 3 beğeni
-
misafir 1 ay önce Şikayet Et4 tane yorum var 3 tanesi hala acıları geçmemiş GS mensubu insanlar, 1 tanesi de mantıklı bir yorum. Şu ülkede milli takımın ve TFF'nin yüzsüzlüklerine şaşırmamak gerek. Okuyanlar ibret almalı şu 4 yorumdan :)Beğen Toplam 4 beğeni
-
misafir 1 ay önce Şikayet EtBizim ülkemizde de bunun daha sert halini istiyoruz malum yapı çok ülkede anca başederler. Taraftarı olmayan, zenginleri olmayan, televizyon geliri olmayan, ürün satış geliri olmayan, doğru düzgün transfer geliri olmayan kulüpler takılıyor ilk 2 ligimizde buna son verilir ne güzel.Beğen Toplam 4 beğeni